Değerli üyeler tekrar sizlerle buluşmak güzel. Geçen hafta sonu güzel bir Marmaris sabahında Magic Life Marmaris Sn.Gn.Md.Hilmi Önal ve otelimizin su sporları işletmecisi sevgili arkadaşımız Serdar ve ben sabah saat 07.00 otelde buluşup tüm malzemelerimizin son kontrollerini yaptıktan sonra Serdar'ın 115 hp teknesi ile denize açıldık.Deniz sakin,dalga boyu 0,50 m ile uça uça ve ıslana ıslana avlak yerine geldiğimizde teknede hepimiz yağmurluklarımıza rağmen ıslanmıştık.Neyse kısa bir çay molasından sonra Hilmi Bey ve ben derin su sırtılarımızı canlı yem ile yemledikten sonra 500 gr kurşunlarımız ege ile akdenizin derin maviliklerine doğru giderken sevgili serdar bizlere kahvaltı(ekmek arası demek daha doğru)o arada ikimizin oltalarınasına aynı anda bir yüklenme ile eyvah 95 m dibi bulduk ve takıldı dememize kalmadan akdenizin en iyi basan balığı Akya ile mücadelemiz başladı.Parmaklarımız 100 lük misinanın tartmasına daha fazla dayanmayacağını anlayarak eldivenlerimizi giydik giymemize ama balığın biri sancağa biri iskele tarafına yüzmede ısrar edince derinliğin de etkisi ile sabah sporu başladı.yaklaşık 10 dk bir uğraş sonucunda tekneye aldığımız güzellik görülmeye değerdi.7 kg 2 akya teknede boydan boya duruyordu.tekne içinde kısa bir sevinç ve gurur ile sigaralar yakıldı ve yemler takılır takılmaz takımlar suya.Sürü halinde dolaşan akyaların devamı olduğu balıklarımızı çekerken arkalarından gelen sürüden belli idi.Aradan geçen 15 dk sonra aynı heyecan tekrarlandı aynı boy 2 adet daha.Bu arada balığa çıkarken umutsuz olan serdar okuduğum dualar sayesinde diye kendine pay çıkartıyordu.Şaka bir yana hem çekip hem takımı toplamak zor olduğundan serdarın yardımları hiç küçümsenmeyecek kadar çoktu.Bu arada ellimizde cep tel.kamera ne var ise bu anları belgelemek istiyoduk.Kısa bir süre sonra etrafımızdaki tekne sayısı önce 2 sonra 4 sonra 5 oldu derken biraz önce yakaladıklarımızdan yaklaşık 1 - 1,5 mil sonra 2 adet daha çekince havamızdan geçilmez olmuştu söylemeden geçemeyeceğim 6 adet yakalayıncaya kadar 3 adet kaçırdık.Artık bira lar açıldı sabah serin olan hava bize ağustos sıcağı gibi gelmeye başladı eller kollar sızlamaya başladı.yaklaşık 1 saat daha 2 millik daire içinde turlasakta nafile.Bu arada fish finder ve diğer teknolojik yardım almadan sadece kısmetimiz ve bölgeyi tanımamız avantajımız olduğunu belirtmem gerek.Dönüşe geçtiğimde kıyı kıyı son bir fırsat dedik tekrar denedik.Bu sefer daha sığ yaklaşık 50-60 m su da sırtı çekerken serinin sonu olan 5 kg son akya da teknemizde idi.Bizler teknede keyifli keyifli ve ballandıra ballandıra bunları telefon ile kıyıdaki dostlarımıza anlattıkça onlarda sabırsızlıkla bizleri bekliyorlardı.Saat 13.. gibi otele döndüğümüzde tüm personel şaşkınlıkla bizlere bakıp kutluyorlardı.uzatmayayım o gün o balıklar otel personeline ertesi gün yapılmak üzere otelimizin ahçı başına teslim edildi.ertesi gün teşekkürler kabul edilip tekrar sezon kapanmadan bunun tekrar edilmesi rica edildi. Evet anlatacak çok şey var ama sizleride meşgul etmek istemem,herkese rastgele............
çok güzel av olmuş ama ne kilo limiti kalmış ne adet limiti, yada biz sirküleri yanlış anlıyoruz. Dur bakalım birazdan belli olacak. Bu arada sayı 6 değil 7 imiş.
ben buraya link vereyimde hep beraber yeniden boy ve kilo limitlerine bir göz atalım. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm
Madde 13,çizelge 7 nolu tabloda Akya için en az 30 cm ve 3 adet sınırlaması verilmiş.Bu kişi başı ise teknedeki avcı sayısı kaç? toplamda 7 akya yakalnmış sanırım,eğer 2 kişi iseler 1 balık fazla yakalanmış mı oluyor?
Denizlerde avlanabilecek türler Denizlerde avlanabilecek türler MADDE 13 – (1) Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin bilgiler Çizelge-7’de yer almaktadır. Çizelge 7 - Denizlerde avlanabilecek türler Akya 30 cm 3 adet (2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır. Yukarıda da bahsedildiği üzere avda 3 kişi var ise limit aşımı söz konusu değil. Ancak iki kişi avlanmış ise bir adet fazla ile limit aşımı söz konusu arkadaşlar.
sevgili arkadaşlar yazımda belirtiğim gibi biz 3 kişiyiz.Tebliği tekrar okursanız kg sınırı yoktur.30 cm küçükler akya değil kuzu deriz biz yöresel olarak.Duyarlılığınız için tşk ederim.
tebrikler.kıskanılacak kadar güzel bir av olmuş.bu arada herkese duyarlılıkları için teşekkürler.rastgele
TEBRİKLER sirkülere uygun bir av olmuş 42 kg yasal olan herşey güzeldir kimsenin bişey demek hakkı olamaz
bu tip raporlara bakarken,insan neden İstanbul'un kargaşasında kaybolduğunu boğazada neden pet şişeler üzerinde egzoz gazıyla balık tutmaya çalıştığını yargılar oluyor, tebrikler çok ii av olmuş,
Dostum ses soluk çıkmayınca ne oldu bunlara demiştim.Bir geldin pir geldin.3 kişi 7 balık süper bi rekor.Tebrik ederimMarmariste böyle bi av duymamıştım daha evvel.Elinize sağlık