marmara ereğlisi eşkina avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ateş-01-34 tarafından paylaşıldı.

1. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    Bence yapılan cok yanliş, bizden sonraki nesile birşeyler bırakmak istiyorsak. Biraz daha duyarlı olmak lazım.

2. askala

askala

olta tipini yemi falan rica etmiştik ama galiba ikinci deneme başarısız oldu? Neyse yarın akşam oradayız, öğreniriz artık.

3. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    tebrikler arkadaşım adana seyhandan selamlar.karagöçer hayranı birisi olarak buraların hala çok güzel olduğunu ve levrek verdiğini söyleyebilirim.(bende sizi kıskadıriim biraz :D )
    e artık hemşerine özelden şu yeni olta sistemini ve hangi yemi kullandığını söylersin. :p :p :p

4. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    yeni hazırladığım av raporunda tüm detaylari görebilirsininz...

saygılar...

5. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    hemşerim,selamlar olsun.karagöçerde av başka.Kısmetse 1 ay sonra adana da olucağım,uğrayacağım kanala.Özelden değil hemşerim yeni açılan raporda hepsini anlattım:)

saygılar...

6. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    amatör balıkçılar

Değerli balıkçı dostum, amatör oltacının tutacağı balık ile denizlerde balık nesli

tükenmez.Senin yapacağın; Kıyıya yakın trol çeken tekneleri,Denize akan

derelerin rengini kırmızı-yeşil yapan fabrikalari vs,vs ihbar etmek,bu talana sessiz kalmamak olucak.

Denizlerimizde balık popülasyonunu Bu nedenler etkiler...Benim tuttuğum üj bej balıktan birşey olmaz...

Saygılar...

7. Tebrikler güzel ve verimli bir av olmuş..Şansınız daim olsun..Afiyet olsun:)

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sevgili Onur paylaşımlarını ilgi ile izliyorum, güzel avlar gerçekleştiriyor, kendi tekniklerini bizlerle paylaşıyorsunuz.
    Ancak yukarıda yazmış oldukların üzücü.
    Bizler sürdürülebilir amatör balık avcılığının devamı için, Tebliğ1/2 ye uymak zorunda ve kanunlar çerçevesinde avlanmak mecburiyetindeyiz.
    Kişisel vicdan ve düşünceler ile hareket etmemiz mümkün değil. Çünki herkesin vicdanı ve düşüncesi ayrıdır.
    Senin de bahsetmiş olduğun Kıyıya yakın trol çeken tekneleri, denize akan
    derelerin rengini kırmızı-yeşil yapan fabrikalari ihbar ettiğimiz ve etmeye devam edeceğimiz gibi, bizler için konulan yasaklarada uymaya devam etmeliyiz ki, yukarıda saydıklarımızın durumuna düşmeyelim.
    Unutmamalıyız ki, amatörce avlanan binlerce hattâ onbinlerce avcı arkadaşımız var. Her avcı senin gibi düşünerek hareket eder ve benim yakaladığım üç beş balıkla bir şey olmaz derse, toplam sonuca bakıldığında trollerden farkımızın kalmayacağını düşünüyorum.

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg

Öncelikle avla ilgili yorumlar için teşekkür ediyorum.Farklı görüşlerimiz olacaktır

muhtemelen.Benim avlarımda yakalanan avların, şartlar

uygun olursa geri salınma şansları her zaman olur.Yalnız bu son avımda, salmadıysam

10adet eşkina,20 adet iskorpit ve 5 adet ispari saldım..Mevzu sirkülere uymak sa bunu

zaten uyguluyoruz.Fakat her av raporunda bu ve bunun gibi msjlar geliyor,Bende

istiyorum ki doğaya duyarlı avcı arkadaşlarımız doğru adreslerde gücünü,vaktini

harcasın.Kapasitelerini oraya yoğunlaştırsın.

Örnek olarak;hangimiz zıpkınla orfoz avlayan avcı dostumuza bir daha yapmaması için

gerekli yaptırımları uyguladık???

Not;Benim avlarımla ilgili bir ricam olacak; TEMEL BİLİNMESİ

GEREKEN ,TEBLİĞLER,KANUNLARLA İLGİLİ HATIRLATMALAR

YAPILMASIN.BUNLAR TA DERİNDE VİCDANIMA SAPLANMIŞ

DURUMDADIR...BİZLERİ AMATÖR YAPAN DA BUDUR.AMATÖRLÜK BİR GÖNÜL VE VİCDAN

MESELESİDİR...BU VE BENZERİ MSJ LAR

İÇİN BUNDAN SONRA YORUMDA BULUNMAYACAĞIM...

saygılar...

Son düzenleme: 3 Mayıs 2008
  10. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Sevgili Onur Amatörlük bir gönül meselesi olduğu gibi, senin bahsettiğin şekilde bir vicdan meselesi olamaz. Hem vicdanına hem sirkülere göre hareket edemezsin, Bu ikisi bir yerlerede çakışır ve seni zor durumda bırakır. Vicdanımız tebliğ1/2 ile sınırlandırılmıştır.
    Bir önceki mesajımda aslında çok net olarak anlatmak istediğimi anlatabildiğimi ve seninde anladığını umuyorum.
    Aşağıdaki alıntı yaptığım mesajında koyu puntolar ile işaretleyerek üzerinde durduğum konu ile ilgili olarak, bir kez daha bir önceki mesajımı okumanı, verecek olduğun bilgilerin burada bir çok amatör avcı tarafından okunarak, örnek alınabileceği gibi, takdir ya da eleştiri mesajlarınında tarafına yazılabileceğini bilmeni isterim.

Not: Forum içinde büyük harf ile yazmak yüksek ses ile söylemek anlamına geldiği için bundan sonraki mesajlarınızda lütfen küçük harf kullanınız.

11. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Sizi anlıyorum güzel konuşuyorsunuz,ama aslında aynı şeyi

konuşuyoruz.Sirkülere uymak esas ama bunun yanında Doğru adresleri bulmayı

ve avcının vicdanını sorgulamasından bahsediyorum.Dünyada ticari amaçlı avcılık

yapılan denizlerde, amatör balık avcılığının stoklarda etkisi yoktur.Bunu anlamanızı

istiyorum.

Not;Siz bilirsiniz,şu anda ispari balığı için avlanma yasağı
    varmı???

Son düzenleme: 3 Mayıs 2008
  12. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Hocam süper av olmuş ellerinize sağlık..TEBRİKLER

13. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Saol levrekçi lardeşim.Hala levrekleri tam olarak nerde çıkartıyorsunuz bulamadım.Ama takipteyim:)

14. Team-T

Team-T .

Favori Kamış:
    .
    En İyi Avı:
    .
    Tebrikler !
    Söylemeden Edemiyecegim Bir Cok Defa Forumda Gördüm, Bende sigara iciyorum ..... Ama o Güzelim Baliklarin Yaninda oranti olsun Diye sigara Paketi Koymak Zorundamiyiz Üzerinde de Bir Yazi "Sigara Öldürür" !

Lütfen kizmak Yok ! Ama Dogru Degilmi ?

Sevgiler Timur

15. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Acaba şu sigara paketlerine kim birşeyler söyleyecek diyordum.Uuzaklardan geldi cevap.Ölçü açısından en kolay ve en algılanabilir oldğundan onu seçmiştim.Ama yukarıda allah var benim de içime sinmemişti.Hak veriorum sana yakışıklı durmuyor.Ayarlarıs birdahakine...Bak çok kızdım:mad: ;) :cool:

16. erdemyılmaz

erdemyılmaz ERDEM YILMAZ

Favori Kamış:
    DURUMA GORE BİLDİGİM HER TÜRLÜ YASAL MALZEME
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1,5 KG.,56 CM. TURNA
    Onur bizi insanlıkdan çıkaran bu zihniyet değilmi.Bir şey olmaz.Hayır olur.Eşkine yetişme açısından zor yetişen bir balık.Ve 2 yıl önceye kadar avı yasakdı.Bir şey olmazdıda neden eşkine avı yasaklandı?????????????

17. levrekçi59

levrekçi59 Doğan DUBA

Favori Kamış:
    okunmuş oltam )))
    En İyi Avı:
    Levrek 4,97 kg
    Slm hemen söyliyeyim bu sitede paylaşıma açtık sultanköy levrek avı diye hem video hem fotolar mevcut.

Sultanköyde BOTAŞ limanının hemen yanında elektrik santralı var tam önünden atıyoruz levreğe ve güzelde avlar yaptık..

Dalga olduğu zaman işimizde uyarsa kesin orada oluyoruz.

Yem olayıda yeniçiftlikteki yıkık iskelenin oralardan bel küreği ile kurt çıkarıyoruz,ben sadece kurt ile avlandım ve balık aldım başka bir yem kullanan da görmedim....RASTGELE:)

18. İspari av yasağı dönemi ve boy limiti sınırlaması olmayan bir balık olup,Günlük 5kg ye kadar avlanılmasına müsade edilmektedir.:) ;)

19. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    tebrikler super av olmuş...

20. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Eşkina, yakalaması zor bir balık.Kişi başına 3-5 taneden fazla avlayan varmı merak ediyorum???

Bu yasağında sebebini anlayabilmiş değilim...?

Ayrıca şu anda hayvan yumurtada , ben mümkün olduğunca dişilerini bırakıyorum...1 kg nin üstünde eşkina dişilerini salıyorum yumurtası var diye...

Buunu marifet diye söylemiyorum.Evde balığı temizlerken içim acıyor...

İşte brenim avcılık zihniyetim bu!!!