kaşıkların ve suni balık ile yemlerin oltaya doğru nasıl takılacağı konusunda yardımcı olurmusunuz yani kasık önüne ağırlık gereklimi yada diğer malzemelerde misinada yem ile ağırlık arası ne kadar olmalı?
Mehmet kardeşim,kaşıklara ağırlık bağlanmaz,aynı şekilde suni yemlere de üzerindeki ağırlıklara göre kamışla atarsan gerek kalmaz,her bağladığın ağırlık yemin dönüşünü bozar,illaki bağlayıp uzağa atmam gerek diyorsan60 cm önüne bağla,haa boğazda at çek yapmayı düşünüyorsan,100 gr ağırlıkta bağlanır onun tekniği başka,sen hangi balığın avında kullanacaksın,kullandığın mera nasıl yazarsan yardım alırsın.Gerekirse deniz için içine su dolan şamandırada bağlanır kullanması zordur.
kaşık meps vs. bu ve benzeri yemlerde ağırlık kullanmak yemin dengesini bozarak hem suyun içerisinde yüzüşünü hemde çıkardığı sesi değiştireceğinden balığın dikkatini çekmek şöyle dursun balık bu yemden ürkebilir ne olduğunu bilmediğiniz birşeye siz olsanız yaklaşırmısınız doğal görünüm kaybolabilir
tatlı suda turna ve alabalık için gölde kullanacağım ayrıca turna avında çelik tel nasıl bağlanır bilmiyorum.
haklısın ama tecrübesizliğime verin çok sevdiğim halde balık avını şimdiye kadar ele değer birşey tutamadım ona üzülüyorum
Şimdi benimde bir sorum olacak ama benimkide biraz karışık, meps var elimde onu klipse mi takıyım direkt yoksa mantar ve misinaya mı takıyım, baraj gölünde sazan düşünüyorum... ve yarın için
1- mepsle sazan tutulmaz 2-meps mantara takılmaz 3- sazan sezonu ege ve akdeniz bölgesi haricinde daha açılmadı