arkadaşlar belki görmüşsünüzdür ama yinede tarif edim dedim.. geçen hafta balığa gittim şu çin malı kapı alarmlarından düdük yapmıştım. denedim mükemmel bir buluş.. bulandan allah razı olsun..artık zil derdinden kurtuldum.. yapılışını resimli tarif edecektim ama resim eklemesini bilmiyorum. şu milyoncularda satılan küçük kapı alarmlarından alın tanesi 50 kuruş ben 1 ytl ye almıştım:(( düdüğün on-off düğmesini bi iğneyi kızdırarak delin sonra oraya bi tane iplik bağlayın ipliğin ucunada bi tane ters j şeklinde tel bağlayın. alarmı makaralı oltaya bağlamak içinde konfeksiyloncudan cırt cırt alacaksınız onlardan iki tane karşılıklı olacak şekilde 8 cm kesin ve düdüğün altına yapıştırın.. şimdi sıra nasıl kullanılacak ; makaralı oltanın makaranın üst tarafına düdüğü bağlayın (aman dikkat düdüğün anahtarının on tarafı üste gelsin:: yoksa ötmez.. ) sonrada makaralının ilk halkasının üstünden misineyi alıp düdüğe bağladığımız çengele takın bundan sonrası çok zevkli:::))) balık geldiği zaman düdüğünüz ötecek ben denedim çok hoşuma gitti maliyeti düşük tanesini 75 kuruş hem gece takıp uyuyabilirsiniz balık ggelirse zaten kesin sizi uyandırır.....