Yok Karagöz değil. Melanur. Dalganın gelmesini suyun karışmasını bekliyor. Arada yemliyor. Yemi de ekmek. İyi yere dükkan açmış dayım.
Videodakiler Melanur abi, ben daha öncesinde yolladığın resimden bahsetmiştim. Forum yönetimi yer kaplamaması açısından alıntılarda fotoğraf ve videoların gözükmesi yerine sadece linklerin gözüktüğü bir teknik değişiklik yaptı. Bunun bazı yararları olabilir ancak bu tip zararları da var maalesef. Orada sadece link gözükünce haklı olarak resimden bahsettiğim anlaşılamamış.
Emin misin Aret.. Karagözün kafasının arka üst kısmında aşağıya doğru siyah kalın bir şerit olur, melanurda yok.. O resim melanur ile ilgili bir siteden alıntıydı.. şimdi telefondan yazıyorum eve gidince emin olmak adına tekrar bakarım..
Birgün Akdenizde avlanma fırsatı bulabilirsem bu güzel kuzularla yüzyüze tanışma fırsatı bulabilirim belki
Bunlar sivri burun değil, sivri burunun ağzı gerçekten minik ve ileri doğru sivri, ve gövdede böyle bu kadar uzun değil daha yuvarlak ve daha koyu renkli, gerçi hiç görmedim ama bunlar bahsettiğiniz melenur olabilir...
melenur ozaman neden palamut oltasına atlamıyor lolipopun plastiği ile bağlanan iğneyle öberaber sarılan parlak tüye benim burada miranur yuvası var ancak sarmayla geliyor cunku cok yuzen var falezlerımızde plaj nıyetıne kullanıyorlar, bu melenur okadar cakalki misinasız sarmayı bıle almıor bazen orkinos oltasına atlamıyor o lolipop plastıgı ile yapılan oltayı bıraz daha detaylı anlatırmısnız ben burada denıyım bakıyım verim alabilecekmiyim orkinos oltasına gelmıyor at cek yaparken serı at cek yaparım mevsımınde süreklide giderim ancak sarma ile alabıldım bu balıgı fırtınadada bulanık suda anca bızım antalyanın balıkları akıllanmıs baya bir.
Evet abi ilk sayfada olan resimdekiler Baltabaş Karagöz veya Sargoz denen tür (Diplodus sargus). Senin dediğin siyah şeritli olan sadece Karagöz denilen Diplodus vulgaris cinsidir. 3. sayfada gönderdiğin resimdekiler ise Melanurdur.
Evet birinci resimdekiler sargoz veya marmaradaki baltabas ikinci resim melanur videodakilerde kesinlikle melanur karagozun vucut yapisi daha kut ve genistir ayrica kafasindada bant bulunur ve karagozu ekmekle bu kadar rahat yakaliyorsa helal olsun derim hatta bravoda derim =))Ama melanuruda super yakaliyo adam tutturmus ordan guzel yakaliyor ama eminim ayni yere ben otursam ayni olta ve ayni yemle 1 tane belki yakalarim belki yakaliyamam=))
Aslında Diplodus vulgaris Marmara'da diğer iki türe, yani baltabaş ve sivriburuna göre daha az bulunan bir türdür. Öyle ki ben hiç görmediğimden dolayı bunun İstanbul'da bulunmadığını zannederdim. Böyle bir konuda forumdan balıkları çok iyi tanıyan arkadaşımız Kaan yanlışımı düzeltmişti. Daha sonra ben de Kumkapı civarlarında yaptığım avlarda bu türden Karagöz'ü yakalamıştım. Aşağıdaki linkteki yazışmalar Karagöz'ün üç türü hakkına çok detaylı bilgiler ve resimler içermektedir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29026
Olmaz mı hiç Marmara Adasında o kadar çok ki.. Bak mesela geçen yazki dalışlarım sırasında kendi çektiğim bir foto.. ama bu yavru tabi