DEĞERLİ ARKADAŞLAR BEN ŞUBATTAN BU YANA GİTTİĞİM AVLARDA GENELDE KAYDA DEĞER BİR AVIM OLMADI. ACABA MAYIS AYINDA LEVREK İÇİN NE GİBİ YEM KULLANABİLİRİZ? BİRDE AKŞAM MI VERİMLİ OLUR YOKSA SABAHMI? BİRDE 35 LİK MİSİNA KULLANIYORUM YETERLİMİ? OLTAMIZIN OLUŞUMU ŞU ŞEKİLDE............(misina).....(gezerkurşun).....(fırdöndü).....15cm....(6lı veya 7li kıbrıs iğne) yem olarak taze sardalye ortadan bölüp iki sefer atıyoruz. PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM.
Bu düzenek levrek alır ama o kadar da alıcı bir düzenek değil. Bu takımı mendirek ağzı gibi bir yerde kullanırsanız belki iri levrek alırsınız, sahil kesimlerinde kullanırsanız ancak ispendek gelir. Bir de kıbrıs, hedefte başka balıklar da yoksa avı olumsuz etkiler. Levrek mümkün olduğunca az ayrıntılı olta düzenekleriyle avlanılabilen balıklardandır. 2 iğne bir kurşun ve bir fırdöndüden fazla her aparat bu balığı rahatsız eder. Olabildiğince ince misina kullanmaya özen göstermelisiniz. Maksimum 0.30mm. Yem olarak canlı balıklar kullanmanız avın verimini %400 artırır. Levrek sese ve harekete çok duyarlı bir balıktır sardalyayı bulması için oradan geçiyor olması lazım, oysa canlı bir isparinin suda yaydığı titreşimleri en az 50 metre mesafeden fark edebilir.
Ek oladak av mahalline göre av saatinizin de çok önemi var. Nasıl bir avlakta avlanıyorsunuz? Sanırım şu ana kadar liman tarzı derinlikleri tercih etmişsinizdir. Öyleyse levrek artık suların ısınması ve küçük canlı yengeç kurt vs canlıların inlerinden çıkması ile deli gibi gezmeye başladı. Günün çoğunda gezerek vakit geçirirken öğlenleri 11 ila 17 arası yatıp tembel tembel dinlenmeye başladı. Kumsallarda eğlenirken yem sayısının artmasıyla doğal olarak daha canlı yemleri tercih etmeye başladı. Bu nedenle artık yem olarak her türlü küçük balık en iyi tercih olacaktır. Av saati ise sığ kumsallarda sabah erken saatleri tercih en doğru tercihtir. Saat 05 ila 9 arasında güzel av verir. Tabiki ay dönümü ve rüzgara da dikkat etmeli. özellikle suların şiş olduğu günlerde ve saatlerde nispeten daha iyi av yaptığı da tecrübe ettiğim konlardan biridir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23783 Yukarıdaki linktende faydalanabilirsiniz. Saygılar
yücel kardeş selamlar ilgin içinde teş. sizin kullandığınız levrek avı için oltanızı resimle veya çizimle anlatırsanız kaç numara ve mustad düz veya çapraz iğne .. bu konulardada ayrıntı paylaşırsanız sevinirim.. BUNDAN SONRA KALIN MİSİNA ALMIYACAĞIM ÇÜNKÜ HİÇ DAHA 1 KG DAN FAZLA BALIK ÇEKEMEDİM ONUDA 22.5 LİK MİSİNAYLA ALDIM DEMEKKİ EN FAZLA 30 OLMALI MİSİNA BİRDE KURŞUN VAR ASLINDA HERKESİN ATLADIĞI ÇOK İNCE BİR AYRINTI AĞIRLIĞI ŞEKLİ VEDE HANGİ SUDA NASIL KULLANILDIĞI.. PAYLAŞIMLARINIZIN DEVAMINI BEKLİYORUM.. ALLAHA EMANET OLUNUZ
Benim bırakmada kulandığım sistemde sizin kullandığınızın aynısı, tek farkı ben kesinlikle kıbrıs kullanmıyorum. Canlı bırakmalarda iğne boyu zaten 1 numaradan daha küçük olamaz. Adı üstünde bırakma olduğu için tasmalama imkanımız olmadığından, levrek yemi aldığında ağzında fazlalık yapmayacak kadar küçük, iğneyi farkettiğinde de ağzından atamayacağı kadar büyük olmalı. Kurşunu kullandığın yem balığının boyuna göre tercih edebilirsin. Tüm düzeneği dipten kaldıramayacağı kadar ağır olmalı. Bu ağırlık da bir ispari(yemlik kavanoz kapağı) için 50 gramı geçmez. Kefal kullanıyorsan ve bir parmaktan büyükse ağırlığı arttırmakta fayda var. Misinalar bir 6-7 sene öncesine göre oldukça kaliteliler. 2000 senesinde Çanakkalede brn 0.45 misinayla bırakma yapardım, bu kalınlıklarda bile çekemediğimiz balık olurdu. Şimdi ise devasa balıkları 0.25 mm misina bile rahatlıkla çekiyor.
0,25 0,18 çook kaliteli misinalar iri levrekleri almak için yeterli olabilir balığı yakalarsınız yavaş yavaş çekersiniz balık asılmaya direnmeye başladığında biraz salar boşluğu yakaladığınız anda yeniden kıyıya doğru çekersiniz... levrek en rahat bırakmayla yakalanır bırakma yaptığınızda uzun süreli avlarda o en baba tonla para verdiğiniz misinalar kayalara en ufak sürtünmelerde bile zedelenip yara aldığında ve 1,500gr üzeri avı yakaladığınızda ordan çat diye kopacaktır ... bence en iisi misinanın biraz kalın olması özellikle levrek avında 0,40 dan ince misina iii olmuyor biz izmirde 0,60 paragat ve olta takımları hazırlayıp avlanıyoruz ve bu sistemle sürekli yakalıyoruz ....bence sizde bir deneyin gerçi saatlerce tek olta elinizde beklerseniz yada kumluk zeminde avlanırsanız dediğiniz incelikteki misinalarda iş yapabilir ama zemin kayalık taşlıksa özellikle canlı avla avlanıyrsanız kesin yem kayalara kaçıcak ve siz oltayı çekerken misina yara alıcaktır rast gelsinn...
bu arada yazmayı unuttum liman ağızlarında derilik 10 mtr ye kadar olabilir canlı teke bulursan onunla avlanabilirsin kuyruk kısmının en ucundan iğneye tak iğnenin ucunda asılı kalsın öldürmeden ezemeden takmaya dikkat et 0,18 misina ile yozuri markasını tavsiye ederim.. misina birde ufak beyaz mat renkli iğne 1,0 büyüklüğünde iğne yeterli oltayı suya at o yavaş yavaş hareket eder iğnenin ucunda baktın hareket başladı kaçmaya çalşıyor bi balık yaklaşmakta demektir .....
Bence siz de denemeyin ve tavsiye de etmeyin. Burak bey, parakete kullanımı son tebliğde yasaklandı da, bir hatırlatayım dedim.
bu balık avlama işinde çoook yasak var naapmak lazım anlamadım ....herşey yasak avlıcak başka şeyler bulmak lazım