makine arayışı

Konu, 'Makineler' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Makineyi elinize aldığınızda üzerinde gereksiz bîr ağırlık olduğunu anlıyorsunuz. Tamam cüsseli bir alet ama jig yapmayacağızki:) Onun dışında ses çıkarır kolu çevirdiğinizde, hava türibünü sesine benzer. Kafasının yanındaki ufak yarıklar çıkarır bu sesi:)

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Eğer ki o sitelere bir dalarsanız, daha da çıkamazsınız.:confused: :confused: :D

Eh dalmışsınız da; hem de bayağı bir derin.:D :D Allah kolaylık versin.:D :D

Şöyle göz ucuyla baktığımda, 4 küsür ve 6 seviyelerinde devir farklılıkları var. Önce, devir, ağırlık, misina kapasiteleri özellikleriyle, aradığınız kıstasları oluşturun. Sonra oluşacak portföyde, diğer önemli Tkn. Özellikleri kıyaslarsınız. Daha sağlıklı olacaktır umarım.

Verdiğiniz linklerde ki her makina, ayrı bir güzel. :thumb: :thumb:

Seçiminiz, bu güzelliklerin en güzeli, en sağlıklısı olsun dilerim.:thumb: :thumb:

Kullanmayınca da, tahmin etmek benim işim değil elbet.hihi hihi Ama görünen köyede klavuz tutmam. Görür ve giderim.

Bu işlerin, seçimlerin, tahminlerle olmayacağını da iyi analiz etmişsiniz.:thumb: :thumb:

3. mersinli

mersinli Nuri

Favori Kamış:
    speedmaster surf ve spin
    Favori Makine:
    shimano exsence ve ultegra
    En İyi Avı:
    2,8KG BARAKÜDA
    Çok şanslıymışsın.Mersinde af yok anında yazarlar.

4. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tavsiye ve bilgiler için teşekkürler hepsini değerlenditiyorum ona göre araştırmalarıma devam ediyorum. Buradaki bilgiler mutlaka ilerde başka arkadaşlarada ışık tutacaktır diye düşünüyorum.

Tevfik abi yukarda da bahsetmiştim özellikle sephia ve balistic üzerinde duruyorum. Aradığım bir çok özellilk bu iki üründe genellikle mevcut.
    Devir olarak yüksek devir diğer 5 ve 4.8 lik makineler alternatif olarak gündemimde hafiflik önemli 280gr altı olmasına dikkat etmeye çalışıyorum. İlk tercihim 2500 yada 3000 lik makineler ip misina kullanımına uygun olmalı ve tabiki görünüş olarakta karizma olmalı :) Aşağı yukarı dikkat ettiğim noktalar bunlar öncelik olarak.

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Selçuk hocam, Mutlak biliyorsunuzdur ama hatırlatmakta yarar görüyorum.

Shimano serilerinde bazı 2500 lük modeller, 3000 liklerine göre daha fazla misina sarımına sahiptir. Ürün tercihinden sonra bu alternatifi ayrıca değerlendirmeniz, daha sağlıklı olacaktır inancındayım.

6. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Saydığım ürünleri Adanada otururken satın aldım.

7. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Kardeşim yurtdışı kamış işine girmem :D Mazallah gelirken bi porselen gitse dur uğraş. Aynı porselenden bul tak vs :D Ben girmem sana da girme derim. Zaten kargoda da kaba bir alet. Kargo masrafı değmez...

8. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi kargo masrafını hiç sorma:) UPS zaten (japonya için) uçmuş gidiyor. Diğeri de EMS sanırım onun yarısı kadar ama 290 cm'e kadar EMSile gönderim yapıyorlarbanghead

Major Craftın kamışını bir abi getirtmişti sanırım 140$ civarıydı ve EMS ile direk, vergisiz eline ulaştı:eek:

Bize olsa kamış gelirken kırılır, üstüne gümrüğe takılırdı:laughing:

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fazla zamanın olmadığından şu an diğer linkleri pas geçiyorum ama gözüm NASCİ ( Benim Naci ) ye takıldı. Geçenlerde 40 £ seviyelerinde birini kaçırdık, hala üzülürüm nasıl kaçtı diye.cyrr cyrr Su geçirmez drag yazar.

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tevfik abim; Naci kacar, Nazmi kalir elimizde :) ... bir tane yakalayacagim bu gunlerde sizin icin, sozum olsun...

Millet balik avinda Marmara`da, Karadeniz`de... biz ise makara avindayiz ebay denizinde. hihi

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Valla İbrahim kardeşim, o gün, bu gündür, her gün arıyor ve takip ediyorum bende.:confused: :confused: :D

İhtiyaç mı ?:confused: :confused: :D

Bulduğum an, ben de görevi size tevdi edeceğim.:D :D

13. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Diğerlerine göre alt segment diye yazmıştım :) Özellikleri iyi bir makine olduğu için listeye ekledim. Baktığım makinelerin hepsinde üst seviye özellikler mevcut benzeri özelliklerde olanlar var tabiki ama ağırlık olarak yüksek olanları eliyorum.

14. avistanbul

avistanbul Uğur

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Daiwa
    Gümrükle çok uğraşanlardan biri de benimdir.Ups ve dhl den çok çektim.O sebeple artık Türkiye den almak daha mantıklı diyebilirim.Çünkü sadece para ödemekle gümrükten kurtulmanız mümkün değil,inanılmaz bir bürokrasi var.İllallah deyip ürünü orada bırakırsınız.Çeken bilir.O sebeple Türkiyeden almak daha mantıklı.