Abi birde misina tavsiye edeyim... Sufix xl strong...memnun kalacağına eminim..Fiyatı neredeyse bedava ..(600m..7 ytl)..0,25-0,30-0,35......bol çapı mevcut http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=12-XLS-BOBIN-040
Bilgiler icin cok tesekkurler. Siteyi inceledim. Bu kamisin agirligi kac gramdir acaba? Yuzde yuz karbon oldugu icin hafif oldugunu dusunuyorum ama verdiginiz linkte kac gram oldugu belirtilmemis.
Bu konuda cok basinizi agrittim ama bir sorum daha var. Makina seceneklerinden bir tanesi de 3 bilyeli Tayland yapimi DAIWA EMBLEM-X 5500T modeli idi. Asagida fotografini ekliyorum. 0.45 mm lik 270 metre misina kapasitesi var. Bu makinayi bilenler varsa ne dusunurler acaba? Ozellikle aldigim makina ile kiyaslarsaniz eksi ve artilari nasildir ve ikinci bir makina olarak bunu da almami tavsiye eder misiniz?
Bu makine bende var..At-çek için kullanıyordum..Üstelik japon malı.. Fakat bu makinenin çekişi biraz düşük..1,5-2 kg balıkta bile oldukça zorlanıyor.. Dişli çapları çok küçük ve narin bir makine..Şu sıra emekliye ayırdım
Evet aslinda ben de hafif oldugu icin atcekte cok yormadan kullanilabilir diye almayi dusunuyordum ama gordum ki pek geregi yokmus. Cekisi azsa zaten ayni ve hatta daha az hafiflikte pekcok alternatifi var. Nette falan makinalari incelerken cekisleriyle ilgili bilgi pek verilmiyor sanirim degil mi? Tek care bir bilene sormak gibi...
Aslında Makineleri tanıyorsanız bunu teknik özelliklerinden anlamak mümkün..Bazı markalarda bu özellikler heavy,medium gibi belirtilmekte..Bununla beraber çekişi güçlü makinelerin ortak özelliği düşük devirli olmalarıdır..Eğer hem yüksek devir hamde büyük makara çapı varsa bu makine balığı çekerken zorlanacağının işaretidir..Marka ,model ne olursa olsun bu değişmez bir kuraldır.. Bununla beraber makinenin iç yapısı,kol uzunluğuda etkendir..Power handle tip bir kola sahip makine genelde geniş çaplı kol/tur dairesine sahiptir..Makinelerin iç yapılarıda ip ucu verir..Main spool gear shaft (makaraya hateket sağlayan mil)ne kadar kalınsa,balığın çekilmesi o kadar rahat olur... Herzamanki gibi şunu belirtmeliyim..Makine balığın kontrollü çekilmesine,yorarak çekilmesine yardımcı olur..İşin çoğunluğu etkin kamış kullanımına bağlıdır..Kamış balığın çekilmesinde en önemli unsurdur..
Valla tekrar tesekkurler, sayende epey bilgileniyoruz. Dusuk devir olayini biliyordum ama diger pekcok yorum bundan sonra eminim isime yarayacak. Basit fizik kurallari belki ama oturup uzerinde dusunmek gerekiyormus biraz Bende de sans yok maalesef. Ofisten bir arkadas su an Italya-Genoa'da. Ona siparis vermistim Ultegra 12000 XTA yi, hatta alternatif olarak XSA yi ama dun aksam iki farkli balik malzemecisi bulmus ikisinde de yokmus bu modeller. Bu aksam vakti olursa tekrar arayacak bakalim. Bunun yaninda ornegin Shimano Exage 4000 RA nin fiyati 60 Euro imis. Burdaki malzemecim ona "gelis" fiyatinin bile 130 kusur YTL oldugunu soyledi. Arkadas ultegrayi bulamazsa exageyi siparis edeyim diyorum. En azindan levrek ve benzeri atcek avlar icin yillarca uzmeden kullanilabilecek guzel bir makine olur diye dusunuyorum...
Erdal Bey tekrar selamlar. DAM kamisi kirdik dun Neyse saglik olsun demekten baska care yok. Makinama uygun bi surf kamis ariyorum ve kisa arastirmam sonucunda Lineaeffe S-Curve 4,20 yi dusunuyorum su linkteki: http://www.onlineoltaci.com.tr/asp/show_stock.asp?product=END-100325 Bu fiyat normal midir, ya da bu kamisi nerden almali acaba? Istanbul'da Karakoy'deki malzemecilerde bulunur mu, bilen diger arkadaslar var mi acaba? Bir de bu kamisa ve daha once bildirilen Albastarin surf modeline alternatif, fiyat olarak yine bu civarda baska onerisi olan var mi acaba?
Bundan önceki mesajımda yazmıştım bu kamışın uygun olmadığını..Ama dediğiniz gibi sağlık olsun.. İşin aslı benim bu markadaki kamışlar arasında en beğendiğim kamış aşağıdaki..Fakat bu kamış sadece surf avlar için uygun..Yemli istavrit için uygun değil..Daha buyuk balıklar için ve surfe uygun olduğu için bunu tercih ettim.. Bu kamışın uç hassasiyeti azdır..Zaten iri balıklarda hassas uca gerek olmaz..Kamışın ucuna değil kamış yerindemi diye bakılır.. oldukça sağlam.bence güzel bir kamış..http://www.onlineoltaci.com.tr/asp/show_stock.asp?product=END-100364 Ancak sizin seçtiğiniz kamışda güzel bir ürün..Hassas uçlu fakat tavsiyem 10kg yı kaldırsa bile 120gr.ağırlığı geçmemeniz
Kamis 60 gr agirlik atarken kirildi yani sanirim orda daha onceden bi darbe falan vardi cunku yillardir ayni sekilde atarim ilk kez kamis kirdim. Tam da kirilmadi aslinda en alttan catladi belki tamirle halledilebilir.. Verdiginiz yeni kamisi inceledim. Tesekkurler ama benim parcali kamislara karsi alerjim var Ne yapsam bilemedim. Bu arada linkte kamisin agirligina 148 gram diyor, cidden dogru mu bu agirlik? Eger oyleyse ve o saglamliktaysa sanirim kacirilmamasi gereken bir urun olabilir bu....?
Benim kamışların %90 için söylediğim bir nokta var..Eğer bir kamışın atarı 100-250 yazıyorsa bence 150gr.geçilmemeli..Bundan sonra risk başlar..Fakat buna bazı markalar dahil değil..Örneğin century,Zziplex,shimano ..Bu kamışlarda ne yazıyorsa o ağırlığı atabilirsiniz.. Ben şu ana kadar 200gr atarı olan 2 kamışı 125gr atarken kırdım..Fakat sorun tamamen kamıştan kaynaklıydı..Atacağınız ağırlık 100gr.mı geçmiyecek ise linkini verdiğiniz kamış alınabilir Bu kamışın ağırlığı 148gr değil..sanırım 590gr olmalı..Parçalı kamışlar en iyi surf kamışlardır..