Marmara blgesinde turna avı mekanı

Konu, 'Bölgeler' kısmında hakankktn tarafından paylaşıldı.

1. hakankktn

hakankktn Hakan Kökten

herkese merhaba, balıkesir gönen ilçesindenden yazıyorum. son 1-2 senedir turna avına büyük merak sardım. bayağı masraf yaparak çok güzel av takımları ve malzemeleri elde ettim. bölge olarak avlandığım manyas kuş cenneti gölü-manyas çayı ve manyas barajı üçlüsünden başka Çanakkale biga-karabiga çayından başka avlak yeri bilmiyorum. bunların dışında marmara bölgesinde bana yakın veya yakın olmayan bölgelerde beni heyecanlandıracak balıkların olduğu yerler var mı acaba? bilen arkadaşlarım beni bilgilendirirse çok sevinirim. herkese iyi avlar, rastgele..
    :thumb:

2. hmrjr1990

hmrjr1990 Çağatay

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 10-40 2.70 MH
    Favori Makine:
    Shimano Exage
    En İyi Avı:
    6KG sazan
    vize aksicim göleti doğa kamp alanları yeşillik mükemmel :) bakın internetten resimlerine isterseniz

3. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
  4. Querorz

Querorz Fatih

Hakan Bey , foruma yeni üye oldunuz zannederim. Dolayısıyla bilmiyor olabilirsiniz diye bir bilgilendirme yapmak isterim. :) Bildiğim kadarıyla 15 Aralık - 31 Mart arası turna balığı için yasak dönemdir.

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Çağatay ben aksicimde ve hamidiyedeki gölleri orman içi olduğundan dolayı yasak diye biliyorum .. kazandere ve pacuçdere..

6. BANDIT

BANDIT Murat Akçasoy

Favori Kamış:
    Okuma V-System 3.00m 20-60gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C3000HG
    Sürekli gittiğimiz yerlerdir. Şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadık. Kaldıki İski görevlileri sürekli barajın etrafını kontrol ediyorlar. Geçen yıl su çok fazla çekilmişti. Havalar böyle giderse korkuyorum bu yıl barajda hiç su kalmaz :(

7. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana

geçen yıl yaz aylarında aksicim barajında daha önce benim hiç görmediğim balıklardan olduğunu söylüyordu babam her yeme saldırıyorlarmıs ve oltaya sadece bunların geldiğini söylüyordu.. istilacı bir balığı oraya iski yetkilileri bırakmış olabilir mi ?

turna için yasak dönemindeyiz. çorlu sarılar barajını göz ardı etmeyin derim ama size yakın mı değil tabi :)