mercan çekiyorsan kaya üzerindesin

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında balıkayhan tarafından paylaşıldı.

1. AKIN74

AKIN74

Kesinlikle Ahmet Abi, bakanları karıştırmayalım...:D

Mercan Avcısı Bakanı...:)

2. bmutlu

bmutlu

Favori Kamış:
    asso,yozuri.prencess,rapala
    En İyi Avı:
    ILDIR 4 kg baracuda
    arkdaslar mercanın yasam alanı genellikle camur olup yoreseldir ornegin ıldır da kayalık zeminde 20 av yapsanız 1veya 2 sinde mercan alırsınız ama camurluk zeminde tekneyi hafif akısa bırakarak avladıgınız zaman balıgı bulma sansız yuksek mercan yakalamak istiyorsanız tavsiyem olabildigince derin suda ve dibi camur kesimde avlanmanız

3. noche35½

noche35½

Favori Kamış:
    Olta
    Mutlu'ya ilave olarak, kaya da yakaladığınız mercanın fangri mercan olma ihtimali daha yüksektir.

4. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    mercanın kıralıda fangridir zaten arkadaşlar denizdeki en güzel balıklardan biride o dur :)

5. efedede

efedede

Favori Kamış:
    olta
    Arkadaşlar,ben "bu olta çipura içindir"-"bu olta mercan içindir"-"bu olta istavrit içindir".....vs ayrı ayrı kağıtlara yazdım ve bu kağıtları naylon ile kapladım.Hangi balığı istiyorsam o kağıdı oltaya takıp gönderiyorum ama bu cins balıkların hepsi cahil,hiçbiri kağıdı okuyup oltaya gelmiyor,galiba en okumuş balık KOPEZ merak edip oltaya yaklaşıyor ve takılıyor.Bu yüzden bu seferde bir kağıda KOPEZ'in yaklaşması yasaktır yazıp oltaya taktım bu sefer Kopez'de gelmedi,şimdi rasgele deyip atıyorum.Ne çıkarsa kabulümdür.

6. İsa abicim çok sağol valla:D

Süpersin yahu:D

Gülmekten öldürdün beni,ilk fırsatta bunu deniycem :D

7. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    hocam yemin başına ışık da koysaydınız,çipuraya yeşil,kopeze kırmızı:)

8. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    :D :D :D :D :D :D
    tek kelimeyle süper bir teknik İsa abi . :D

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olmadı üstad.. Bizim balıklar Türkçe bilmezler ki.. Yunanca yazacaksın, atacaksın, bak nasıl okuyorlar.. Farketsene, bütün balık isimleri yunanca: Levrek, palamut, lüfer, istavrit..

10. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Bir gün;

Benim yaş 15-16 yakşalık 10 yıl önce
    Yeşilköy açıklarındayız. Genelde babamla yazın kendi teknemizle istavirte çıkar hergün 8-10 kilo balık utar ve akşam konu komşuya eşe dotsa fakire fukaraya balık yedirirdik. O haftasonuda günde hava gayet güzeldi , çıkalım dedik bari. Çıktık çapari falan filan derken bayağı bir balık oldu ama saat daha 11 :D neyse ben yine yaramazlık yaptım ben yemliye dönücem dedim :) babamda çapari dolu gelirken yeme dönmeme sinir olur. :)
    NEyse ben çıkmadna önce midye toplamıştım yanımıza aldığımız midyelerden ayıkladım birkaç tane, ve yemli takımı taktım oltaya . İndirdim, of dedim izmariti aldık anında herhalde , çektim pembemsi bi balık geldi. Babam dur o mercan falan dedi ben korktum:) korkacak bişi yokmuş aldık livara balığı bayağıda iri 16-17 cm var.
    Neyse yemledim olatayı tekrar saldım, pat bi tane daha bi tane daha. Babam dedi haydda bu balık buralarda pek çıkmaz flan. Baktım oda yemliye döndü :D
    Akşama kadar izmarit mercan karışık istavritler hariç 5-6 kilo balık aldık.Bunların 4 kilosu falan mercandı.
    Zama acemilik ve tecrübesizlik o zamanlar, ne kerteriz aldık ne bir işaret aldık. Bir dahada orayı bulamadık. Hatta halen havalar güzel olduğund ayeşilköyde yemliye çıkarım özellikle yazın ama bir tane bile mercan denk gelmedi.