Bu aralar bu dergileri okuyorum da. O zamanın usta oltacıları boğazda balık avlamaya burun kıvırıyor, Marmara'da yemli ile sinarit,karagöz ve mercan kovalıyorlarmış. Şaka gibi. Ticari amaçlarla böyle çarpma ile katliam yapılmasına rağmen şimdiki ticari usullere göre daha masum geliyor insana.
aynen Yavuz abi yarında olsa keşke, ama hani belki şu boğaz suyunu halice basma olayından sonra belki biraz balık popülasyonu artar diye düşünüyorum en azından haliçte, nede olsa su temizlenecek, arıtma tesisleri yapılıyor marmarada su git gide temizleniyor ama işte şu ticari katliamın önüne geçmeli
Peki haliçteki kirli su nereye gidecek o zaman? Yakın yaşlardayız, hatırlarsınız 80'lerdeki şu derin deşarj formülü ile pis suların boğazın kanal suyuna basılması hadisesini. Her yer berbat oldu sonunda. Gerçek arıtmalar son birkaç yıldır kuruluyor, yapandan, bizi bu utançtan kurtaranlardan, allah razı olsun. Şu leş gibi derelerde bir temizlense keşke, hep lağım kokuyor yav. Bu devirde hala kanalizasyon sorunu var bu şehirde.
http://www.iski.gov.tr/web/statik.aspx?KID=1000470 bir çok bilgi burada yazıyor halicteki suyun çoğunluğunu temizlediler diye biliyorum, sanırım marmara denizi kalan pisliği bir müddet misafir edecek gibi görünüyor, iskinin projelerine bakıyorum da denize dökülen pis su kanallarının hepsine atık su arıtma merkezleri kurulmaya devam ediyor, zamanında bunlar yapılsaydı en azından suyun pisliği yüzünden marmaradan kaçan yada nesli tükenen veya tükenmek üzere olan balıklar kat kat fazlalaşırdı
http://haber.mynet.com/idonun-istanbul-izmir-seferleri-22-martta-619439-guncel/ veee beklenen güzel bir haber geldi ben gıderım artık sağa sola..
Oooo Ramazancım nasılsın yazdıklarımı okuduysan yakında bir TEKİRDAĞ kaçamağı yapalım diyoruz ilkbaşta sonra saroz.
fiyatları uygun evet ama bu bahsettıklerı bursadan sonrakı otobusler fıyata dahılmı onu öğrenmek lazım
Tekirdağ için bir şey diyemem ama Saroz'da tekne için yardımcı olabilirim. İcabet etmeye çalışırım Abi her durumda ama organizasyon durumları sıkıntılı oluyor, çok çalışmak lazım her şeyin yolunda gitmesi için.Çünkü şehir dışına yapılan seyahatlar, şehir içinde olana benzemiyor.Baktığında iki saatlik yol diye düşünüyorsun ama.Maddi manevi geleni, gelmeyeni, çağırmadık diye küseni falan yoruyor adamı bazen...O yüzden spotane yapmaya başladık her şeyi. Ama yinede yaparız.Saroz'da tekne problem olmaz ayarlarız...