melanuravı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında melanur tarafından paylaşıldı.

1. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler arkadaşım güzel bir av olmuş

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Huseyin abi canli teke toplayip ayni yerden yeni liman ucundan sag tarafa yani liman disina 20-25 mt atarsan cok guzel eskina alrsin....vaya sardalye kullan eskina,mirmir ve tonga alirsin ben geceleri gider burundan tavuk eti veya sardalye ile 500-600gr lik tonga mercanlar alirdim denizin musayit oldugu her gece orda en az 5-6 parca saglam balik alinir....bir dene..;)

3. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Hayallerim, aşkım ve çipuram.
    Şinasi bey,
    Fotoğraf konusunda size har zaman yardım ederim ama sizden bir ricam var:
    http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php adresinde bulunan ve amatör balık avcılarının uyması gereken kuralları lütfen bir okuyun.
    Burada, bu kurallara uygun avlarımızı paylaşıyoruz ve sizin anlattıklarınız ne yazık ki bu kurallara uymuyor :)

4. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    girida 6 kilo babamla beraberdi ama :)
    nasil yani bu teknikle balik yakalamak amator balikciliga uymuyormu. daha nasil uysun ki kurala. her baligin bir teknigi vardir.butun baliklari ayni teknikle yakalayamazsiniz.melanurun ki de bu. valla bu kuralla uyma olayini bi turlu anlamadim. balik yakalarsan amator balikci olmuyorsun yakalayamazsan amator balikci oluosun galiba kural bu mu ki?

ayriyeten cok basarili bir sekilde anlatmissiniz teknigi. sagolun

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 11 Ocak 2008
  5. emirhan3005

emirhan3005 özgür aksu

Bol şanslar

Balıklar iyi sayılır fakat küçükler biraz ama birgün yolun gökçeadaya düşerse seni melenur cennetine götürürüm... Çekmekten ellerin yorulur. :)

6. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Şinasi bey,
    Okuduğunuz kurallarda, yasaklama ya da boy-adet gibi sınırlama getirilmeyen balıklarda avlanma limiti en çok 5 killodur.
    Örneğin o listede biz İstanbulluların en çok tuttuğu istavrit de yoktur ama 6 kilo istavrit tutan bir arkadaşımız olursa herkes onu da uyarır ;)
    Balık istediği kadar oltaya gelsin, biz 5 kilo limitine uymak ve nefsimize hakim olmaz zorundayız. Bu avı yılda sadece 1 gün bile yapsak, sınırımız sadece ve sadece 5 kilodur.

Son düzenleme: 5 Ocak 2008
  7. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Değerli Büyüğüm,
    Sizden tecrübeli değilim mutlaka ancak ''amatör'' olmak zaten bu dediklerinizi gerektiriyor.Yani;
    Yüzlerce km gideceksiniz...Hatta arabayı bırakıp bazen yol sokak olmayan yerlerden km lerce yürüyeceksiniz sırtınızda onca yükle...Saatlerce,günlerce en soğuk havada,yağmurda belki dalgalrdan ıslanarak sırımsıklam olacaksınız...Giderklen alıp onlarca ytl verdiğiniz yemler ya da takımlar belki hiçbir işineze yaramayak...

Tüm bunlar olacak...Ama ''amatör'' bunlara rağmen küçük balığı bırakacak..günün tek balığı olsa bile...''Amatör'' 5 kg balık aldığı zaman daha önünde onlarca balık gezinmesine ve onlarca saat olmasına rağmen ara verecek...neden ara verecek??

Bir daha geldiğinde yine bu kadar çok yakalamak için,3 taneyle geri dönmemek için...

Evdeki küçük çocuğu kendi yaşına geldiğinde yine aynı sevinci yaşaması için...

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Şinasi bey

İki defa özel mesaj yollama ma, sirkülerin linkini yollama ma rağmen sizden olumlu yönde her hangi bir yanıt alamadım.
    Bizler burada bir kez daha linkini verdiğim

http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Tebliğler1/2 ye uygun avlar gerçekleştirmeye ve yayınlamaya, bilgisi olmayan amatör balıkçılık hobisi ile ilgilenen arkadaşlarımızı bilgilendirmeye, sürdürülebilir amatör balık avcılığı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmaktayız.

Öncelikle sizden isteğim imza ayarlarınızda bulunan, ve yasalara aykırı olan Aslında minanır cıyım tek seferde 116 parça aldım-ve birde 2 adet Kuzu tanesi 6 - 6,5 kilo bilgileri silmenizdir.

Diğer bir konu olan paragete, paragat, ve parakete gibi yöresel isimler ile adlandırılan av aracının biz amatör balıkçılar için yasak olduğunu bilmelisiniz, yaptığınız avlar da paragete kullanmamanız, bu tür av oltasının kullanılmadığı avlarınızı bizlerle paylaşmanızı istiyor, bunun aksi olduğu takdir de forumdan uzaklaştırılacağınızı belirtiyorum.

İlgili forum kurallarınıda aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/announcement.php?f=2Yukarıda ve özelinize de yollamış olduğum biz amatör balıkçılar için geçerli olan tebliğ1/2 ye bir kez daha göz atarak kanun ve yasalara uymanızı bekliyoruz.
    Keyifli paylaşımlar.

9. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Şinasi Abi şimdiden hayırlı avlar,rastgelsin inşallah.Mercan avı çok keyif verir bana da,çupra kadar olmasa da lezzeti de iyidir.Mangalda denemedim ama tavası fena olmuyor:) Abi bu arada yem olarak ne kullanıyorsunuz,sardalya ya da karedes mi?

10. Mehmet Demirörs

Mehmet Demirörs Mehmet

Favori Kamış:
    Oltanın her türü
    En İyi Avı:
    Hatırlamıyorum öyle çok ki
    finike ve kaş

şinasi bizim oralardada aynı usülden tutuluyor.ben hiç bu şekilde avlanmadım ama beni çoğu kez kıyıya götürüp havası değil ,havası değil deyip avlanmaktan vazgeçirdiler.ama sistemi tastamam öyle tarif ettiler.ve kamışlarıda bizzat gördüm.ince uzun.doğal kamışlar.birde kayalıklara siper alıyorlar hiç gözükmeden.

11. KaraKurt

KaraKurt Fatih

Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Tebrikler güzel av olmuş....Nice avlara

12. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    ya kamisi mutlaka gormussunuzdur. hayit eskiden soparlar onunla sepet yaparmis. mor cicekleri oluo. ama kesmeniz icin belli bir zamani beklemeniz ve duzgun kesmeniz lazim...

13. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    belki inanmassin ama bende 8 9 kilo melanur yakaladigimi biliorum senin anlatigin teknikle. tabi ozaman en fazla 5 kilo yakalanacagini bende bilmiordum. ama o kadar zahmet cektikten sonra 5 kilo balik yakalayinca birakmak ta biraz zor olur dogrusu.

14. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Böyle bir mecburiyetiniz yok. Aksine bir amatör avcı olarak, daha önce de defalarca size yazdığım gibi, ava yılda sadece ve sadece 1 gün bile gitseniz, sadece ve sadece en çok 5 kilo ile dönme mecburiyetiniz var!!!

Yasa dışı avlarınızı haklı kılacak mazeretler bulmaktan lütfen vazgeçin...

15. diren

diren Diren

Favori Kamış:
    şeker kamışı
    En İyi Avı:
    Yem mi yapacaksın :D :D :D

16. Merak etme..N@mık'ta tonajlı kantar var..;) :D :D

17. Böyle zor sorular soracaksan ben Çapari ile ilgili konulara bakacam..

oralara uğramazsın nasıl olsa:D :D :D

18. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    nasil gideceksiniz ya minanura. simdi zamani degil ki. haziranin cikmasi gerek bi en azindan yaz gelsin gusel gusel meltem esmeye baslasin durun ya ben yazi bekliyorum. ankaradayim yaz gelsin antalyaya gideyim bi. siz simdiden baslarsaniz bana ufacik gonoslar kalir.zaten onlarda buyuk ihtimal yasaktir avlamak.yasak olmasada bi ise yaramazlar zaten.

19. ArcameneL

ArcameneL

Favori Kamış:
    olta, zipkin
    En İyi Avı:
    eyvallah abi bi geliyim oraya ins. beraber gideriz bende kircamiye yakin oturuyorum zaten. sampinin orda ewren bufe var o sitede oturuom. orda asagida da guzel bi kayam var minanir yakalamak icin. muhendislerin kaya diyor babamlar. belki bilirsin :)) ama guzel minanir yakalamak icin tekir ova uc adalari tek gecerim. hic urkek olmayan ve felaket ac olan baligi ben orda gordum.su okul tatile girsin sinawlari bi bitireyim ins. gelicem oraya...
    sende saglicakla kal...

20. covanny

covanny Fatih

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1 kg turna
    Şinasi abi bende kırcamiliyim.Kırcamide eski balıkçıların çoğu bilir minanır avlamayı.Ama bana öğrenmek nasip olmadı bi türlü.

Abi bana minanır yakalamayı öğret...

Son düzenleme: 14 Ocak 2008