Yüzlerce atış yapacağın spin avda her 10 atışta kontrol edersen bir müddet sonra kabak tadı vermeye başlayacak Aykut Zihnin balıkta değil, acaba tel tam kapandımı da olacak? Bence en yakın zamanda ya ipten ya makinadan vazgeç. Bende klepe telinden bezmezmiş okumada (Spa pro 25). Hala çalışıyor ama pek elime almam artık sanıyorum.
makinen iyise kaliteli yağ kullanmak durumundasın. bendeki düşük seviye makineleri şelrotella 20/50 ile yağlıyorum gidiyor. en azından yağsız kalmıyor. Ama size tavsiye etmiyorum ha
trio 40S le aynı sorunları yaşadım; ip misinanın dolaşması ve kolun dönmemesi gibi( yani ağırlaşması).yeni bir makine alana kadar ip yerine normol misina kullanıyorum.biraz bakım yapınca da kol az da olsa rahatladı.
Mitchell Avocet 2 G2000R İki yıldır tatlısu atçek avlarımda sorunsuz kullandığım makinemi Ege Denizi'nde birkez ve birkaç saat ( mitchell avocet ii g2000r ) kullanmam vesilesiyle iki gün içerisinde tekrar aynı makineyle ava gitmemiş olsam da tambur/misina kılavuzu rulmanı kitlendi. Her derde deva WD 40 pas sökücüyle(Olta aksamlarında kullanmamakta fayda var! Mesela teknenizin içten takmalı pancar motoru teklediyse olabilir, elimde fazla ekipman olmadığından son çare olarak kullandım.) sayısız kez açma girişimim, sonunda olumlu cevap verdi.(Bu yağ bekledikçe derinlere işlediğinden rulmanı temiz suyla yıkadım ve gres ile yağladım.) Ancak denizden geldikten sonra misinayı tazelerken çocukların bisiklet ardına motosiklet sesi çıkarsın diye koydukları koli kartonunun çıkardığı ses gibi bir sesle karşılaştım. Ben de ya hep ya hiç mantığıyla paslanmadan dolayı tambura yapışan rulmanı kendi boyutlarında bir kapta iki kez lavabo açıcı ve pas çözücü Por Çöz'e yatırdım.Ortaya çıkan ısı ve dumana şaşırdım. Bu malzeme gerçekten çok tehlikeli, el temasından kaçının ve prospektüsünde yazılanları okumanız elinize bile almamanıza neden olacaktır. ilki 30 saniye ve ardından bol su ile yıkama(kifayetsiz kaldı), ikincisi 5 dk ve rulmanın göbeği elimde kaldı. Bir bilene danışmak lazımmış... Ankara'da rulmanı, olursa tamburu ile birlikte temin edebilecek kişi-kurum arıyorum. Satın aldığım mağazanın çalışanları 2 yıllık garantinin geçmesi ve yedek parça değil ürünün tamamını değiştirme politikaları nedeniyle yardımcı olamayacaklarını ifade ettiler Velhasılı kelam, mitchell avocet g-2000r 1137165 kodlu rulman/ ball bearing, 1133876 kodlu kılavuz yüzüğü/ line roller ve 1137148 kodlu slider/kaydırıcıya ihtiyacım var. (Kaydırıcı dediğim kısım makine içinde ana milin bir pim vasıtasıyla dişli çarkıyla bağlantısını kuran ve milin ileri geri hareketini aktaran dökümden parçadır. Dişlinin sürtünmesiyle mil görünecek kadar aşınmış. Çevirme kolunun milimetrik kaymasının dişliye baskı uygulamasına, bu durumun da aşınmaya vesile olduğuna eminim.) Saygılarımı sunarım
O kadar dandik makine kullandım ama bu tarz sorunlar yaşamadım. Bir makinanın kolundan ses geliyordu, zeytinyağ damlattım düzeldi .
Bu tip rulmanları biz Istanbul Perşembepazarı'nda bulabiliyoruz; ancak numaraları değil ölçüleri gerekiyor; iç ve dış çap ile rulman eninin ölçüsü gerekli... Tabii Ankara'da bulabilmek için rulmancılara bakmak gerek; bilhassa diş hekimlerinin cihazlarında ve benzeri cihazlarda kullanılan rulmanları satan yerlerde bulunabilir... Kodu ile ancak yurtdışından getirttirebilirsiniz...
bu tur sorunlar yuzunden pahali makina almaktan kaciniyorum soyle bozulmayan bir makine olsa, hantal mantalda olsa hic dusunmem alirim