Maganda değil balıkçı kurşunu yaraladı

Konu, 'Genel Konular' kısmında cüneyt yılmaz tarafından paylaşıldı.

1. duyar

duyar İsa

Favori Kamış:
    65lik okuma makine+lineaeefe Turnafresh 3.90 kamış
    En İyi Avı:
    600 gr.Kefal
    Birde bu haber çıktı şimdi.Gerçekten bilinçsiz insanlar herzaman zararlı oluyorlar.Daha yeni haber çıkmıştı.Sanki kasıtlıymış gibi.Valla çocuğuın yaralanmasını görmesem televizyonda bir art niyet arıyacağım.Üst üste böyle haberler çıkınca insan düşünmeden edemiyor.Ben acemiyken 35gr lık kurşunla bile en sakin yerde.Balık olmadığından emin olduğum halde boş yerde alıştırmalar yaptım.Ve ne arkamda nede önümde bir şey olduğu zman atış yapmadım.Bu bilinçsizlik ve düşüncesizlikten başka bilşey değil.Kaza ap ayrı bişey.Kabul edilemez bir durum.Tekrarı olmaz inşallah.Yoksa bu gidişle avlaklara giderken oltaları saklayarak gideceğiz.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hakikaten cok üzülecek bir durum.Maalesef helede balık uzakta olduğunda,birde verimli olduğunda balıkcıların hemen hepsini bir hırs basmaktadır.Asla kendilerinde kabahat bulmazlar,kaptanlara üstelik catarlarda.Arkalarından gecen yayaları azarlamalarıda cabası.
    40 senelik boğaz avcılığımda benimde başıma gelmiştir.Sonradan daha ihtiyatlı olmaya ve etrafımı bu yönde teşvik etmeye cok gayret göstermişimdir.Acil şifalar diliyorum.
    Sevgiler

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Okan

Ben, her konuda alternatif bakış açıları getirmeye çalışıyorum.

Sen, benim torunum yerindesin, ben seni anlıyorum, sen de inşallah benim yaşlıma gelince beni ve her şeyi daha iyi anlayacaksın.
    Sana gücenmedim, kırılmadım ve son mesajın senin açından çok olumlu.

Öfkeyle kalkan zararla oturur demişler.

Balıkçıyla memur, ikisi de işlerini yaparak geçim sağlamaya çalışıyorlar.
    Biz ise keyif için oralardayız ve balık tutmasak bir şey olmaz, onlar tutamazsa, bugün bir şey yemeyecekler demektir.
    Sadece bu fark için onlara saygı gösterilmesini istiyorum.

Yasa dışı avlananları ise tabii şikayet edeceğiz, ama emin olmamız lazım.

Motorların kıyıdan geçip oltaları kesmesine gelince, bazan özellikle küçük teknelerin, boğazdaki akıntı ve rüzgar dolayısıyla açıktan geçmeleri zor hatta imkansız oluyor, kıyıdan, rıhtımın dibinden, akıntının kırık olduğu yerden geçmek zorundalar.
    Bunun oltalara saldırı olmadığını bilmemiz lazım.

Büyük tekneler için boğazda karaya göre azami 10 mil hız sınırı var.

Halbuki çok daha hızlı seyrediyorlar, küçük teknelerin üzerine gidiyorlar, ne rotaları belli, ne kurallara uyuyorlar, ama bunları şikayet eden yok.
    Ağ atan balıkçıyı şikayet ettiğimiz kadar bunları da şikayet etsek, onlar da belki hizaya gelirler.

Çok konu var yazılacak ama iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırırsak daha yapıcı oluruz.:) belki birçok konuda da daha gerçekçi yaklaşım sergileriz.

Sevgiler.