Kemal kardeş verdiğin bilgi için teşekkürler.Ben nedense hep çekiş olarak aralarında pek fark yok sadece misina kapasiteleri farkediyor die düşünüyordum verdiğin bilgi için teşekkürler.Benim nerdeyse elimdeki bütün makinalar 6000 lik..
Eşkina için dip oltasında olmaz tabiiki. Kayalık yer sonuçta av bölgesi. Ben normal sularda yemli için önermiştim. Kendim şahsen örgü misinaları yıllardır boğazda hertürlü yemlide kullanıyorum. Yeri geldi fırdöndüleri kırıp takılan takımımı ve balığımı aldım dipten. Bu yüzden önerdim.
Koray abicim atıp beklemeli avların çoğunda bende takım kısmını ve köstekleri fluocarbon gorilla u-4 misinadan yapıyorum.Şuanda aradığım misina seninde söylediğin gibi monofilament beden olucak misina.At-çek konsunudada bende Murat abimin(ESKİNAMAN) önerdiği spiderwire ip misina kullanıorum..Saygılar..
Koray abi sufixleri incelemeye başladım bile tavsiyen ve yardımların için teşekkürler.Birde makine konusunda karar verebilsem çok güzel olucak.
Dün gece av yerinde senden kıymetli olmasın Mert (experienced) kardeşimin makinesine kendi ellerimle sufix xl strong misina sardım
Erman kardeşim bu konuda herkes gibi bende shimano diyecem. bende dam daiwa alba star shimano abu garcia mumujuri shakespeare savage makinalar var. ama shimano bir başka şeytan gibi namussuz.
Erman aldı makinesini, süper bişey, bende araştırdım, inceledim bir tane ayırttım, kısmetse cumartesi gidip alacağım
Evet Koray abi,Murat abinin dediği gibi bu gün sabah biraz bakayım die gittim malzemciye.Sheakspeare mach 3 6000 lik modelini gördüm çok beğendim yanında 2 tane surf,1 tanede normal kafa,1 tanede fazladan çıkrık tipi kol var.Hepside çantasında falan güçlü bir makineye benziyor bütçemi biraz aştım ama dayanamadım sonuç olarak surf makine işini içime sindirerek tamamlamış oldum artık perşembe gecesi bir av yapar makine konusundaki görüşlerimide sizinle paylaşırım yardımların ve bilgilerini paylaştığın için Teşekkürler.
İyi günlerde, gönlündeki avlarda kullan kardeşim, makinen haırlı olsun, bende çok beğendim özelliklerini, Perşembe gecesi için rastgelsin, güzel raporlarını bekliyoruz
Murat Abi ben de bir zamanlar uzunca bie süre Sufix xl kullandım, performans fiyat oranı iyi ama rengi çok çabuk matlaşıyor dikkat ettiysen. Çok çabuk çizilip yıpranıyor. Bu arada Trabucco misinalar için kıyıdan atışta 0.35 çok fazla bir kalınlık. Çekerleri fazlasıyla yüksek olduğundan 0.30 a düşmekte fayda var.
Ah be Yücel, ben anadan babadan 0,35 görenlerdenim, monoda 0,35 ten aşağı misinalar patlayacakmış gibi geliyor, Dediğin doğru aslında, ne kadar ince ve sağlam misina, okadar güzel atış
Boğaz'da istavrit için 0.23 pelican kullanıyorum gayette memnunum. 600'lük makara 6 tl mi ne o civarda bir şey olması lazım.
Ben de hafif at-çek takımlarında ip kullanmaya başlayanlardanım. Şu an 0.18 Remixon Silk kullanıyorum, fiyatı da oldukça uygun. Mono kullanırken surf takımlarda Trabucco Camocast Elite Tournamentline kullandım uzunca bir süre. Orta ölçekli takımlarımda, T-Force serisinden birkaç farklı misina kullandım. Hafif takımlarda Spining Pike kullandım ve herkese tavsiye edebileceğim tek spin mono misinadır. Şu an iplerden oldukça memnunum, monoların kalitesi ne olursa olsun hiçbir zaman ipin yerini tutmuyor. İp kullanmak suretiyle surf makine kullanımından da vazgeçmiş oldum. Aradaki farkı ip fazlasıyla kapatıyor.