Makinalarda kalama açıkken misinanın dönme sorunu

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan angvil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yaş
40
Şehir
İZMİR
Favori Kamış
Savage Gear MPP 251cm 7-23gr
Favori Makina
Okuma Ceymar 40
İsim
İbrahim
Makinanın kalamasını belli bir ayara getirdiğimizde, oltaya binen yük ağırlaştığında makara sabit kalıyor ya da boşalıyor.Bu olmasını beklediğimiz durum.
Peki bu durum yaşanırken misina neden dolanıyor. Misina bozuluyor, dönüyor dolanıyor. Bunun önüne nasıl geçebiliriz ?
 
Sorunu tam anladığımdan emin değilim. Ama sanırım makineniz biraz kalitesiz, ondan oluyor. Tahminen sarma yüzüğü kilitlemiş vs. olabilir.
 
Tam olarak ne demek istediğinizi doğru biçimde anlamasam da, galiba misinanın gam yapma probleminden bahsediyorsunuz herhalde. Gam yapma olayı kullandığınız yemden de kaynaklanabilir. Örneğin kalitesiz bir döner kaşık kullanıyorsanız misinada sık sık gamlanma problemi yaşarsınız..
 
Bahsettigim olay yemle alakali degil.soyle izah etmeye calisayim. Siz makinayi sararken kalamadan dolayi makina bosalinca ip karisiyor ve makinaya dolaniyor.ayrica gamlaniyor resmen. Gamlanma dediginiz sey misinanin kendi etrafinda donup dolanmasi ve oyle kalmasi herhalde. Bu da oyle oluyor.
 
Back
Yukarı