Makina için değerli önerilerinizi bekliyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında ender26 tarafından paylaşıldı.

1. Arkadaşlar müsadenizle bu noktada küçük bir ilavede bulunmak istiyorum:)

Shock leader atış esnasında ince misinayı olası kopmalardan korumak amaçlı yapılır..Ancak kullanılacak boy makineden makineye sarım devri nedeniyle farklılık gösterir..Ancak esas olan. İnce misina ile shock leader'ın bağlantı noktasının üzerine misina sarımı yapılmayacak kadar kullanılmasıdır...Aksi takdirde atış anında altta kalan düğüme takılan misina kopmalara ve dolaşmalara sebep olur:)

2. Mesajınızı yani gördüm..

Sanırım sipariş ettiğiniz makine lineaffe surf era 5080 modeli olmalı..

Bu makinene oldukça kalıteli bir makina..ancak bildiğim iki dezavantajı var..Aslında bu yazacağım dezavantajlardan biri uygun makinede kullanılırsa avantaj olmasına rağmen bu makinde dezavantaj..Makine misina kapasitesi bir surf makine için yeterli değil ve konik kafa nedeniyle bu az misina yuvası misina dolaşmalarına sebep olmakta..
    Aklınıza 200 metreden çok atamayacağız diye bir konu gelebilir..Ancak surf makinelerde kopan misina miktarları çok uzun olabilmekte..ortalama 130-140 metre bir atışta midye yada benzeri nedenle kopan 80-90 metrelik misina makaradaki misinayı yenilemenize neden olur..Böylece kaybınız 200 metre misina olur..Oysaki 400-500 metre alan bir makarada kopan 80 metre kalan 350-400 metre misina tarafından desteklenerek kaybın kopan misina kadar olmasını sağlamakta..Ancak güzelde bir yanıda var..Bu 5080 modellerde ismin 5080 olmasını sağlayan yedek makaranın farklı ve misina kapasitesinin tatminkar olmasıi;)

Ancak herşeye rağmen güzel makine..Trofeli avlara vesile olması dileklerimle..:)

Son düzenleme: 11 Şubat 2009