Eğer bütçeyi büyütebiliyorsan biraz, bir yerlerden bul, Daiwa Emcast al. Emcast, orta karar bir makinedir. Ha, atışta mı, değil, gayet güzel atarsın onunla. Sarışta mı, değil, gayet rahat çekersin 175 gr kurşunu balıkla. Ama langır lungur kullanmaya pek gelmez. Sende bir filan bakım isteyebilir. Temiz, bilhassa kum ve tozdan uzak tutmalısın. Denize de düşürme. Darbelerle filan arası iyi değildir. Eğer bunlara dikkat edersen, uzun seneler dayanabilir. En azından her durumda burada geçen makinelerden daha dayanıklı olacaktır. Atış ve sarımda yaşatacağı rahatlıkta cabası. Balıkçılar arasında, bazısı Daiwa'cıdır gibi algılanır. Ama bu pek yoktur. Genelde cidden sağlamlık vs. isteyen gider Daiwa alır. Varsa yoksa daiwa dediği için değil. Bu Emcast'lar dayanıklılık açısından Daiwa'dan beklentileri karşılamaz pek. Ama sayılan okuma, Ryobi vs. den hiç bir şekilde geri kalmaz.
merhaba, yurtdışından alırsanız cabelas'ta daiwa emcast sport 69,99 USD. Hemde şu sıralar 49 usd üzerine free shipping kampanyası var. Güzel bir makineyi 125 TL gibi bir rakama almış olursunuz.
Bak Serdar abim benim sorduğum soruların 1 tanesine bile cevap vermemişsin.. Sen farklı bir düşünce paylaşıyorsun bu yazdıklarında !!! Gökhan bey ayırdığı bütçe olarak 200 tl yazmış. benimde sorum açık ve net: maksimum 200tl olacak, boğazda hertürlü avda kullanılabilecek yapıda olacak ve makineye birşey olursa teknik servis sıkıntısının olmayacağı bir dükkan olacak istanbul icinde, var mıdır bu dediklerime uygun bir tavsiyen ? Yoksa bütçeyi arttır şu makinayı al ona şóyle bak böyle bak bi tavsiye istemiyorum :thumb:
Şunu yazmayı unutmuşum, birde tavsiye edeceğin daiwa makina surf tipi olacak yukarıda yazdığım şartlarda :thumb:
aşağıdaki iki makinayıda kullanıyorum ve sizin ihtiyacınızı karşılıyağı kanaatindeyim (bütceniz çercevesinde) Okuma Okuma Avenger AV-65A Okuma Trio 65 Red Core makine (yedek kafası yok ama )
Güral abi merhaba, bu makineyi internetten alırsak eğer makineye herhangi birşey olması durumunda garanti şartları nelerdir ve bir parçasına birşey olduğunda teknik servis bakımından nasıl yararlanabiliriz, bu konu hakkında bilgilendirebilir misin ? Bu konuyla ilgili hiç bir bilgim yok, öğrenmek açısından soruyorum abi
Her türlü av derken siz önerdiğiniz makinenin her türlü av için uygun olduğunu mu düşünüyorsunuz. Daha doğrusu at-çek için üretilmiş bir makine'den uzun atış performansı alabiliyorsunuz sanırım.Arkadaşın baktığı makineler uzun atış için uygun makineler. Birde iyi makine önermek boynumuzun borcudur. Belki dikkat etmedi o adam o fiyatta ki makinelere belki biraz daha bütçe artırımına gidecek. Olay bütçe meselesi değil.
Sevgili Ersin, cabelas avcılık alanında oldukça bilinen bir sitedir ve güvenerek alışverişlerim olmuştur. Bu siteye girerek iade koşullarını google translate kullanarak bakabilirsiniz. Benimki sadece bir tavsiyedir. Yurtdışından yapılan alışverişlerin fiyat anlamında artılarının yanında servis konularında elbette dezavantajı vardır. Bu sizin fiyat ve risk analizine bakış açınızla şekillenecektir. Saygılarımla.
Mehmet kardeş merhaba, Benim önerdiğim makinada hertürlü ava kesinlikle uygundur diye birşey yazmadım zaten.. Ama trio 65a makinesini benim arkadaşlarımda kullanıyor boğazda hem beklemeli avlarda, hem de at -çek rapala avında ve gayet memnunlar, ek olarak ömür boyu parça garantiside var, ayrıca şı sıra zaten bende makine alacağım boğazda daha rahat avlanabilmek için ve en son dün cengiz balıkçılıklada görüştüm boğazda at-çek rapala avındada kullanılabilecek 150-200 tl arası önerebilecekleri en uygun makinenin trio 65a olduğunu söylediler... Kaldıki boğazda ağır kurşun ve yüksek akıntıda at-çek avcılığına dayanabilen bir makineyle rahatlıkla beklemeli avda yapabilirsiniz boğazda. Gökhan beyde yazmış düşündüğü bütçe aralığını ve bende bu bilgiler ışığında özellikle bu işle uğraşan güvenilir bir satıcının önerisinden de yola çıkarak okuma trio 65a makinesini önerdim :thumb: Onun haricinde evet at çek için üretilmiş bir makine ile de uzun atışlar yapabiliyorum boğazda veya herhangi bir yerde, oldukçada verim alabiliyorum av konusunda. Evet iyi bir makine önermek boynumuzun borcu tabi, niçin tavsiye isteyen birisine kötü bir makine önerelimki. Ayrıca bütçe nasıl mesele olmuyor, Gökhan bey tavsiye isterken bütçe aralığını belirtmiş zaten... Ama Gökhan bey bütçesini arttırır daha üst segment makinelere yönelir orasını bilemem. O onun kendi tercihidir, kararıdır. Ben sadece yazdığı bütçe aralığında kullanabileceği düzgün bir makine önermeye çalıştım zaten :thumb: Ek olarak benim Serdar abiden beklediğim tavsiye sadece benimle alakalı, şahsi bir tavsiye ricasıdır, yazdığım kriterlere uygun bir Daiwa surf tipi makine önerebilirse bende onu almaya yönelebilirim, benim açımdanda iyi olacaktır heee Serdar abinin önerebileceği o makineyi Gökhan bey tercih eder mi orasını bilemem. o Karar yine kendisine ait :thumb:
Dikkat edersen ersin kardeşim bende o fiyat aralığında okuma taraftarıyım kendisi için ama surf makine alması yönünde tavsiyem. Neden dersen şimdi sen elinde ki makine ile 70 metre atarken bu adam 100 metre atabilecek o makineyle. Ama her ikisi bir arada olmuyor olsa bile fiyatı ona göre alıyor. Arkadaş ya hem beklemeli avlarda kullanmak ve de uzun mesafe atmak için surf tarzı makinelere yönelecek. Ya da kısa mesafelerden daha rahat rapalacılık yapmak için at-çek tarzında makinelere yönelecek. Şahsen ben boğaz da avlansam paraya kıyar bir daiwa emblem pro alırım(Çünkü sadece serdar bey değil bir çok kişi tavsiye ediyor bu makineyi) Zaten kaç tane makine alacaksınız arkadaşlar tek bir olta ile avlanıyorsunuz, en azından bunda kaliteli malzeme tercih edelim.(Bir de sazan avı yapanları düşünün en az 4 olta ile avlanıyorlar) Benim gibi adam daiwa emblem pro tavsiye etti o da boğaz olduğu için..Tatlı su avında ise oturur konuşuruz Ha kullandım mı daiwa emlem pro'yu hayır(Belki emeklilikte deniz avına başlarsam gerçi o döneme emblem filan kalmaz'da)ama forumda çok fazla konusu dönen bir makine ve bir çok kişi tarafından boğaz avcılarına tavsiye edilen bir makine.
Benim elimde sihirli değnek yok. Sana desem, 15.000 TL olacak, 4x4 olacak, 150 hp motor olacak, önünde vinci olacak bana bir araba söyle, ne yapabilirsin? Eğer alacaksan, iyide bir şey arıyorsan, işte sana tavsiye. Fiyat yazmadım dikkat edersen. Emcast Plus, iyidir, yurtdışında 89 $ ve gümrüğe takılmaz. Aldığın yere bağlı olarak 45$ a kadar oyl masrafı çıkabilir. Eder 135 Dolar. Ama bir ay kadar beklersin tahminen. Yada yurtiçinden temin etmeye gidersin, Emcast ECSW vs. alırsın, 220 - 270 TL arası bir fiyatı olur. Ama gene iyi bir şeyler elde etmiş olursun. İyisi olsun, harbiden iyisi olsun diyorsan, Entoh, Stella, Emblem Pro filan alman lazım ki, bunların fiyatları bir hayli yüksek, bende zaten hiç onlardan dem vurmuyorum dikkat edersen.
Yazdıklarına katılyorum mehmet, bu açıdan bakıldığında sende haklısın... Özellikle birkere alıp senelerce güvenle kullanacağın makine almak istenirse zaten paraya kıyıp en iyilerinden birtanesini almak gerekir, bende böyle düşünüyorum özellikle yazdığın daiwa enblem pro oldukça iyi bir makine deniyor ve dediğin gibi birçok kişi tarafından şiddetle tavsiye ediliyor.. Ancak gel göreki bütçeyi arttıramıyorsan ve sadece belli bir oranda para verebiliyorsan, o aralıkta en iyi iş yapabilecek makineyi almak en mantıklısı olacaktır. Bende bu şekilde düşünüp bu açıdan baktığımdan, Gökhan beyinde ayırdığı bütçeyi göz önüne alarak banada bu fiyat aralığında önerilen bir makinayı tavsiye ettim kendisine :thumb: Heee tabiki parayı harcayıp en iyisini alabilirim diyorsa bir kişi, herkes bildiğince en iyi üst segment makinaları tavsiye eder.. Bunda sorun yok zaten.. Ayrıca şöylede bir durum var Mehmet, belirtilen fiyat aralığında uzak atıma uygun misina salınımı çok iyi olan surf tipi bir makine alıp İstanbul sularında hiç bir iş yapamayabilirsin, yani makine elinde kalabilir... E genel olarak bakıldığında da istanbulda yaşayan biride illaki av mevsimlerine göre boğaza avlanmaya gider, at çek yapar 3-5 defada olsa.. işte bu at-çek sırasında kurşunu uzağa çok rahat gönderen makine onu geri almada sınıfta kalabilir.. Bu nedenle hem surf tipi hemde boğaz şartlarına uygun olan makinalar bütçe sıkıntısından dolayı alınamıyorsa, 200 tl gibi Belirlenen bütçe aralığında boğaza dayanıklı bir genel kullanım makinesi almak bana daha cazip ve mantıklı geliyor Ayrıca bu genel kullanım makinalarıylada kamış, misina ve teknik iyiyse gerçek anlamda uzun atışlar yapabilirsin :thumb: birde boğaza dayanan makineyi bence Türkiyedeki bütün denizlerde kullanabilirsin Ama gönül isterki tabi Gökhan beyde, bende, sende ve ihtiyacı olan herkeste daiwa enblem pro gibi üst seviye makinalara sahip olabilsin. İnşallah kısmet olur hepimize Değerli yorumların ve verdiğin bilgiler için sağolasın..:thumb:
Serdar abim, elinde sihirli değnek olmadığı zaten aşikar Sen bana öyle bir soru sorsan ben sana açık sözlülükle böyle bir fiyata o özelliklere sahip araba alamazsın derim ve belirlediğin fiyata en iyi olarak neler alabileceğini sıralarım (eğer biliyorsam..) Ondan sonra benim sıraladıklarım aklına yatmazsa, işte o zaman istenilen özelliklere göre en iyileri tavisye etmeye başlarım ve fiyatlarıda şu şekilde diye bilgilendiririm :thumb: öyle bodoslama sana bu bilgiyi hangi galerici, hangi satıcı, tedarikçi söylediyse git onlara söyle şu şu marka şu model üst seviye arabayı alsınlar bi baksınlar demem Umarım aramızda ki olaya yaklaşım farkını anlatabilmişimdir Ayrıca tavsiye ettiğin makinelerii ve onları hangi yöntemle elde edebileceğim konusundaki bilgilendirmelerin için gerçekten çok sağol, teşekkür ederim abi :thumb:
Arkadaşlar herkese ilgisinden dolayı çok teşekkürler. Bu gün Okumanın birkaç serisini gördüm Elime aldığımda sarmaya başladığımda makina kendinie çok sarsıyordu o duurum hoşuma gitmedi. Sonsuz dişli olayı Mitchellde çokk daha ileri seviyede makina sararken milimlik yalpa yapmıyor. D.A.M ın bir serisi surf serisi makinasını da denedim. Oda çok iyi aklımda kalmadı modeli Kırmızı bir surf makina 135 tl kampanyadaydı. Ama MITCHELL AVO SURF 8000 aldım 227 TL İstoçta Kısıktan aldım Şuan Misinasını sarıyorum. Yarın sabah test edeceğim Herkese tekrar teşekkürler .
Umarım bir sorun vermez yılların markası Mitchell bir Daiwa ne ise onun da mazisi o kadar eskidir. Sen zaten kendin 2 makineyi sanırım deneme fırsatı buldun bayi'de. Biz ne kadar öneri de bulunsak ta seçim senin kardeşim Bu arada yanında yedek kafa verildi mi?