esas hedefim bana yüksek aksiyon yaşatacak, zevkimi doruklara çıkaracak bir alete sahip olmak. ellerimde balığın verdiği hazzı hissedebilmeyi umit ediyorum. Burada ki beyanınıza istinaden surf amaçlı düşündüğünüzü algıladım. Pardon. Hem atçek dediğimiz spin, hemde zaman zaman beklemeli olarak kullanabileceğiniz genel kullanım amaçlı bir makina arıyorsunuz o zaman. Almayı planladığınız kamışları bu makinaya kombine edecekseniz, atar değerleri doğrultusunda 4000 lik makinayı geçmemelisiniz. Fruntor ( Haluk ) beyin verdiği son linkte ki makinaları inceleyin. 8-10 sayfa kadardır. Misina kapasiteleri, ağırlık ve devir konularında, sizce uygun olabilecek bir portföy çıkartın. 3-5 makina arasında seçim yapmak daha kolaydır.
İlk verdiğim link Japonya ve Japon piyasası için üretilen makinalar mevcut genelde ve bunların Avrupa ya da Amerika için üretilen modellerde olmayabilir; googel'de çeviri yaptırtabilirsiniz; ancak pek anlaşılır olmuyor; yine de eğer beğendiğiniz bir makina var ise altta çizelgede birşeyler anlaşılabiliyor... Şöyle ki: ilk sütun makinanın model numarasını ve kaçlık olduğunu belirtiyor (bu makina; yani Sephia için C3000S veya C3000 SDH); ikinci sütun bir kol çevirişte attığı tur miktarını yani devrini belirtiyor 5,2 imiş; üçüncü sütun drag kuvvetini belirtiyor yanılmıyor isem ve 10 kg.imiş; dördüncü sütun gram cinsinden makinanın ağırlığını; beşinci sütunu ben de anlamadım; altıncı sütun makaranın alabileceği misina kapasitesini (ki burayı pek anlıyamadım), yedinci sütun bir kol çevirişte sarabileceği misina uzunluğunu (76 cm.), sekizinciyi de anlamadım; dokuzuncu kaç bilyalı olduğunu; onuncu sütun ise Japon yeni cinsinden fiyatını; onbirinci sütun ise sipariş kodunu belirtiyor... İkinci vermiş olduğum link zaten Türkiye Yetkili Satıcısı veyahut distribütörünün sitesi ki buradan telefon veya mail ile her türlü yardımı alabilirsiniz... Japon modellerini bulmak zor olsada Türkiye Yetkili satıcısı zaman zaman isteğe bağlı olarak bu modellerden getirtebilmekte; tabii bu sizin ne kadar işinize yarar bilemiyorum... Sanıyorum kullanım alanınız için Shimano grubunda 4000'lik makinalar uygun olacaktır; bu tip makinaların sayfa linkini de inceleyebilmeniz için vereyim; bunların bir kısmını bulmanız mümkün olabilir... http://fishing.shimano.co.jp/search?pcat1=1&pcat2=8
Çok teşekkürler arkadaşlar Bayramdan sonra ilk iş bir av marketine gidip gözlem yapıcım. Gözlemlerimi be fiyatlari kısa zaman icinde paylaşmak üzere. İyi, mutlu ,sağlıklı bayramlar dilerim