Arkadaşlar Merhaba ; Önümüzdeki hafta kısmetse Sevgili Dostum İSTAVRİT ( Boğaç ) ile Marmaris Turunç ilçesine gideceğiz. Aşağı yukarı hangi balıkların nerelerde çıktığını biliyorum, Sırtı çekme şansımız ve kıyıdan(kayalıklar) avlanma imkanlarımız var. Turunç'ta kıyıdan yaklaşık 50m.uzaklaştığınızda her an yanınızdan bir balık sürüsü geçebilir. Çok fazla balık sürülerine rastlanabilenecek olan Turunç Koyunda en fazla avlanan balıklar ise : * Sinarit, * Mercan, * Laos, * Orfoz, * Karagöz, * İzmarit, * Lapa ve * Akyadır. Balık avlamak için günlük turlarda düzenlenmektedir. Sormak istediğim şu : Bu bölgelerde daha önce avlanan arkadaşlarımız var mı acaba? eğer var ise burada bilgi birikimlerini paylaşabilirlerse sevinirim. Saygılarım ile ...
. Ben geçen senede oradaydım ancak biraz daha güncel bilgi varsa onuda ögrenmek istedim. Malum 1000 km yol gideceğim arabayla, eksiğim olmasında...
ben en son oraya 93 senesinde gitmiştim, turunç otelde kalmıştım, gece plajda elimle kefal yakaladım )), nasıl mı ? gece kuma yatıyolar orda hemde koca koca kefaller.Arkadaki kayalıklardan ekmekle karagöz isparoz falan yakalamıştım, bir de zargana çoktu onu da söyliyim, ama itiraf ediyim o zamanlar fazla beceremiyodum, bu arada turunç koyunda otelin önündeki plaj balçıklıdır haberiniz olsun, basınca iğrenç bi çamur vardı dipte o yüzden plajdan girmrmiştim denize, yanınızda mantarlı sarma götürün veya yapın kefal eminim hala boldur oralarda.Otelin sahibi sabahları sığlıkta ekmekle mantarlı sarma oltayla kefal avlıyordu hep
bizde geçen yıl gitmiştik 2 arkadaş balığa marmarise Ama olta atamadan geldik ...Birer nefes alalım diye girdiğimiz yere takıldık 4 gün İnşallah Balık tutarsınız.şansınız bol olsun Ama tutamazsanız üzülmeyin Club Galleon'a gidin ...Bol şanslarrrrrr
. Selam Yücel, İyileştinmi , en son çok kötü üşütmüştün. Bahsettiğim gibi geçen sene oradaydık 1 hafta kaldık, otelin önündeki plaj şu anda çok iyi durumda. tamamı kumluk yanlız 2 metreden sonra hemen derinleşiyor. Balıklar hakkındaki görüşlerini mutlaka değerlendireceğim saolasın. iyi akşamlar .
. Sırtı yapmaya kaşık yok. Kese yapsak Alemsin vallahi. güldürdün gecce gecce. istavitlerde seni güldürsün emi...
tarkan kardeş.balığa çıkabilmek için turizm sezonunun bitmesini iple çekiyorum.o yüzden ancak geçmiş tecrübelerimden fikir verebilirim.tekne varsa yalancı boğaz ile yılancık adası arasında sırtı çek.hele orada bir deve taşı vardır ki elin kesinlikle boş dönmezsin.ama dikkat et devetaşının çevresi sığdır.sırtıyı takma.birde devetaşı ve anakara arasından geçmeye kalkma.suların düşük olduğu zamanlarda çok tekne oraya altını vurur.ama o hat sinarit,lagos ve akya bulabileceğin yerler. turunç koyunun güneybatısında yani turunc ile amos koyunun acıklarında mercan kayası vardır.hergün orada 1-2 tekne balık tutar.o tekneleri takip et.sabah çok erken akşamda gezi motorları gectikten sonra turunc ile içmeler arasındaki bolgede sırtıya baraküda gelebilir.aynı bölgede dipsırtısı cekersen 15-17m.derinlikten sinarit alma şansın var. benden bu kadar.şansın bol olsun.rastlargelsin.
oktay abim insanın içini hoplatıyorsun orada olup canlı zargana çekmek var ne atlar bilmem takıma size iyi nöbetler ben kaçıyorum
Teşekkürler Oktay bey merhaba , Faydalı bilgileriniz için çok teşekkür ederim Sağolun. gerekli kerterizleri harita üzerinden tespit ettim sanırım. _________________________________ Malzeme olarak çok fazla birşey götüremeyeceğim , Envanter şöyle olacak Sırtı Malzemesi : Eldiven, * Mantara sarılı 100 metre 0,60 misina ve ucuna sağlam bir klipsli fırdondü. * Mantara sarılı 100 metre 0,35 misina ve ucuna klipsli fırdondü. Muhtelif Sahteler ( Batan ve Batmayan tipler ve Kaşıklar) Kıyı Malzemesi : 1 adet Kısa dipçik 2,70mt. kamış ve makinada 0,35 misina, 1 adet 6,5 metre kamış ve şamandra takımı. Genel Malzemeler, yedek fırdöndü,makas,bıçak vs. _________________________________ Tekne olayını orada kiralık bulursak kiralayacağız ancak olmaz ise dahiyane bir fikrim var. Ailecek Tekne turuna da çıkacağız zaten , en kötü ihtimalle kaptan ile konuşup ve rica edip tekne giderken kıç taraftan Sahte ve Kaşık sallayacağım.
Sormak istediğim şu : Bu bölgelerde daha önce avlanan arkadaşlarımız var mı acaba? eğer var ise burada bilgi birikimlerini paylaşabilirlerse sevinirim. Saygılarım ile ...[/QUOTE] biz 1.5 ay önce marmariste bir yerde avlandık ama tam olarak bilmiyorum.crazy fisher okursa onun bilgisi vardır o yardımcı olacaktır.
. biz 1.5 ay önce marmariste bir yerde avlandık ama tam olarak bilmiyorum.crazy fisher okursa onun bilgisi vardır o yardımcı olacaktır.[/quote] crazy fisher arkadaşıma danışacağım. İlginize teşekkür ederim.