Makinelerde Kalama (fren sistemi)

Konu, 'Makineler' kısmında Balikci34 tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Tipik Fransız milliyetçiliğ vakası olabilir :)

Le Tassergal ! Parlez-vous Français...

Marseille bölgesi lüfere yabancı değil dedim ya, bir baktım şöyle nete:

http://www.delta-fishing-club.com/galerie-photos-poisson.de.mer-1-1.html

Adamların L'Ampolla'da ciddi kofana avları olmuş. Fransa'ya pek uzak değil, Barcelonanın hemen güneyi diyebiliriz. Gidip denemek faydalı olabilir sanıyorum.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yemek kültürü dandik evet. Izgara çupraya besamel sos dökebiliyorlar. Birdahaki tatile güneye inersem saksak istavrit atiyim bari belki denk gelir. Çapari atarken de burda uskumru yok demisti orda bi dangalak. Istavritleri dizili görünce pek bi meraklandiydi.
    Mesela kuzey kesimde lüfer boyunda istavrit var, bildigimiz ufak istavrit boyuna hiç rastgelmedim buda ilginç. Büyügü varda ufagi niye yok.
    Tevfik abi istanbuldan geldik ispanyadan mi korkucaz :) 2006da ericson 610 kaptirdimdi tarlabasinda kot montun üst cebinden :) farketmedim bile.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İstavridin iki cinsi var, birisi karagöz, diğeri sarıkuyruk. Karagöz istavrit o şekilde büyük oluyor. Sarıkuyruk ise küçük ama lezzetli oluyor. Bu sarıkuyruklar Akdeniz suyunu çok sevmiyor bir sebepten. Bizim burada da (Gebze) karagöz yani büyük istavrit daha bol. Eşek istavridi deniyor ve yarım kg üzeri olanlar bolca mevcut. Yanımda biri 2kg olanını aldı sıyırtma ile. Ben ise, zargana takımıyla 740 gr'lık bir tane almıştım.

Akdenizde bu büyükler yaygın. Teknik olarak çapariyle zor tutuluyorlar, sıyırtma daha iyi netice veriyor.

4. Since1453

Since1453 NoYaN

sıyırtma ile akıntı burnundan muazzam iri istavrit alınıyor.

5. furunotr

furunotr Haluk

Bırak 5 kiloyu 3 kilo bile denk gelmesin zaten; yok öyle bir imkan... Yemlide falan gelirse bu yıl ortam uygun oluyor diye Dragos'a gittim; oralarda denk gelirse öyle birşey oynarız kalama ile; ama zaten yer takımları çekirdek gibi o balık, ona göre takım yapmıyoruz zaten; 0,25 ve 1 ya da 2 numara iğne...

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ohooo, 0.25 misina ile bu balıklar 10 kere çekilir. Ben 0.20 misina kullanıyorum kofanaya filan. Ne yapayım, kalın misina olunca, FC bile olsa gelmiyor hayvan.

Ve dahası, o 0.20 takımla, 3-4 kg'luk balık çekmekte sıradan, ehven bir iş sadece.

7. furunotr

furunotr Haluk

Sanıyorum tanımadıklarından değil balığın o bölgede lezzetsiz olmasından dolayı ucuza veriliyor... En lezzetli lüfer mevsiminde Karadeniz ve Istanbul Boğazı'nda yakalanan lüferdir; genel beğeni 30-35 cm. olanların daha lezzetli olduğu yönünde; Kasım-Aralık en yağlı olduğu dolayısıyla en lezzetli olduğu aylar; bilhassa imkan varsa kömür ateşinde ızgara...:D Ayrıca çok büyüklerinde civa v.s. zararlı maddelerin daha çok biriktiği söyleniyor v.s..

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Eğer ölçüt benim tad alma şeylerimse, oralardaki kofana veya her neyse lüfer, aynen buralardaki gibi, aynı lezzet ve nefasette oluyor.

Balığın hangi vakit yakalandığı önemli. Yazın yakalıyoruz boğazda lüfer, saman gibi, tatsız tutsuz. Ama kışın yakladığımız dışardaki balıklar, aynı burdaki gibi gayet hoş şeyler.

Balık havyara dönmeden önce bir güzel yağlanıyor. İşte bu dönemde yakalanırsa, bir hayli lezzetli oluyor. Nerde yakalıyor olursan ol, bu geçerli.

Aynı şekilde, lüfer, sarıkanat değil, kofana da değil, lüfer her zaman diğerlerinden daha lezzetli, her yer için bu böyle.

9. furunotr

furunotr Haluk

0,25 iğneleri bağladığım çap; makinadaki değil; iğneleri onunla bağlıyorum; iğneler de ufak ve o misinanın kofananın dişine gelmesi kaçınılmaz, çelik tel v.s. kullanmam, pek sevmiyorum o tür şeyleri; bu durumda bu balığı üstelik kalama ile oynayarak çekmek hayal; ama tabii iğne belki milyonda bir ihtimalle misinayı kesemeyeceği bir yere oturursa olabilir tabii...

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    ben simdi ufak bir arastirma yaptim. 2007de marsilyada 2 adet aglara takilmis. benim uskumru avladigim meranin açiklarinda levrege sahte atarken avlanmis bir tane. demekki seyrek de olsa var. benim bahsettigim dönemler 2000den evelsine dayaniyor. ufak ufak bu taraflara da yayilmaya basliyor heralde. emekliligimde gunlerimi lüfergilleri avlayarak geçirecegim demekki :D :D :D

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok Haluk abi, 3 yerde rastgeliyorum lüfere. 3ü de romanyali pazarcilar. ordan balik getirtiyorlar. birkaç kasa çikiyor iste. gelen balik karadeniz lüferi yani. bogazdan akan baligin lezzetinde olmasada yinede lüfer yedim dedirtiyor insana. tabi baligin buzhane gördügünü de gözardi etmemek lazim.

imkan konusunda söyle bir resim yollasam..... ortadaki büyük 45 cm.

Uploaded with ImageShack.us

mangalim ates tuglasi, fiks, izgaralari kalin isiyi tutan cins :D

12. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Arkadaş yapılırmı gecenin şu vaktinde içimin yağları eridi :) :) :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hep sen mi yapican haci :D

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Onlar bizim buralarda kıraçadan sayılıyor.

15. furunotr

furunotr Haluk

O halde damak tadları farklı; malum biz çok severiz ve makbul tutarız mevsiminde avlanan lüferi; tabii yakalayabilirsek...Mesela ben ertesi güne bırakmam; o gün muhakkak tüketirim; buzdolabın giren balıktan hazzetmem; buzdolabında balık da istiflemem bu yüzden... Pazardan da sadece hamsi alırım zehirlenme bahasına:D :D :D Zaten ben şahsen soslamam; limon falan sıkmam... Balık yenecek ise sofrada tek yemek olur; ancak yanında kıvırcık salata, kırılmış veya kesilmiş soğan...:)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    imkanlar dahilinde bu kadari oluyor gurbet elde Haluk abi :) lüfer hayvaninin buzhane degmemisini edinme imkani yok malesef burda :)

lüfere bende limon sıkmam. soganin kirmizisi olmali, yaninda sadece roka veya göbek salata. orta kemigin sagina ve soluna birer duble, üzerine koska sade helva.

17. furunotr

furunotr Haluk

:D :D :D

Bu anlatıma canım çekti gecenin bu vakti...:)