avcılar daki baumax yapı marketin içinde balıkçılık bölümü var.. maşallah geçen çaparinin üzerinde 2.5 tl etiketi vardı bildiğin 1 tl ye aldığım istavrit çaparisi. maşallahı var
Tevfik abi bu mağzada vakit nasıl geçiyor anlamıyor insan,hele senede bir çok kere yapılan seminerleri göreceksin,bir çok ünlü balıkcı ayrı ayrı köşelerde bilgi veriyor,makinaları,kamışları,balığa yapılacak sistemleri anlatıyor,çok güzel ve ayrıcalıklı günler benim için,bu günlerde sabah erken saatlerde kalkar kahvaltımı yapar yola koyulurum kaçırmam bu günleri,zaten senede yirmi kere gidip dolanıp küçük büyük alışverişlerim olur...
O tip bir yerin kirası eğer merkezi bir yerde olursa en az 100 000 TL !.. En az 50 personel , yemeği sigortası 100.000 TL de o tutar. Elektrik vs masraflarla ayda en az 300 .000 TL masrafı var. Günde en az 50.000 TL ciro yapmalı hemde her gün. Merkez haline gelmiş istoç ada 2 de ki bütün mağazaların ( yaklaşık 20 mağaza ve 3 tanesi ciddi büyük) toplam ciroları o kadar değil. Ayrıca Almanya'da market mantığı ile ziyaret edildiği için bizde biraz farklıdır. Amatör balıkçı Bizim ülkemizde her seferinde en fazla 100 TL harcar. Ayda bu işe ayıracağı max. 250-300 TL dir. Sonuçta girip 2 çapari 10 kurşun alanların ülkesinde tutmaz bu iş. Tutacak olsa çoktan yaparlardı. Oyuncak marketlerinin , kitap marketlerinin batması gibi...
800 küsür makina, onca, yüzlerce diğerler malzemeler, meğer boşuna değilmiş. O atmosferde, az bile olmuş.
Bu mağzada şehir dışında yapılmış bir yer,ben 75 km öteden gidiyorum,200km uzaktan gelenler var,mağzada sadece aile bireyleri satış yapıyor,kadınlı cocuklu,ailenin 18 yaşı üstü bu görevi üstlenmiş,bence çok büyük iş yapar...
Abi bu aynen şuna benzer, senede 8 ay sıcak olan Antalya'damı tatil köyü açılır yoksa aynı paraya senede 2 ay güneş gören Bandırma'yamı ? Buradaki amatör balık sezonu çok kısa. Gölllerde ise neredeyse tüm yıl yasak.
Ha bak bu değişir,güneşi seven antalyaya gider ama değişik yerler görmek isteyenlerde olur benim gibi,hayatımda bir kere antalyaya gittim bir dahada zor giderim,hiç açmadı beni,gel bir almana sor bunu,adamlar Türkiyenin güney sahillerine hayran,ben ise İstanbula hayranım...
haramidere deki kervan çeyizlik eşya mağazasını bilirsiniz. 5 kat.. 5 katın toplamı 2000 metrekareden fazla. kirası 25 bindi.. şimdi olsun 30 bin .. çalışan sayısı 15... 50 kişiye gerek yok her kata 4er kişi diğer kişilerle 30 kişi en fazla. zaten bi çok fimanın türkiye ayağına bakan yetkililer buraya promosyon elemanı adı altında eleman hibe eder. ben zamanında continentte migrosa giderdim öğrenciyken 50 kişi varsa bun 10 tanesi market elemanı diğerleri firma elemanıydı.. normal eleman gibi her gün gelir giderlerdi. internet satışınıda koyduğu zaman kendini karşılar... yani afedersiniz k.ç kadar dükkana 10 milyar verip kuruyemiş satan yerler kendini çeviriyosa buda kaldırır.düşüncesindeyim.. yani belki adam çıkıp abi istanbula bilmem kaç bin metrekare yer açıcam içinde sadece inşaat malzemeleri olucak matkabından çimentosuna kadar .. manyakmısın heryer nalbur dolu 2 güne batarsın kimse süper market gibi duran yerden kapı pencere almaz deselerdi belki şimdi bauhause da almıcakdı ? he ben küçük esnafın yaşamasından yanayım.. ama kapsamlı buna benzer bi yerde lazım olduğu kanatindeyim..
Yok abi sadece balıkavı satıyor bu mağza,öyle bir yer benim oturduğum şehirde var gerçi bu malzemeci kadar büyük değil ama genede ufak sayılmayacak bir mağza...
antalyadakı mazemeciler paso nasl adam kazıklarım hesabı yapan esnaf değil hepsi tüccar söyle bir mağaza acilsa ne güzel olur gerçekten paylaşım için teşekkürler
Ara sıra orayı da ziyaret ettiğiniz anlaşılıyor. Kara avından kastım, bizim buraların, özellikle iç Anadolu'nun potansiyelini göz önünde tutarak, böyle bir mağazanın buralarda çokda iyi iş yapabileceğini vurgulamak istedim. Marketler zincirlerine, hala çevre illerden, ilçelerden organize olarak turlar düzenlenerek alışverişe geliniyor ise, bu sektörede ilgi olacağı kesin. Burada önemli olan, güven, fiyat, zengin içerik ve profesyonelce sunum olsa gerek.