Maraş Hatırası

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında point.shot tarafından paylaşıldı.

1. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Arkadaşlar ailecek haftasonu Kahramanmaraş'a davetliydik. Cuma akşamı yola çıkıp ulaştık ve ben bu sefer Maraş'ta ne edip edip kendimi su kenarına atacaktım.Öyle de yaptım. Sabah ezanı okunurken bizi ağırlayan Mehmet eniştemle onun bahsettiği bir bölgeye gittik. Su çok berrak ve buz gibi görüntüsüyle insanı kendisine hayran bırakıyordu. Mehmet eniştem balıkçı olmadığından sadece duyum üstüne beni götürdüğü bölgede bende balığa dair herhangi bir varlık emaresi göremedim ilk başta. Ancak ne zaman su kenarında tırıvırıya dolanmış bir çapağı bulup saldım suya o zaman dedim balık var da cinsi ne acaba.Suyun üstünden yaklaşık 2 metre yükseklikten manzrayı izlediğim bir kaya kenarından oltamı salladım. Derin turkuaz sularda mepsimi izlerken aşağıdan bir ala sarıldı mepse hemde o kaar aheste o kadar emin. İlk çırpınmayla birlikte balığın büyüklüğü ve suyun yukarısında kalmam bende balığın kuvvetle kaçacağı hissini uynadırsada oltanın aşağı doğru bükülen ucunu kırmadan balığı yukarı aldım. 40cmlik harika bir alabalık vardı ellerimde ve bu benim yakaladığım en güzel alaydı. Suyun biraz daha alt taraflarında kıyı kesimlerine indim. Burda atarken oltama öyle bir ala takıldıki inanın ağırlığından çekemedim, oltayı gezdirdi ama suyun üstüne dahi çıkaramadan ağzını yırtarak gitti. Felç oldum. Resimde görülen ikinci porsiyonluk alayı aldıktan sonra biraz daha aşağı indim. Mepsi gezdirirken suyun önümde cep yaptığı kısımda mepsi tam sudan almak üzereydimki hayatımda böyle bişey görmedim. Derinden son sürat simsiyah bir ala geldi yanları boydan boya bayrak kırmzısı renge bürünmüştü ve yaklaşık 55-60 cm çok rahat vardı. Ben "bu beni gördü şimdi döner" derken bizimki suyun hemen kenarında artık zor dönmekte olan mepse saldırdı ve ben tasmayı vurdum dışarı almak istedim. Balık bir kafa darbesi yaptı ve o ara misinayı kırdı ama şok geçiriyordu ağzındaki mepsten. Üstüne atladım suya daldık ellerimin arasında bacaklarımın arasında çırpındı durdu ama maalesef bir kaç saniye bile sürmeyen bu olayda ağzında mepsle kayıp gitti. Mehmet abi bile şoka girmişti. Benim kaçırdığım en güzel ve en büyük ala buydu. Daha sonra ne kadar denediysem de elimde o renk mepsten kalmamıştı. Avı tamamlayıp kahvaltı için eve döndük. Öğlene Maraştaki birçok av malzemesi satan yeri dolaştım ama o mepsten bulamadım Akşam avından boş döndüm ve ertesi sabah yine Mehmet abi ile aynı yere vardım. Ancak etrafta bugün birçok avcı vardı ve tırıvırıcılar yine işbaşındaydı. Onlara bulaşmadan at-çeke başladım. Pek çok atış yaptıktan sonra nihayet oltama sertçe asılan bir alanın büyüklüğü beni yine heyecanladırmıştı. Asıldım gelmem diyordu ve misina birden boşaldı. Mehmet abiye dönüp eyvah dedim gitti derken birden yeniden asılmaya başladı. Kıyıda alırken heyecanımı anlatamam. Bu da dünkü kadar güzeldi. Sonra bir balık kaçırdım ama fazla büyük değildi. Suyun üst tarafında kayaların dibinden avlananlar dikkatimi çekti. En az benim yakaladıklarım kadar iri alaları alıp livara koyuyorlardı. Yanlarına varıp selam verip sohbet ettim. Onlar solucanla avlanıyorlardı ve tırıvırı konusunda hassas insanlar olduklarını öğrenmem beni memnun etti. Yakaladıkları balıkların resmini çekmek istedim ama şans işte telefonun şarjı o an tükendi. Biraz daha dolaştıktan sonra avı tamamlayıp eve döndük ve öğleden sonrada Kayseri'ye yola çıktık. Yeniden orda olmak için can atıyorum. Hepinize selamlar...

2. RainboW

RainboW Sertan

Yazınızı okurken kaçanları kendim kaçırmış kadar üzüldüm. Kısmet işte... Tebrikler, afiyet olsun.

3. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    çok güzel resimler çok güzel bir av rasgele

4. flyfishing

flyfishing Taner

Enderde olsa hala böyle yerleri görmek cok heyecan verici zaten yuzunuzdeki gülücük herseyi acıklıyor.. elinize saglık

Son düzenleme: 25 Ağustos 2008
  5. BATILI_22

BATILI_22 CiHaNgiR BaYrAkTaR

En İyi Avı:
    7,5 kg yayın 4 kg aynalı sazan . . .
    maşallah abi gerçekten çok güzel ve çok heyecanli bir av allah daim etsin...

abi ya bişi sorcam edrne merkeze en yakın nerelerde ala çıkıyo bi bilgin varmı ??:)

6. akın usta

akın usta

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan
    Tebrikler harika bir anlatım ve harika balıklar ALLAH tekrarını nasip etsin...

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Cihangir kardeşim malesef Edirne merkez için bir bilgim yok ama bilenler sana özelden yardımcı olacaklardır.. Saolasın güzel duan için, ve de aminnn tabiki :D

8. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Hakikaten bu yıl için güzel alalar yakalasamda bu tuttuklarımdaki heyecanı hiçbirine benzetemem. Unutulmaz oldu benim için..

9. 10ur_22

10ur_22 Onur

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    6 kg sudak 5kg yayın 9 kg aynalı sazan
    balıklar çok güzel abi ellerine sağlık şu ala avını çok merak ediyorum ama malesef edirnede yok :(

10. NADİR

NADİR NADİR

Favori Kamış:
    kenardan at-çekte kullanılan tüm malzemeler
    Favori Makine:
    SHİMANO
    En İyi Avı:
    yakaladığımda heyecanlandıran balık
    valla Rıfat bey nediyim, alabalık tutmanın ne kadar zevkli bir heyacan olduğunu tadan bir balık avcısı olarak sizin yasadığınız heyacanı bende burdan tattım.tebrik ediyorum.işallah yakın bir zamanda beraber gideriz temennisiyle.

11. Bro

Bro şenol

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler güzel av olmuş,
    keşke yanınızda kepçe olsaymış.

12. sudak

sudak erol

Favori Kamış:
    el otası kıyıdan kamış
    En İyi Avı:
    2.260 kg antenli mercan şimdilik
    Mükemmel balıklar.Gözlerindeki o parıltı , yüzündeki o gülüş hiç eksilmesin devamı rast gelsin

13. solakali79

solakali79

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Sazan 2KG
    Tebrikler güzel balıklar,afiyet olsun.

14. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Süper Alalar abicim ellerine sağlık Cihangir Edirne -Merkeze yakın yerlerde alalar var bir ara yazarım özelkden

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Saolun ve İnşallah Nadir Bey..

Ah kepçe ah...

Saolun gerçekten çok teşekkür ederim..

Teşekkür ederim..

Saolasın, Allah size de tattırsın bu zevki fazlasıyla..

16. nevzat42

nevzat42

Tebrikler güzel balık.Oltalar boş kalmasın.

17. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Rıfat merhaba geçtiğimiz hafta en Kayseride bir yerlerde Fly sineklerimi suda dans ettirirken sen Maraşı Fethetmişsin...Balıklar çok güzel Gökkuşağı evresini tamamlamış Reinbow olmuşlar bunlar yahuu...Su üstüne fırlayıp havada parante hareketini yaptılarsa şayet değme keyfine...Maceranı bizlerle paylaştığın için teşekkürler dostum bir diğer husus Mutfak'ta fotolanan balıkları estetik açıdan kendimce pek beğenmiyorum...İlk fotoğraflardaki gibi avlakta çekilen balıklı fotolar maceranın heyacan ve zevkini bizlere gayet güzel yansıtıyor....

18. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Hakan abi çok teşekkür ederim. Mutfak resimlerinden bende hoşnut değilim ve senden öğrendiğim şekilde balığın yakalandığı merada olduğu yere bırakılarak resimlemesini seviyorum ancak su kenarındayken yakaldığım balıkların resimlerin hemen ardından şarjım kamerayı tekrar aktif hale getirecek kadar olmadığından yeni resimlere müsade etmedi. İşin kötü tarafı ertesi gün avında da etrafta uygun şarj aletini bulamadığımdan mecburen evde dijital makineyle çektim(dijitali yanıma almakta hiç aklıma gelmedi ya iyice balık akıllı olduk galiba:)), biraz talihsizlik var o konuda, haklısın. Bu arada aşkolsun diyemiyorum Kayseri'ye gelipte bize neden haber etmedin diye. Bi dahakine mutlaka görüşelim ve misafirim ol inşallah. Bende yakın zamanda Ankara (eski Ankaralıyım ne de olsa) yaparsam özelden sana mesaj atarımda inşallah görüşür tanışırız. Umarım fly bereketli geçmiştir. Görmeyi istediğim bir konu ama burda kullanan yok. Bu arada rapala konusunda vermiş olduğun tavsiyeler neticesinde başarı sağladım saolasın.

Son düzenleme: 19 Ekim 2010
  19. sedatk

sedatk Sedat

Rıfat arkadaşım,Tatlı su avcılığındaki becerin ve bilinçli avcılığın aşikar hale gelmiş;)
    Eminim ki bana uzak olmasına rağmen, tatlı su avclığını sevdirecek ve benimsetecek av lar gerçekleştiriyorsun.Forumdaki avlarını merakla takip eden birisi olarak paylaşımlarından ötürü teşekür ederim.

RASGELSİN...

20. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Sedat kardeşim, uzaktan takip etmen ve söylediklerin beni onore etmiştir, teşekkür ederim. Elimden geldiği kadar aranızda olmaya ve bu yolda attığım adımları siz ailemle paylaşmaya devam edeceğim. Selamlar..