bu senin düşüncen Bora yaramaz diye kestirip atmak yok öyle, anlat bakalım çıkar baklayı ben daha yaramazlık yaptıklarını görmedim
Ben de kullanmıştım makinemde.Hemen gam yaptı belki benim kullanımımdan kaynaklandı ancak 150 metresini 13 liraya almıştım bu paraya daha iyileri bulunur.Bence bu misina kaliteli değil özellikle fiyatna göre.
bu misina dediğin hangisi Okancım, üç tane misina söyledim ben. bunlar gamsız ve de vicdansız misinalardır. gam dediğin misina baskı eziği mi? pütür pütür oluyor misina makarada üst üste binince, onu mu diyorsun? makinaya oturtmakta hiç bir zaman problem yaşamadım bunları. sanıyorum ki kullanımından kaynaklıdır. ama hangi misina olduğunu söylersen konuşuruz üzerinde.
Bahsetttiğim misina angel kiss soft 30luğundan.Makineme sarmıştım.Kaşıkla at çek yapana kadar herşey normaldi ancak kaşıkla at çek yaptıktan sonra hemen gamlandı kıvrık kıvrık oldu,sonra zamanla da pütür pütür oldu ama pütür pütür olması sürtünmeden tabi.Kıvrık kıvrık olmasından dolayı şikayetçiyim.Mkineye sararken ise hiçbir problem olmadı dediğin gibi.
peki Okancım Kaşık atmadan önce ağır bir kurşunla boş atıp sardınmı 4-5 kez? bunu da yaptıysan ve yine de randıman alamadıysan bence daha sert bir misinaya geçmelisin. mesela angel kiss in soft olmayanı daha serttir, daha da sert istiyorsan berkley deneyebilirsin ama biraz pahalıdır. ama yok yumuşak olsun abi dersen, bir de owner broad ı denemelisin ben de yakın zamanda trabucco nun t force unu deneyeceğim epey methediyorlar bak konunun biraz gerisinde. bakalım o nasıl çıkacak bir çok kişi süper diyorsa bir sebebi vardır.
acillll slm bn su ürünleri öğrencisiyim aradığım bi konu war fakat hiç bi yerde bulamıoyorum acaba burda bana yardımcı olabilcek biri varmı buraya yazdım ama nereye yazıcağımı bilemediğim için.umarım biri bna bu konuda güzel bi bilgi werir?????????????konu:'yünlü zoka'
Angel softu kaşıktan önce kullanmıştım.Neden böyle oldu anlamadım herneyse trabucco da iyi gözüküyor incelemek lazım. Bir de makineye sert misina sararsak daha çok gamlanmaz mı ? Bence sert misinalar makine için değil.
Şimdi şöyle ifade etmeye çalışıyım Kaan.Efendim tabikide bu benim düşüncem,zira kimseye onu yap bunu yap onu kullan bunu kullan diye tazyik ve taannütte bulunmamız doğru değildir.Sonuçta bu materyallerin hiç birisinin satışından para kazanmıyor aksine aldıkça para veriyoruz .Bakınız oturduğum ev aşağıdaki blokların en üst katı. Bu da evimin bulunduğu mevkiiden aşağıya doğru kuşbakışı bir fotoğraf. Bunlardan bize ne demeniz gayet normaldir.Ancak bunları göstermemdeki amaç şudur.Ben misinayı makinelerime sardıktan sonra makinemin kaldırabileceği kapasite doğrultusunda bir kurşunu makineme sarılı ve kamışın halkalarından geçmiş misinama bağlarım,(250-300 gram).Sonra aynı denize salar gibi salarım balkondan aşağıya ve başlaım ağar ağar sarmaya,işte bu aşamada misina ilk klavuza olan sürtünme ve makineye tekrar sarımdaki gam oranı ile bence kalitesini ifade eder.Denediğim misinalar içerisinde angel kiss ve Laser tornado da maalesef bu kaliteyi göremedim.Ancak bu demek değildir ki bu misinalar uyduruktur.Bu misinalar bence makineye sarmak için pek iyi değildir.Başka amaçlarda iyi olabilir bu ayrıca tartışılır.Konu ile ilgili daha önce resmini göndermiş olduğum misinayı denemenizi tavsiye ederim.Ondan sonra tekrar yorumlaşalım konu hakkında Hadi herkese Rastgele.
bende makineme trabbuco s force surfcast misina sardım gam yapmaz dediler ama ben o kadarda memnun kalmadım. haktest yada hektest diye bi misina alıyordum önceleri çok sağlam gam yapmıyan bi misina yanlız uzun zamandır görmedim hiç bi dükkanda varsa sağda solda gören bilen bi haber versin.
Arkadaşlar makaraya sarmak için OKUMA CARP 300 MT 0,34 misina aldım sizce iyimidir yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
TRABUCCO SUPER ISO 0,30MM 300MT hocam bu model makinaya uygundur yani demi,ben hem tatlı suda hemde kıyıdan balık tutarken kullanmak niyetindeyim. şu an makinada 0,60mm misina sarılı,yayına atarken iyi oluyor. ama denizde(izmir körfez,kuşadası,ahmetbeyli) kıyıdan balık tutmak istediğimde 0,60mm kalın geldiğinden çok fazla uzağa atamıyorum.sanırım 0,25-0,30mm gibi bir kalınlık daha uzağa atmamı sağlar. birde 1 ay kadar önce İzmirde inciraltına gezmeğe gittiğimde orada balık tutan bir abimiz bana elimdeki kamışın uç kısmının çok kalın olduğunu,uzağa atabilmek için daha esnek bir uç takmam gerektiğini söyledi.kamış,makina değişmeden atış mesefasini etkileyebilecek bir uç nedir. kamış 3,60m uzunluğunda makinada markasını hatırlamıyorum 4 bilyeli güzel bir makina( marka önemliyse akşama bakar yarın ekleme yaparım)