malatya karakaya barajinda agla 102kg lik turna(sabut)yakalanmis,milliyet gazetesi,18

Konu, 'Tatlısudaki Canlılar' kısmında adem1 tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Polemik yaratmanıza gerek yok tabi ki

Kim yanlış hangi bilgi yanlış, şebutun dişi olduğu mu yanlış?

Siz bir sazanın dişinin nerede olduğunu bilseniz benim oturduğum koltukta otururdunuz.

10 kiloluk bir şebutta bir karış büyüklüğünde olan dişi göremeyen birisinin ahkam kesmesi ne kadar doğru?

Bakın bu 300 gramlık tatlısu kefalinin dişidir.

Bu da normal sazanın dişleri

Son düzenleme: 19 Nisan 2010
  2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hayatımda daha ilk okula başlamadan gördüğüm ilk Şabotu hatırlıyorum.Dinamit atmışlardı Dicleye.
    Bu balığa Hint Sazanı diyenleride gördüm.
    Ama ilk defa Ot sazanına Şabut diyene rastlıyorum.
    Fırat yöresinde Caner denir bu tamamda.
    Sevgiler

3. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    ne alakası var kefal in dişiyle sazanın dişiyle. Elazığa kapalıçarşıya gelin , 1 kg şabut isteyin bakın bakalım poşetinize hangi balığı koyacaklar. bu balık canerdir diğeri şabuttur. ayrıca ahkam kesmek size yakışır. ben haddimi bilirim. Bildiğimiz caneri şabutu ot sazanını bile bize başka türlü anlatıyorsunuz. Ya bide tanımasak vay halimize. uzun lafın kısası ben kimseyle sidik yarıştırmak için üye olmadım bu siteye bildiklerimi paylaşmak için girdim ben balığın ağzında dişi yok diyorum sen bana gırtlagındaki kemiği anlatıyosun.

Siteye birdaha girmemek üzere gidiyorum arkamdan yazmazsanız sevinirim.

unutmadan , açtığım bir konuda bir üye Elazığda nerde balık tutabilirim diye sormuş cvp vermek haddim değil siz gerekeni bol keseden söylersiniz.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hala burada mısınız, bir kaç dakika daha?:)

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    gittin madem

Lütfen selam söyleyin Halis Amcama, zahmet olmazsa...

Binbir çeşit gül yetiştiren, Gül Adam’a.

.

6. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    a.slm başım üstüne abi söylerim selamını. giderken yazdığınızı gördüm söyleyecekleriniz varsa zamanım tabiki var.

7. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Nuri abi onlar büyükler saygı sevgi diyeceksen ben saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum, onlar profesörler, dr lar , bu işin uzmanları diyeceksen söyleyen sensin öptüm başıma koydum.

Ben Elazığda yaşıyorum hala hala da Elazığdayım halisünasyon veya hayal görmüyorum bu balık budur diyorum, 25 kilodan fazla büyümezmiş nası yani diyorum defalarca tanık oldum çok daha büyüklerine , balık alıyosun şabut diyosun caner diyosun alıyosun buraya gelince isimleri değişiyo, yahu ağzında dişi yok diyorum defalarca gördüm ben bunu (ağzına kolumu koyup iğne çıkardım sizde bilirsinizki turna vs dişli balıkların ağızlarına elinizi sokup yaralanmadan çıkaramazsınız ) diyorum bana gırtlagındaki kemiği söyleyip ahkam kesmekle suçluyolar, yahu gırtlağındaki kemik bu balığın anatomik yapısını inceleyen vs araştırmalar yapanları ilgilendirir . Ben balığımı tutar akşamda afiyetle yerim , götürüp röntgen filmi çektirmemki balığa...

Aynı kişilerin artık her yazdığıma bişeyler bulmak için çaba sarfetmelerinden bıktım, umarım kimliğimde yazan şehir için bi ön yargıdan kaynaklanmıyordur, ama aklıma başka bişeyde gelmiyo.

Sırf sizin için yazdım bu yazıyı söyleyecekleriniz vardır diye bekledim farketmediniz. Saygılar sunuyorum ellerinizden öpüyorum. Allaha emanet olun

8. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Senin bir şey bildiğin, bir şey anlayacağın da yok. Okuma yazman hiç yok.
    Yazma ve ukelalık etme yerine sana verilen linki iyi okurdun.
    Halfeti'de senin rüyanda göremiyeceğin şebut ve canerler tuttum, ağla bombayla yakalanmış nicesini gördüm.
    Senin balık diye tanıdıklarını ben 5 yaşındayken biliyor ve yakalıyordum.

Niye foruma gelen bir paylaşım yapmak yerine hata arar, birilerine saldırır anlamıyorum.

Kaç av raporun var bu forumda, biliyorsun da tuttuğun balık nerede?
    Kaç kişiye bir faydan oldu burada, ne paylaştın, ne verdin.

9. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    pagellus erythrinus
    gökkuşağı alabalığı
    congridae
    tırpana
    capoeta trutta
    lophidae
    trachurus mediterraneus
    alosa fallax nilotica
    salmonidae
    gobius cephalarges
    Kısayol » » Su Ürünleri » » Su Ürünleri Araştırma ve Değerlendirme Grup Toplantısı

Barbus grypus (Şabut) ve Barbus esocinus (Bıyıklı Balık) Balıklarının Kültüre Alınabilirliğinin Araştırılması

Projenin Adı : Barbus grypus (Şabut) ve Barbus esocinus (Bıyıklı Balık) Balıklarının Kültüre Alınabilirliğinin AraştırılmasıYürütücü Kuruluş : Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü - Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü
    İşbirliği Yapılan Kuruluşlar : Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
    Proje Liderinin Adı Soyadı, Unvanı ve
    Enstitüsü : İbrahim TÜRKGÜLÜ - Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ahmet SESLİ - Su Ürünleri Mühendisi
    Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
    Projede görevli araştırmacı sayısı : 17
    Projenin ait olduğu AFA : Su Ürünleri
    Projenin ait olduğu program : Su Ürünleri Islah ve Yetiştiriciliği
    Proje süresi (ay) : 36 ay
    Proje başlama tarihi (gün/ay/yıl) : 01.01.2007
    Proje bitiş tarihi (gün/ay/yıl) : 01.01.2010
    Toplam proje bütçesi (YTL) : 103.250

Proje Özet Tanıtımı :
    Dicle ve Fırat nehir havzalarına ait balıklar olan ve bölgede sevilerek tüketilen dolayısıyla da ekonomik değerleri yüksek Barbus grypus (Şabut) ve Barbus esocinus (Bıyıklı Balık) türlerinin biyoekolojik özelliklerinin belirlenecek ve kültüre alma denemeleri yapılacaktır. Bu sayede doğal sulardan sadece avcılık yolu ile elde edilebilen bu türlerin kontrollü şartlar altında üretilecek yavruları ile hem doğal stoklarının desteklenmesi ve devamlılıklarının sağlanması hem de yapılacak olan rantabilite analizleri sonucunda ticari olarak verimlilikleri ortaya konularak, muhtemel müteşebbislerin bu sonuçlardan faydalanması ve bu türlerin ekonomiye kazandırılması amaçlanmaktadır.

Materyal ve Metod:
    Proje üç aşamada gerçekleştirilecektir. Bunlar;
    1- Biyoekolojik Çalışmalar
    2- Adaptasyon ve Üretim Çalışmaları
    3- Yetiştiricilik Çalışmaları

Başlıca Faaliyetlerin Gerçekleşme Durumu:
    Proje için gerekli malzemelerin temin edilmesi, Enstitümüzde ve DSİ IX. Bölge Müdürlüğü Keban Su Ürünleri Şube Müdürlüğü' ndeki bazı altyapı çalışmalarının tamamlanması ile arazi çalışmaları 2007 yılı sonu itibariyle başlatılabilmiştir.

Bunun yanı sıra, ılık su formları olan Barbus grypus (Şabut) ve Barbus esocinus (Bıyıklı balık)' un su sıcaklığının azaldığı kış aylarında av verimlerinin oldukça düşük olması nedeniyle, çalışmanın bu türlerin üreme amacıyla akarsu ağız bölgelerine hareket ettiği kış sonu periyodundan itibaren yoğunlaştırılmasına karar verilmiştir. Aralık (2007) ve Ocak (2008) aylarında türlerin yaygın yaşam alanları olan bölgelerde ön çalışmalar yürütülmüş, ancak her iki türden de henüz birey elde edilememiştir. Şubat (2008) ayından itibaren türlerin yoğun olarak avcılığının yapıldığı bölgelerde çalışmalar başlatılacaktır.

2008 yılı sonuna kadar her iki türün kültüre alınması için gerekecek üreme ve beslenme alışkanlıkları hakkında temel verilerin elde edilmiş olması hedeflenmektedir.

Grup Toplantısında Karar Alınması Gereken Husus:
    Proje liderliğindeki değişikliğe bağlı olarak, Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile işbirliği yapılmasıyla ilgili girişimlerin sonuçlandırılması, dolayısıyla da proje ekibinde yapılan değişikliklerin netleşmesi, malzeme teminindeki gecikme, Enstitümüz laboratuarlarında yapılan bakım-onarım işleri gibi nedenlerle çalışmaya ancak 2007 yılı Aralık ayında başlanabilmiştir. Projenin başlama ve bitiş tarihi itibariyle daha önceden belirlenen çalışma takvimine uyulamayacağından, proje süresinin 12 ay uzatılması önerilmektedir.

kaynak tarım ve ziraat bankaçılığı.

============================-
    HEP AYNI ÜÇ -DÖRT KİŞİ ELİNİZE ALMIŞINIZ SİTEYİ ATIP TUTUYOSUNUZ . YAŞINIZDAN ÖTÜRÜ SESDE ÇIKARTMIYO KİMSE ,MEYDAN SİZE KALIYO TABİ. BANA HER YAZDIĞIMDA SALDIRAN SİZSİNİZ. ZATEN SİZDEN BAŞKA HİÇ KİMSE BİLMEZ , ANLAMAZ, SİZİN DEDİĞİNİZ DOĞRUDUR GERİSİ HİKAYEDİR. SİZ KENDİ LİNK İNİZİ MİSAL VERECEĞİNİZE ÖNCE BU YAZIYI İYİ ANLAYARAK Bİ OKUMAYA ÇALIŞIN BAKALIM.
    SİTEDE HİÇ KİMSEYE FAYDALI OLMADIĞIMA SİZ KARAR VEREMEZSİNİZ . ELAZIĞDA AV YAPMAYA GELEN EN AZ 20 KİŞİYE HER KONUDA İMKANLARIMI ZORLAYARAK HER KONUDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIM. HATTA YERİ GELDİ KENDİ EVİMDE AĞIRLADIM. BU SİTE ARACILIĞI İLE HER DEFASINDA İŞ YERİ ADRESİMİ VEREREK İNSANLARA YARDIMCI OLMA ÇAĞRISINDA BULUNDUM.

''Halfeti'de senin rüyanda göremiyeceğin şebut ve canerler tuttum, ağla bombayla yakalanmış nicesini gördüm.
    Senin balık diye tanıdıklarını ben 5 yaşındayken biliyor ve yakalıyordum '' DEMİŞSİNİZ SİZ YAPARSINIZ HATTA 3 YAŞINDA YAKALAMIŞSINIZDIR KESİN, BU KONUDA BEN SİZİNLE YARIŞAMAM. ÇÜNKÜ YALAN SÖYLEYEMEM

KAÇ AV RAPORUN VAR DEMİŞSİN ELAZIĞA GEL BEN SANA ESKİ VİDEO KASETLERİNDE KAYITLI AVLARIMI GÖSTEREYİM , HERKESİN ÖNÜNDE ÖZÜR DİLEMEN ŞARTIYLA.

BUNLARA RAMEN HİÇBİR FAYDAM OLMADI VAR SAYALIM EN AZINDAN SİZİN GİBİ YANLIŞ BİLGİLENDİRMİYORUM İNSANLARI. YADA HAKİR GÖRMÜYORUM

POLEMİK YARATMAK DEĞİLDİ AMACIM KEŞKEDE YAZMASAYMIŞIM O YAZIYI AMA HANİ DERLERYA SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL SÖYLESEM TESİRİ YOK ÖYLE Bİ DURUM.

DİĞER DEĞERLİ SİTE ÜYELERİNDEN VE ÖZELLİKLE BÜYÜKLERİMDEN ÖZÜR DİLERİM.

10. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Binbir çeşit gül yetiştiren, Gül Adam’a.

Selamım gitmemiş, Allah’ın selamı?

Ağzım kurusa, lal olsaydım...

Çok özür dilerim. Hocam; Yakup ERDEM
    Çok özür dilerim. Ustam; Vedat ABAYOĞLU

Canlar, dostlarım; çok özür dilerim.

.

12. ADDY

ADDY Alper

Favori Kamış:
    ALBA 2,70
    Favori Makine:
    SIMANO
    En İyi Avı:
    YAYIN BALIĞI 9 KG
    ohaa diycem ama ayıp olmasın abi.o balıktan kaçtane yawru çıkardı o balık o barajın geleceği be abi her sene kaç yawru bırakır o balık bu tür damızlıkların korunması lazım

13. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Sen ne laf anlamaz mahluksun. Hadi hoca alışık, sana selamla sabahla az ağır ve sakin ol biraz demeye çalışan Nuri beyi inciltmeye ne hakkın var.

Bu yazdıklarının (yok hata yaptım nerde sende o kapasite) kopyaladıklarının konuyla alakası ne.

Karşındaki adamı o kopyaladığın yazıların sahiplerine sor da sen kendinin ne yaptığını anla (zor ama).

Sen hocayı beğenmiyorsun ama onun 20-22 yılda, her yıl 120 tanesini yetiştirdiği kişinin proje önerisini ona karşı göstermeye çalışıyorsun.

Sen necisin hacı?

14. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    turnayı bilmiyorlar Sonrada yok şukadar turna çıktı falan filan Bu Bal gibi şabut, neresi turna Yani ben hayatımda elime turna almadım resimlerden gördüğüm turna bunu ben bile farkına varıyorsam Gazeteciler nasıl bilmiyor bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp işin ne öğren sonra haber yap

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 17 Mayıs 2010
  15. X-Machine

X-Machine ersel

Favori Kamış:
    dip oltası-alba star
    Favori Makine:
    dip oltası-alba star-okuma
    En İyi Avı:
    sazan avladım
    turna değil

o balık %100 turna deil arkadaşlar hiç alakası yok turnayla.
    ama ellerine sağlık çok ii bir balık.
    ağla yakalandıgıda aşikar belli

olta balıkçılıgını bitiriyolar helal olsun hepsini kınıyorum katliyam yapıolar resmen bitirene kadar ugraşıyolar yazık yazıkk ağla avlananlara :mad:

16. çorumlu uğur

çorumlu uğur ugur

bu balık turna eğil abilerim mersin balığı diye geçiyo kaynaklarda
    genellikle Atatürk barajı ve fırat nehrinde bulunuyo
    etide fazla lezzetli değil
    tadı kızılırmakta olan bekir balığına (bizim burda tilki burun deniliyo) ona benziyo

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yönetime Not:

Değerli arkadaşlar, olmadık bilgilerle konu fazla hırpalandı. Lütfen yanlış bilgilendirmeler silinip, konunun kilitlenmesini teklif ediyorum.

Selam ve sevgilerimle.
    .

18. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    maşallah çok güzel balıklar....