Makina Seçimi Yardım

Konu, 'Makineler' kısmında menopiko tarafından paylaşıldı.

1. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Öncelikle nerede kullanacağını belirtseydin, daha detaylı yardımcı olan çıkardı sanırım, alacağın makinayı atçektemi, beklemeli avdamı kullanacaksın? bunu belirtseydin iyi olrdu, atçekte kullanacak bir makina arıyorsan, 40 lık veya aşağısı, ama güçlü bir makina al, atçekte kolun yorulmasın, yok beklemeli avlarda kullanacağım diyorsan, ağırlığı pekte önemli değil...;) sonrası, iş fiatına gelir, bazıları 500-600 tl ye çıkmaktan bahsediyor ama türk vatandaşıyla,avrupa vatandaşlarının alım gücünü karıştırıyorlar herhalde, :D Mesela şöyle bir makine var, ben çok beğendim,
    SHİMANO FREBLOOD 4000 FA-Fiyatı= 1.732.00 Tl.
    İncelemek isteyene: WWW. SHİMANO freblood.com

2. ozican0147

ozican0147 oğuzcan karadeniz

Favori Kamış:
    LINEAFEA OYSCAST 4.20 ve ALBA STARLEADER 350 KAMIŞ VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEEEE
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER PL 865 veALBA STAR ETA 60 VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEE
    En İyi Avı:
    KEFAL 1,100 GR 1KG KARIŞIK BALIK VB........................................
    ibrahim abi sen bu okuma power lıner pl 865 makineyi al bence bende varr balığı yağ gibi çekiyo gövde ser grafit ama çok sağlam alc kol kafa grafit deil yani süper beiut runner var hemde surf al derim müthiş

3. ozican0147

ozican0147 oğuzcan karadeniz

Favori Kamış:
    LINEAFEA OYSCAST 4.20 ve ALBA STARLEADER 350 KAMIŞ VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEEEE
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LİNER PL 865 veALBA STAR ETA 60 VE SÜRÜYLE MALZEMEEEEEE
    En İyi Avı:
    KEFAL 1,100 GR 1KG KARIŞIK BALIK VB........................................
    kamış olarak oys cast kulanıyorum 4 ,20 bunu da tavsiye ederim 60 tl ye aldım cengizde nmakineyide 100 e aldımikisi 160 pazarlıkla tabe normalde 203 tl tutuyo ona görre

4. oltacı_

oltacı_

İbrahim tek yön derken ?

5. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Ters yöne dönmüyor yani, kalamayı makarayı boşlıyarak yapıyor.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    İbrahim bütün makineler bunu öyle yapar zaten. Fark ne?

7. fiyakali

fiyakali cihan güdücü

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4.20 200gr
    Menopiko madem okuma alacaksın neden bluehawk veya spector gibi daha hafif ve daha sığ kafalı makineleri tercih etmiyosun? Powerliner çift kontralı beklemeli ve büyük balık avlarında kullanılan bir makina bir çok arkadaşım sazan avında kullanıyor bence birdaha düşün. Bende lineaeffe sflex 15kilos 4,20 kamış var shakespeare makine kullanıyorum ama bluehawk almayı düşünüyorum sorduğum herkes çok memnun

8. murad

murad Murat

Bende de Penn var, onda da geri dönüş yok. Dayanıklılık açısından olumlu olduğu söylenmişti, ancak at çeklerde özellikle; fırdöndü kamış ucunu gerince, kalamayla gevşetiyorsun. Haa bir de Okuma Avenger var. Bazı arkadaşlara da söylemiştim. Hem ucuz hem de iş görür bir makine. Power Liner'e baktım bende ama elime oturmadı diyim.

9. Adil Akırmak

Adil Akırmak Adil Akırmak

Daiwa bg serisinide incelemelisiniz.

10. tufan27

tufan27 tufan

Favori Kamış:
    lıneaeffe oyster 420
    Favori Makine:
    okuma epıx pro epb 65
    okumanın epıx prosunu gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim kendim kullanıyorum
    çok sağlam ve kuvvetli makine artıları oldukça fazla kullandıktan sonra farkı çok rahat anlayabilirsin

11. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    ayni fiyat araliginda bir makinede ben ariyorum. epix pro icin gecektendde sazan ve beklemeli avlarda kullanimi iyi performansli deniyor ama surf dusunuyorsan salina ki cengiz balikcilikta salinayi nermisti bana fiyatlari ayni oldugu halde. trabucco yu bilmiyorum kullanan gormedim ama okumalardan travertine kullaniyorum 7 ay oldu cok performansli oldugunu soyleyemem shimano alivio tamam ama giris sinifi bir makine yani alt sinifi shimanonun ...hayirlisi karar verirsen ne aldigini paylasirsan sevinirim

12. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

ben bu makinayı öneririm tabi o seçenkelerin içinde en iyisi olarak düşündüğümm bu makina bu makinayı da yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum hiçbir bakım yapmadan benim asker den dönüşümü bekledi ve içini wd 40 la temizleyip tekrar yağladım kafada hiçbirşekilde korozyon yok grafir kafasıda aynı şekilde surf kalma güçüde çok iyi zargana şamandıralı takım attığımda kolu çok hassas topu çekerken zarganın ufak vuruşlarını hissedip orada ufak beklemeler yapa bilirsin aldığım değerin sütüne çıkan vekendini başkalarınada beğendiren bi makina tavsiyem