Marmaris Akya avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında cenk tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
  2. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Tebrikler bileğinize sağlık

3. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Tebrikler

Gerçekten güzel bir av olmuş. Benim için bir de süpriz bir durum. Bende bu sene temmuz ayında marmaris magic life tatil köyünde bir hafta kaldım tabi çocuklarla ve o bölge gerçekten muhteşem. Sizlerlede tanıştık ancak böyle bir merakınızın olduğunu bilmediğimden ve siteye üyeliğinizden haberimin olmayışı balık avı muhabbetinide engelledi.Gerçi sezonun ortasında balık işi zor. Ancak şu avı anlatışınız hemde akya ve kuzu muhabbeti şimdi beni delirtti desem yeridir. Seneye yaz tatilini bu zamanlara denk getirsemmi diyorum.:D :D Nasıl bu zamanlarda magic life uyarmı;) Yada şimdi atlayıpta gelsem :)

4. balikicimurat

balikicimurat murat

Favori Kamış:
    olta,kamis,siyirti,birakma
    En İyi Avı:
    akya....13.5 kg----levrek4.3 kg
    sahane bir av olmus

5. Salihreis

Salihreis Salih Günerergin

Favori Kamış:
    sadece olta
    Favori Makine:
    okuma salina SA-65
    En İyi Avı:
    kaçan balık :-)
    Tebrikler çok güzel av olmuş :)
    güzel paylaşımınız için de teşekkür ederim.

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel ötesi bir av.Ancak rüyalarımızda görebiliriz sanırım.

7. yiv

yiv Kivanc Bekar

Favori Kamış:
    Olta, zipkin
    En İyi Avı:
    Turna 5,15kg
    Yazıyı okumadan önce fotoğraflara baktım, öyle sıra sıra balıkları görünce sarıkuyrukları paragatla tuttunuz sandım valla..:D Neyse çok çok tebrik ederim, balıklar biraz fazlaysa da yine de tebrikler..Yem olarak zargana mı kullandınız?

8. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    tebrikler süper balıklar...

9. koray07

koray07 Koray

Favori Kamış:
    Ryobi 60, Virax Long Ranger
    böyle bir av bana da bir gün nasip olur mu acaba? :)
    içim gitti çok imrendim. tebrik ederim

10. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Boyle ava ne soylenir bilemedim.. Tebrikler ve tum personele afiyet olsun...

11. yume

yume yusuf

Favori Kamış:
    Linea Effe unicast 390 + spro hardliner lcs pro 1050
    Cenk abi öncelikle paylaşımın için tesekkr ediorm ve sizew özenmeden kendımı alı koyamıorum :D biz burda lüfere atamaya calısırken istavrit fln siz akya :D ne yalan söliiim insanın binip marmarise gelesi geliyor :)
    yeni raporlarıo 4 gözle bekliyorum :) rastgelsin

12. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    çok iyi av olmuş, tebrikler

13. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Çoğu avcıya hayatında bir ya da iki kere nasip olacak bir av olmuş...

tebrikler daha nice trofelere rastgele....;)

14. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Ne söylesem bilemiyorum oldukça zevkli ve güzel bir av olmuş.Balıkların ise sadece görüntüsü yeter,yemesi de nasıl lezzetli olur o da ayrı konu.Umarım bol ve sürdürülebilir avlarınızı yine okuma fırsatı buluruz.Daha nicelerine rasgele...

15. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Arkadaşlar tekrar merhaba bakın tekrar ediyorum bu balıklar akya dır.Her şey yasaldır.Daha önce de diğer bazı raporlarda buna benzer tartışmalar yaşandı ve sonunda herkes benim ile aynı fikire geldi.
    Öncelikle 1 mm misina ile sırtı çekilmez benim takımım 100 lük misina 500 gr kurşun ile o derinliğe gider akya ve diğer derin ve orta su avcı balıklar canlı!!!!! yem ile tutulması daha kolaydır diğer rapala ve uygulamalar sonuç vermez.
    Ayrıca bu kadar hareretli beni eleştiren sayın arkadaşlar diğer tüm av raporlarında bu hassasiyeti gösterirlerse daha da mutlu olacağım.
    Ben daha öncede belirtiğim gibi yaklaşık 25 yıldır deniz ile haşır neşir büyüdüm içinde altında her yerde ben bu siteye üye olduğumda da kimseye çamur at izi kalsın mantığı ile yaklaşmadım.Öncelikle bana sirküler linki koyup sonra bunu benden önce yaptıklarımızın doğru olduğunu ispatlayan arkadaşlara tşk ederim ama diğer saygıdeğer balıkçı arkadaşlara da daha saygılı olmalarını rica ederim.
    Sırtı ile avlanmada 1-yem canlı takılmalı 2-Uygun derinlik ve akıntı bulunmalı 3-Takım sağlam ve 500 gr min.kurşun ile sırtı çekilmeli 4-Teknenize göre en uygun seyir hızı tespit edilmeli. 5 - Çok ama çok sabırlı olunmalı 6- Şansınız olmalı:)hepinize rastgele diyorum

16. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Büyük kayıp tekrar konuşabilmiş olsaydık.Kısmet seneye artık uygun avlanma zamanı 15 eyl.sonrası.Gelince tekrarlarız.kısmetse kalın sağlıcakla

17. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Namık Bey;öncelikle şuna açıklık getirelim.Ben su ürünleri değil gemi mak.işl mühendisiyim.Biraz önce yazdığınız latince isimler tamamen onların ihtisasına giren ve bilimsel olarak araştırma ve yazışmalarda kullanılan terminolojidir.Sirküler 2/2 tekrar göz atarsanız boy min.30 cm %5 aşağası kabul edilebilir limitler ve adet olarak max.3 dür.Adet olan skalanın alt tarafındaki açıklama buna açıklama getirmiştir ve kg sınırı olmadığını yazmaktadır.7 balık 3 kişi için ısrar ediyorum yasal sınırlardadır.Gelelim 100 lük misina(1 mm) ile nasıl derine inilebileceğine.Öncelikle sizin nasıl inemediğinizi bilmek isterdim.Yedek boyunuz kaç mt.?Seyir yaptığınız tekne ana mak.kaç beygir?Kurşunu nereye ve nasıl bağlıyorsunuz?Akıntı-dalga boyu?Bu parametrelerin hepsi birbiri ile orantılı olduğunu biliyorsunuz.Kullanılan misinanın su tuma oranı,batma oranı teknik detaylar.Örneğin ben derin su mercan avına gittiğim zaman kesinlikle misina yerine ip kullanıyorum.Berkley bu konuda kendini kanıtlamış bir marka-kısa kamış 120 cm section 2 sert vb.Sırtıda dikkat edilecek husus ana gövde ile yedek arasında ağırlığı nereye taktığınız ve nasıl taktığınız eğer üçlü fırdöndü kullanmıyor ve kurşunu 2 m yedek ile fırdöndüye bağlamıyorsanız tabii ki o derinliklere inmek zor,ve tabii ki kullandığınız teknenin motoru beygir gücü çok önemli 9.9/15/25 hp vb ile 100/115/130 hp rölanti hızları teknenin boyları ile doğru orantılı büyük pervanelerin olduğunu düşünürseniz aynı olmayacağı şüpesizdir.

Son düzenleme: 18 Ekim 2008
  18. simendifer

simendifer Sennur

Sevgili Cenk, çokça zahmete katlandığınız aşikar. Güzel de balıklar tutmuşsunuz. Ama Namık'ın da dediği gibi bu balıklar akya değil ne yazık ki. Yanal çizgi, akya ve sarıkuyruğu ayırmak için kullanılan en belirgin özelliklerden biridir. Ki bunu fotoğraflarda da açıkça görebiliyoruz. Bunun yanısıra, ayırt etme yöntemleri için iki anahtar daha var. Bunlardan birincisi sırt yüzgeçleridir. Akyanın ilk sırt yüzgecinde 8 adet ışın vardır ama sarıkuyrukta ilk sırt yüzgeci küçük bir yelpaze görünümündedir. Bunu fotoğraflardan tespit etmek güçtür ancak av sırasında, yakalanan balığın ne olduğunu tespit etmek için avcılar için iyi bir veridir. Bunun dışında 3. bir ayırt edici özellik de, sırt ve anal yüzgeçlerinin hizalamasıdır ki bu, balığın türünü tespit için fotoğraflarda da oldukça yardımcıdır. akya balığında anal yüzgeç, sırt yüzgeci ile aynı hizadan başlar. Ancak sarıkuyrukta anal yüzgeç, sırt yüzgecinin gerisinden başlar, ki fotoğrafta da bu çok açık. Sizin tutmuş olduğunuz balıklar akya değil, sarıkuyruktur arkadaşlar. ;)

Fotoğraflarda sırt ve anal yüzgeç hizalarını işaretledim. Burada çok açık görülmekte...

19. cenk

cenk CENK YILDIZ

Favori Kamış:
    Berkley whiplash
    En İyi Avı:
    7 kg AKYA
    Beyler pazartesi günü marmariste olacağım bu terminolojiye ve sirkülerdeki karışıklığa son vermek için bizzat gidip bu konuyu yetkili makamlar ile tartışacağım(Sahil güvenlik,su ürünleri tarım köyişleri bakanlığı temsilcileri ile) ve sonuçlarını sizlerle paylaşağım.Bu arada sevgili Namık bey eğer 1500 m avlanıyorsanız bu çıkrık ile mümkün ve parakete seriyorsunuz demektir gerisini yazmama gerek yok.:rolleyes:
    ayrıca kasım ayından itibaren Antalya'ya döneceğim isterseniz bir ara 2 tekne adrasan civarında hem derin su hem sırtı yapalım yazışarak değil teknikleri birbirimizle paylaşarak neler yapabiliriz gözlemlemiş oluruz.1500 m bende çıkrık olmadığından sizlere eşlik etmem mümkün değil ancak 200-300 m arasında derin su tecrübesinide birlikte denemiş oluruz.

Son düzenleme: 18 Ekim 2008
  20. kekeme

kekeme ÖMERATAÇ

Favori Kamış:
    her türlü av yaparım
    En İyi Avı:
    19kg hani-orfoz
    çok güzel ve verimli .maşallah denir kekeme.