maddi olarak çok zorlamayacak bir olta önerisi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Selen Alk tarafından paylaşıldı.

1. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    üretimi yok diye biliyorum bulursanız kaçırmayın güzel bir kamıştır kendileri :)

2. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    nasıl yok ? offf yoksa dediğin gibi geçmiş olsun bulamayız

3. korayandroid

korayandroid Koray

Biraz dolaşırsanız 2011 yılında üretilen kamışlar bile bulunuyor.Ben aradım buldum.Kenarda köşede kalmış malzemeciler bu konuda iyi oluyor.Adam almış satamamış :) Şans..

4. korayandroid

korayandroid Koray

60 liralık takımın bence çokta bir farkı olmaz eskisinden.Hanımefendi forumlara kadar geldiyse beklentisi yüksek olsa gerek ;) Arada eşide kullanabilir çapari kamışı diye inşallah bulabilirler.Makina çok rahat bulunur.Üsküdarda vapurdan inince yeri yakındır.Otübüs yazanelerinin olduğu sokakta kalıyor.Cami önü diye geçen yer değilde, vapurdan inince sağ tarafta kalan caminin arka tarafında kalıyor.

5. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Kartal Atalar sahil için fazla bir beklentiye gerek yok, birkaç yıldır olta atıyoruz oralardan.. bence Fatihin önerdiği kombinasyon bizim sahil için yeter, hatta fazla bile.. ben 3.90 sipirit surf ile avlanıyorum orada ama 3.30 - 3.60 arası ve daha düşük atarlı daha hafif ve esnek bir kamış çok daha iyi olurdu.. attığımız kurşun 35 gram, azami 50 gram.. bu durumda azami 100 gram atarlı çok uzun olmayan bir kamış sahildeki kayalıklardan avlanmak için ideal olur..

6. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    koray hocam ben antalyadayim orkinosa sahte atmak icin alcaktım o kamışı :) 2.70 london pelistic var bende mesafe kısa kalıyor zaten yatcılardan bıktım bir yer var zaten gectiği hep orada oluyor tek tük uzaktan geciyorlar hep...

7. Selen Alk

Selen Alk Selen

Sanki ucuz etin yahnisi muhabbeti gibi olur diye düşünüyorum şuanda :D
    Çünkü geçen hafta yanımda 2 amca balık tutuyorlardı kamış ve makinelerine baktım baya iyilerdi.Shimano mu neydi makineleri hatta.Şimdi aklıma şu geliyor acaba daha iyi olta daha çok balık tutmak mı oluyor ? Şansımız oltanın kalitesi ile orantılanıyormu :confused:

8. korayandroid

korayandroid Koray

Böyle birşey aslında yok.Balığın suyunu bulmak,atış teknikleri,ince takım,kalın takım (çapariler için), vs vs öyle diyeyim.Kullanmasını bilirseniz orta seviye takımlarda iş görür.Kamış kötüyse mesela uzağa atamazsınız balık uzaktaysa uzağa atan tutar.Büyük balık denk gelir diyelim kamış kırılabilir yada diğerlerine göre daha az dayanıklı olur, kılavuzları paslanır hemen vs vs.Makina kötüyse sararken zorlar mesela, tuzlu suya dayanıklı olmaz vs vs.Balığı tutarmı evet tutar.Ama av keyfi vermez,ömrü kısa olur.Kısaca sinir eder.Gider yeni alırsınız.Elinizde 2milyarlık takımda olsa atmayı bilmedikten sonra, balığı nasıl tutarsınız bilmedikten sonra bi anlamı yok.O yüzden acele etmeyin.Her avda bir tecrübe vardır,arada forumuda okursanız zamanla olur.Mesela o elinizdeki kamışla düzgün nasıl atarsınız onu araştırın forumda ve internette.Daha uzak mesafelere erişebilirsiniz.Ben dikkat ediyorum çoğu kişi atmayı bilmiyor.Bulmuş kafasına göre bir yol işte ne kadar giderse.Şu da var yalnız,kaliteli alırsınız bir takım tecrübeler edinirken pahalı donanımınız zarar görür üzülebilirsiniz.Bence acemilik dönemini atlatana kadar başlangıç seviyesinde çokta pahalı olmamak kaydı ile birşeyler yapmak iyidir.Benimde sizin gibi çok kötü bir 30 liralık donanımın vardı.Ama bana çok şey öğretti özellikle tamir konusunda :D Balığın uzakta olduğunu öğretti.Sonra elimizde ne varsa onu verimli kullanmayı öğrendik.Kaliteli donanımı olupta balık tutamayanları da gördük.Aslında iş kullananda bitiyor ;) ama biraz iş görür donanım iyidir.Rastgele

9. korayandroid

korayandroid Koray

Ya ben oraların balıkları bilmemde orkinosa biraz daha sağlam birşey gerekli bence :D

10. Selen Alk

Selen Alk Selen

Anladım :)
    Peki o zaman çok fazla açılmayalım başlarda ufak ufak başlayalım :)
    Saolun uzun uzun anlatmışsınız bıkmadan usanmadan :)

11. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Hiç öyle bişey yok.. sahilde yanımda shimano veya başka birçok pahalı setle balık avlamaya çalışan çok kişiye fark atmışımdır avladığım balık sayısıyla.. ben şu anda 80 liralık bir kamış ve 40 liralık bir makineyle avlanıyorum bizim sahilde, shimanonun kralı gelsin yanıma bakalım kim daha çok balık yakalayacak ;)
    O bahsettiğiniz pahalı aletler boğaz için elbette çok iyi olur ama 35-40 gr kurşunla balık avladığımız sahilde hiçbir artısı ve gerekliliği yoktur bence, hatta yazık o aletlere oralarda..

12. Selen Alk

Selen Alk Selen

Ben demek önyargı yapmışım hemen para var huzur var moduna girmişim :D :D :D
    1-2 haftaya kadar Cengiz balıkçılığa gitmeyi planlıyorum burada önerilen şekilde ve orda çalışanların da fikirleriyle bir set yapacağım İnşallah :)
    Saolun gerçekten bu forum ve yardımcı üstadlar olmasa ne yapardım diye düşünüyorum mrsparkle

13. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    13162836123 kilo orkinos cıkaramadım daha bir kere yazın gece bi,şi aldı patlattı direk takımı kalamayı tam acmadıgımdan, çekeri kaç bu kamısın bilgin varmı ?

14. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
  15. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
  16. korayandroid

korayandroid Koray

17. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
  18. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    kesinlikle katılıyorum Berkan abiye, bencede surf kamış minimum 3,90 mt olmalı :) 3,60 mt kısa kalabilir surf kullanım açısından... Hatta 4,20 mt sağlam bir kamışa bakmanı öneririm Murat ;)

19. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    sevgili iso tevfik abime gece mesaj attım, sağolsun bana antalyada gözümün ucundaki bayinin bir tanesinin internet sitesini gönderdi, bugün saglık ocagına giderken ugradım velakin sprit dedim kamış kalmamış LINEAEFFE CRYSTAL BAY SURF KAMIŞ önerdiler velakin bulundugu fiyat oynuyor kimi yerde 125 lira olan kamış 167 lira av marketinde diper bir sitede ise 125 lira , bana dediklieri fiyat en son 140 TL , canım sıkıldı cok fiyat veren mazemeciler var antalyada bende gıcık kaptım almadım , kamış güzel görünüyordu , saglam tek sıkıntısı en uctaki uc cok ince kırılabilir değiştirilir se saglam olur, her esnafın yaptıgı muhabbet artık bay geldi , onu bende kullanıyıroum cok saglam kamış :) alıcaksan sörf güzel bişi al 200 liralık felan cok güzel kamışlar var işini hayliyle görebilir.

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Murat kardeşim, bahsettiğin Lineaeffe crystal bay surf 392 için satıcının verdiği 140 lira, piyasaya göre normal sanırım. Bire bir inceleyip değerlendirdiğine ve de beğendiğine göre, noktayı koy derim.

Havale bedeliydi, kargoydu, kargo rizikosuydu derken, elden aynı fiyatlarda almak, sanırım daha avantajlı olsa gerek.

Değişik sitelerdeki fiyatlar şöyle.:confused: :confused:

http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-46737-lineaeffe-crystal-bay-surf-olta-kamisi-392-cm

http://www.avdepom.com/default.asp?git=9&urun=20840

http://www.armer.com.tr/asp/product/621/LINEAEFFE-CRYSTAL-BAY-SURF-KAMIS-3-90-MT-