mepsle kasna avı (video)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında İsmail TALAY tarafından paylaşıldı.

1. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    Yine geçtiğimiz yıldan bir rapor. balığa başlayacağımız şu günlerde ısınma turları olsun :)

Yer Balıkesir/Bigadiç topalak deresi,

Hazır şurada bir ay balık var , bir ay sonra balık dereyi terk eder zira , su çok azalıyor balığı ya kırıp geciriyorlar veya balık aşağılara kayıyor

yaz aylarında balığa yalnız çıkmam , sizlerede tavsiye etmem. malum özellikle temmuz ayı yılanların çiftleşme dönemi ve bu dönemde üzerine farketmeden basacağınız bir yılan sizi ölümle yüz yüze getirebilir , işte bu anda Yanınızda olan arkadaş sizi hastaneye yetiştirebilir. eniştemle gittik , enişte 3,60 makinasız dere kamışı ve çekirge eşliğinde avlanıyor. mepse alışamadı ;)

balıkları ürkütmemek için uzaktan çektiğim bir enişte fotoğrafı :D

şimdi size yaz aylarında derelerin düzenini alt üst eden , küçük büyük demeden balıkları kırıp geciren bir tuzaktan bahsedeceğim. bu icadın adı KAYDIRMA..

Balıklar nehirlerden yumurtlamak için derelere akın ettiği günlerde , balığın geri dönüş yoluna kurulduğu gibi her dönemde de kurulur ve aşağı doğru akın eden balığın kaydırmaya düşmeme ihtimali yoktur.

işte kaydırmaya düşen küçük balıklar :mad: :mad:

işte derelerimizin ne kadar denetlendiğini gözler önüne koyan manzara bu, bu kaydırmayı tarumar ettim bir şekilde bu aleti görenlerin de yıkıp dereyi normal hale getirmesi doğaya olan borcumuzdur.

gelelim meps e, bugun camerayı da yanımda götürdüm bir kaç video çekerim düşüncesi ile.. ama hem videoya konsantre ol hem balık tutmaya , zor bir kombinasyon.durum böyle de olsa iki balığın tutulma anını yakalayabildim.

işte video..

http://www.izlesene.com/video/amator-meps-ile-kasna-avi/2383545

toplam iki saatlik bir balık avı idi, malum iş güç arasında fırsat yaratıp , ne yapıp ne edip balığa cıkıyoruz.

günün sonunda nasibimizi aldık doğa anadan.

ve her zamanki gibi yakalan balıkların akibeti.. enişte ile çıktık çatıya harlattık kara tavayı.

işte böyle bir gün, yaşadık ve yazdık.

hepinize rasgele..

Son düzenleme: 28 Mart 2011
  2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    İsmail bey duyarlı davranışınız için tebrik ederim,manzara çok güzel:) canlı perfonmans müzik eşliğinde olmuş ve sabah sabah içimi açtın be kardeşim:)
    teşekkür ederim rasgele

3. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    ismail abi gayet güzel bi av olmuş ,yeni sezondada avların bol ve güzel olması dileğiyle hoşçakal :D

4. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Ben bu kaydırma işini pek anlayamadığım gibi biraz da serin oldum???? Resimler tam açmıyor da kusuruma bakmayın belkide ben yanlış algıladım, bu kaydırma dediğiniz ağ falan gibi birşey midir arkadaşım? BU mudur yani?!

5. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    akıntının altını taşlarla daraltıyorlar ve suyun büyük bir elekten geçmesini sağlıyorlar , akıntı dönüşü geri gelen balıklar sepet e düşüyor. Bu dur

6. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

İsmail bey, avınız güzel olmuş fakat son iki fotoğrafı kaldırmanızı tavsiye ederim. Çünkü orada bulunan iki zararlı maddenin Sportif faaliyetle hiç alakası olmadığı kanısındayım. Ayrıyeten forumda bazı konulara duyarlı ve hassas benim gibi muhafazakar kişilerin de bulunduğunu unutmamanızı öneririm.!
    Bu durumun forum kurallarına da uygun olmadığı kanısındayım.

7. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    pekala doğan bey uyarınız için teşekkürler ..

8. Elvis

Elvis Suat

'KAYDIRMAYI've benzeri doğal dengeyi bozan avlanma yöntemlerini bulan beyinlerin,arada birde canlıları korumak yönünde birşey icat etmeleri neden hiç mümkün olmuyor,anlamıyorum...

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    İsmail Bey, elinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş. Bu sene daha siftah yapmamış biri olarak gözümüzü gönlümüzü açtınız.

Benim sormak istediğim bir şey var: Ben bu balıklardan çok tuttum ve istersem yakınımdaki avlaklardan yine tutabilirim. Fakat bu balığın eti bana çok yavan ve çok çok çok kılçıklı geldiğinden tuttuklarımı yiyemedim ve artık onları avlamaktan vazgeçtim. Ben bu balığı sonbaharda tutmuştum. Acaba döneme göre balığın lezzetinde ve kılçık oranında bir değişiklik oluyor mu? Forumda sanki bu yönde bir bilgi paylaşımı olmuştu.

10. Tarzan

Tarzan Erman

amann İsmail abi ne güzel bir video olmuş o öyle müzik ayrı bir güzel ortam ayrı güzell. Güzel avlarınızın devamını diliyorum. ayrıca o katliam aracını imha ettiğiniz için ayrıca tebrikler.

11. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    korkut bey;

kasna(kefal) lezzet olarak bir çok tatlı su balığına değişmeyeceğim bir lezzettir.biraz kılcıklı olduğu doğrudur ancak pişirmesini bildiğiniz zaman var olan kılçıklar oldukça azalacaktır.

kesinlikle unlamadan, kara tava diye tabir ettiğimiz demir tavada pişirilmeli, bir maket bıcağı yardımı ile tavaya koymadan önce kılcık yönünde sık sık çizildiğinde neredeyse kılçıksız hale gelir.

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

13. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    İsmail kardeş bende diğer arkadaşların yorumlarına katılıyorum.Şu kaydırmamı her ne zımbırtıysa biz olta balıkçıları ilkesine ve sportmenlik anlayışına ters ve uymaz,bencede o kareleri kaldırırsanız sevinirim.
    Bunun dışında iki saatlik bir zamanda güzel şeyler yakalamışsınız.,tebrik ederim.Ayrıca bir arkadaşımız Tatlısı Kefali (kasna) için yavan tatsız ve kılçıklı demiş.Ben buna katılmıyorum,gerçekten tatlısu balıkları içinde lezzeti oldukça iyidir.
    Bende bu balığın avlamasını ve etini çok severim.İnanın yumuşacık helva gibi bir eti vardır,ağzınızda dağılır gider.
    Yalnız tek bir tiyo vereceğim,suyu soğuk,temiz altı mırık olmayan yerlerin kefalini tercih ediniz...
    İsmail kardeş ayrıca video paylaşımında o güzel türkü eşliğinde muhteşem olmuş tekrar tebrikler...

Son düzenleme: 28 Mart 2011
  14. bahadir37

bahadir37 Bahadır Aydın

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf 60 makine
    güzel av olmuş tebrikler :)

15. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    basri bey,

forumlarımızda tırıvırı nın uygunsuzluğundan bahsedilirken fotoğrafları paylaşılırken hepimiz o tırıvırı denen illetin nasıl bişey olduğunu görüyoruz.

ben de KAYDIRMA denen bu illeti yıktım diyorum, tarumar ettim diyorum.. sizlerde görürseniz yıkın diyorum.Bilmeyenler görsün diyorum böyle birşey gördüğünüzde yıkın diyorum.. bu resmin kaldırılması konusunda ki telkininizin sebebini anlamış değilim.

16. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    Birde arkadaşlar konuyu açtığımdan bu yana iki resim kaldırdım,Resimlerde gayri ihtiyari bulunan içecekler üyelerimizden bazılarının görüşlerine ters olabilir uyarısı ile.. tamam saygı duyarım.

Hemen arkasından , tekrar resim kaldırmam konusunda bir paylaşımcıdan yine telkin aldım, kaldırılması istenilen diğer resim de, derelerimizi allak bullak eden yavru balıkları katleden KAYDIRMA adı verilen bir icat. Bu icat ı buraya koymamdaki sebep acaba nasıl algılandı?

gayet açık değil mi? Böyle bir alet var arkadaşlar, denetimsiz bir olta balıkçılığımız var, burası ne dir? amatör olta balıkçılığı ile alakadar paylaşımların, sorunların ve çözümlerinin hatta önerilerinin dile getirildiği veya getirilmesi gerektiği bir platform değil mi?

Bence öyle.. Bu Kaydırma da bir sorun! tırıvırı gibi, Sorumsuzca yapılan trol gibi, elektirikle balık tutmak gibi, derelerin en güzel balık koylarının dinamitlenmesi gibi...

Eeee o halde , neden kaldırılsın bu resim??

Değerli Balikavi.net yönetimi Resimlerde ve yazdıklarımda bir problem varsa lütfen sizler kaldırınız.

Saygılarımla

17. mbavci

mbavci mert

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.50, okuma V-System, Shimano Alivio CX surf 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Zeon 60, Okuma Trio 30
    En İyi Avı:
    istavrit ≥ 13 cm, levrek≥ 18 cm, lüfer ≥ 25 cm.
    İsmail bey, videonuzu lütfen kaldırır mısınız, zira çok keyifli bir video çalışması olmuş insanı özendiriyor. :)

İşin şakası bir tarafa, kaydırma gibi etik olmayan tuzakların bu tip paylaşım sitelerinde teşhir edilmesi ve bu sayede ayıplanması yanlış olmak bir tarafa bence çok önemli bir hareket.

Forumlar bu uygulamaları gerçekleştiren kişiler tarafından da olasılıkla takip ediliyordur. Bunu yapan kişiler, forumlarda oluşan tepkileri okuduklarında yaptıklarının ne kadar yanlış olduğu tekrar tekrar anlıyorlardır. Elbette hepsi bundan etkilenmiyordur ama en azından biri bile kendinden utanıp vazgeçse bu büyük bir kazanım olacaktır.

Ben böyle düşünüyorum. Keyifli videonuz için tekrar teşekkürler.
    Rastgelsin
    Mert

18. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    çok güzel paylaşım. teşekkürler.. bu duyarsızlık nereye kadar sürecek bilemiyorum. umarım herşeyimiz tamamen tükenene kadar sürmez..

19. DEREBEY86

DEREBEY86 iBrAhİm

abi balıklar tavada müthiş görünüyor. avların daim olsun

20. turna

turna

Başarılı bir kasna avı olmuş tebrikler, Kaydırma olayına gelince, zannedersem bu işi oraların yerli ve kırsal kesim halkının kullandığı bir yöntem, bunu fazla kınamak bence doğru değil, zaten bu kişiler balıkcı da değiller bunlara bir şey öğretemezsiniz.

Kullandığınız meps ler kaç numara ve renk nedir ?