biz geldiiiikkk şöyleydi ,böyleydi ,sırtıydı ,omuzuydu derken tatilimiz bitti ve akşam saat 03.00 civarı ist.döndük ...çok çok ama çoook eğlendik ,ilk defa gittiğim Marmaris'e hayran kaldım ,güzel koylar gördük ,tekne ile ve araba ile çok güzel yerlere gittik ama hepsinden de güzeli Tarkan kardeşimle balığa çıktık ...ayrıntıları ve fotoları Tarkan verecektir ama sadece şunu söylemek isterim Tarkan ve ailesi ile bu site sayesinde karşılaştık ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim hayatımın en güzel tatiliydi ,hiç bitmesin istedik ...neyse ayrıntıları daha sonra Tarkan ile ve fotolar ile vereceğiz ...
madem fotoyu sonra koyacaksın sen niye nete giriyon hoşgeldiniz kardeşçim acele resim bekliyoz ona göre
TarkanAtes & İstavrit Turunç Av Raporu Hepinize merhabalar Arkadaşlar ; Umarım Biz yokken iyi vakitler geçirmişsinizdir. Yaklaşık 13 saat süren uykusuz ve ve uzun dönüş yolculuğumuzun vemiş olduğu yorgunluğunu bir nebze olsun üzerimden attıktan sonra gelelim bizim hikayemize... Turunç ta otelimize yerleştikten sonra ilk işim otel personeli ile görüşek balığa çıkmak istediğimizi ve Turunç'ta bu konuda neler yapabileceğimizi öğrenmek oldu. Personelinde katkıları ile Şansımız güldü ve bir tekne bulduk. Boy : 10 Metre En : 2,5Metre 85 HP motoru olan rahat bir Gullet tipi tekneydi. Kaptanımız Ruşen abinin , emekli bir deniz subayı ve yaşlı bir deniz kurdu ayrıca Turunç bölgesindeki avlaklarıda iyi biliyor olması işimizi dahada kolaylaştırmıştı. Uzunca bir tanışma ve denizcilik hakkında konuşma faslından sonra balığa çıkma günümüzü kararlaştırıp ayrıldık. Ailelerimiz ile birlikte tatile çıktığımızdan gerekli yerleden izinleride kopartıp ertesi gün arabanın bagajında bulunan envanterimizi Ruşen abimize gösterip gerek duyabileceğimiz malzemelere birde onun bakmasını istedik. Planımız şöyle idi : Saat 03:00 da teknede buluşup Kerterizlere gidilecek, yol boyunca kaşık ile sırtı çekilip mevkiye vardığımızda oltalar suya inecek ve gelsin balıklar. Bir paket tavuk göğüsü ve Teke alıp buzdolabına bıraktık. Gariptir Turunçta hemen hemen her markette yem olarak Teke satılıyor olması beni çok şaşırttı. Ayrıca o bölgede TEKE ye TEKTEK deniliyor. Ekmek arası sandivüçler de hazırlandıktan sonra erkenden yattık. Malzemelerimiz ve yemlerimiz hazırdı, takımları Ben teknede 5 dakikada bağlayacaktım. (Ayıptır söylemesi elim biraz hızlıdır ) Saat 02:45 gibi Boğaç ile buluşup , havuz başında bol şekerli neskafelerimizide içtikten sonra teknemizin yolunu tuttuk . Saat 03:15 gibi Tekneye varıp tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. İnanılmaz bir güzellikteki ılık tertemiz ve oksijen dolu havayı ciğerlerimize doldurduktan sonra motoru çalıştırıp Vira Bismillah deyip yola koyulduk . Henuz 10 metre açılmamıştıkki Boğaç ve Benim içimizde doğan o huzurlu hava bir anda yerini kabusa bırakmıştı. Kıyıya dikey duran ve Plaj ile marinayı birbirinden ayıran Şamandıra iplerinin üzerinden geçmiş ve teknenin pervanesine urganları dolaştırmıştık. Su altı Feneri gözlük ve Şmorkenleri takıp elimizede bıçaklarımızı alıp Ruşen abi ile sabahın köründe suya girip teknenin altına indik. Naylon halat pervaneye dolanmış ve kesilmeme konusunda inat ediyordu,Yaklaşık 2 saatlik bi uğraşımızdan sonra Ruşen abi kesmeyi başardı ,tekneye çıktık ve Kerterizimize doğru seyir aldık. Bu yorgunluk ve moral bozukluğu ile planladığımız gibi Sırtıyı çekemedik , ama takımları ve yemleri hazırladık.birazda dinlendim. Kerterize vardığımızda şafak sökmek üzereydi ve oltaları nihayet suya indirivermiştik. Şafak sökerken İlk Mercanı Boğaç tuttu,arkasından bir tane daha ve gelsin Hanos'lar. Saat 09:30 civarı balıklar kesmiş biz ise yorulmuştuk, İşte teknemiz EYLÜL İstavrit ( Boğaç ) ilk Mercan'ını tuttu. Arada başka balıklar ve bir sürü Hanos balığı tuttuk, meğerse bu balığın tadının ne kadar güzel olduğunu yerken anladık ve hayret ettik. Kaptanımız Ruşen Abinin tespitine göre Dişli ve Pullu balıklar çok lezettli olurlarmış. Takımları hazırlarken , Boğaç çantamdaki metreyi görünce ve nerede kulanacağımı söylediğimde çok gülmüştü Balıkları tuttuk ve karnımız acıktı . Ruşen Abimizde bize mükellef bir sofra kurdu. İşte az önce denizde Teke'lerimizi yiyen Mercan ve Hanos lar şimdide bizim soframızı renklendiriyorlar.
tarkanım hoş gelmişsin kardeşim özlettiniz kendinizi resimler ve sofra çok güzel görünüyor tarkanım bu arada senin turna kafaları hazır üç adet boy boy ayrı ayrı dondurdum sırasıyla kurutursun
. Eh işte kendimize göre birşeyler yapıverdik,kısıtlı zaman ve imkanlar ile anca bu kadar oluyormuş.Neyse sağlık olsun , önümüzdeki maçlara bakacağız artık. Ooo çok iyi haber bu Sağolasın Aytekin'im, Yaz bitmeden bir ara gene bir küçük çaplı birşeyler yapalım bir araya gelelim kardeş. Teşekkürler.
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık abi hoş geldiniz özledik sizin o güzel sohbetinizi , bana ne getirdiniz marmaristen
ellerine sağlık Tarkan'ım olayı süper özetlemişin...dediğin gibi önümüzdeki maçlara bakıcaz ...hafta sonu erikli'den de güzel raporlar geçicez inşallahhh
Tarcan güzel anlatımın ve paylaşımın için teşekkürler. acaba turunçtaki kaptanın telefonu duruyor mu?