Gurbet yanlizligini amator balikcilikta unutan gurbetci amatorlere itafen Cânım; en çetin hasreti bekleyen çekermiş. Bekledikçe yitermiş, yitermiş, yitermiş... ta ki vuslata ersin ve yeniden doğsun. bir daha sarılsın o kahreden hasrete ve bir daha sarılsın. ta ki vuslatın en sıcağına gark olana değin, savrulana, kaybolana değin… can bulsun ki canan olsun ve bayram olsun.
Yine nefis bir Hüseyin abi klasiği olmuş, ellerin dert görmesin Tatlı yeğenlerimi gözlerinden öpüyorum, anavatandan selam ve sevgilerimizi gönderiyorum, hoşçakalın
Sevgili dostum Ali, Begenmene cok sevindim.Arap Kadri bizlere sevimli anlar yasatti.Simdi okyanusun bir kosesinde oldugunu bilmek cok guzel. Duygusal bag kurduk amcayla... Artik disleri baskalarina gostersin... Nazik yorumun icin tesekkur ediyorum dostum. Gene gorusebilmek dilegiyle, saglicakla kal. Rast gelsin.
Sevgili ve cok saygi deger Orhan Babam, buyuk Ustadim, Sen bu enerjiyi nerden aliyorsun bilemiyorum.Bir baliga gittik geldik yer gok paylasimlarinla dolmus.Maasallah Abim. Vallahi bravo.Cok buyuk emek veriyorsun ve gercekten dunyamizi senlendiriyorsun.Hangi birine hangi site de yorum yazacagimi sasirdim.Kacirdigim oluyorsa kusuruma bakma...Senin gibi bir superman balikciya hizimi bir turlu uyduramadim. Sadece seni ve bu muthis emegini cok cok takdir ettigimi bilmeni istiyorum. Butun bunlarin uzerine o kocaman saygi deger, herkesi sevgiyle saran mutevazi yuregini de gorunce bizlere saygiyla ellerinden opmek kaliyor. Cok lutufkar davranmissin, cok guzel sozlerle seslenmissin ben bu nezaketine , ocomert payene layik olmak icin elimden gelen herseyi yapmaya sana ancak soz verebilirim. Kusurum olursa da bir buyugum olarak affini anlayisini istirham ederim. Muhtesem balikciligina, mutluluk sacan yuregine saygilar sevgiler. Kendine iyi bak. Inan hep yani basinda olmayi ozluyorum... Allah(cc)'a emanet ol. Trofelere rast gelsin...
Sevgili ve cok saygi deger dostum Umut, Nazik yorumuna, comert dualarina cok tesekkur ederim.Daha nice renkli paylasimlarda bulusabilmek umuduyla degerli dostum. Saglicakla kal. Rast gelsin.
Sevgili ve cok saygi deger dostum Gultekin, Vaktin firsatin olunca okursun.Senin canin sag olsun.Aman dikkatli ol.Benim paylasimlarim yuzunden isinden olmana cok uzulurum. Nazik dileklerin ve yorumun icin cok tesekkur ediyorum. Kendine iyi bak. Saglicakla kal. Rast gelsin.
Sevgili dostum Atil, Senin herseyin farkinda oldugunu anliyorum guzel dostum.Cunku kadir bilen bildigi kadrin sahibidir ki o kadri bilir. Cok tesekkur ederim... Bazen yanlis bir izlenim sadece sana degil okuyan herkese veririm diye korktugumdan boyle yazarak kendimi rahatlatiyorum. Evlatlarim adina cok tesekkur ediyorum.Insaallah bir gun atil Amcalarinin elini opebilme mutluluguna erisirler. Hasretle kucakliyorum dostum.Kendine iyi bak. Rast gelsin.
Can Osmanim benim , samimi kardesim, Raporlarim aynen dedigin gibiler.Onlar senin gibi gonlu buyuk kardeslerime hasret dolu mektuplar. "Allah(cc)' a cok sukur iyiyim, sizlere duaciyim, iyilik haberlerimi aliniz, gonlunuzu serin tutunuz" diyen mesajlarim... Guzel Yaradanim bir yandan yoksunluklarla terbiye ederken, ote yandan varlikla ihsan ediyor.Bizim kaderimize de bu dustu sevgili Osman. Senin yerinde olup Akdenizin o guzelim gunesinde, o kiyilarda kit da olsa, kucuk de olsa ve hatta bereketsizde olsa dostlarla gecirilen bir balik gunune ben neler verirdim bilirmisin.Sizlerin paylasimlarini okurken en buyuk samimiyetimle soyluyorum o kadar imreniyorum ki.O kadar o ortamlarda o dostlukla, o Memleket havasiyla birlikte olabilmeyi ozluyorum ki.Birmizin varligi, otekisinin ozlemi.Bu bitmeyecek tukenmeyecek bir kader.Boyle yasayacagiz. Her seyin en guzeline sana da rastgelsin. Evladinin gozlerinden benim icin op. Sen ve tum sevdiklerin Allah(CC)'a emanet olunuz.
Guzel ve cok sevgili dostum Ibrahim, Simdi ben bu mesaja nasil cevap versem. Herseyden evvel cok cok tesekkur ederim.Cunku emegin ki bu bir emek paylasimim acisindan buyuk katkiya donusmus.Verdigin bilgilere, cok degerli cagrilarina cok sag ol.Beni mahcup ediyorsun. Cok haklisin Ibrahim.Yani hersey bitti denilen Istanbul Bogazinda bile bir bambu kamis al, iki kulac misina bagla, kucuk bir hirsizli sarmisak zoka bagla, yarim yaprak istavrit yemle eminim bugun bile soyle geceleri gun batimindan saat 11 kadar, kiyilarda indir kaldir gezerek iskorpitini gelincigini toplar gelirsin. Bu kadar buyuk baskiya ragmen denizlerimizdeki tur zenginligi ve hala boylesi bir nufusa boylesi umarsizligin icersinde kit kanaatte olsa av vermesi Tanrinin bir lutfudur. Bu baska hic bir sekilde aciklanamaz. Cok ama cok degerli ve cok lezzetli baliklara sahibiz. Buranin tebliginde 20 baligin adi gecer gecmez.Inanin Ulkemde dogru duzgun butun baliklarimizi kapsayan bir teblig ciksa en asagi seksen turun adinin orda gecmesi lazim.Saka yapmiyorum... Inanilmaz bereketli ve o yuzden gozumuz gibi bakmamiz gereken sucul kaynaklarimiz var.Bu varken bizdekine imrenene imrenmek cok ilginc degil mi? hangi baligi sayayim ki.Tatli sularda aynen oyle... Bunun cogumuz inan bana farkinda bile degiliz. Paylasimlarima cok zamanda alsa devam edecegim.Oldukca iddialiyim.Gerci kis burda su anda, ancak islerim duzgun giderse bu yaz cok guzel paylasimlar acacagim. Aslinda ortada olmadigim zaman diliminde cok yeni ve cok bakir avlaklar kesfettim.Herkes yeni Zelanda da balik tutmayi kolay zannediyor. Bereketine hic bir diyecegim yok.Ancak burda balikcilik o kadar mesakkatli ve zor ki.Oyle rihtim kiyisindan olta sallamaya benzemez.Bir seyler kotu giderse helikopterle bulamazlar, bulsalar helikoptersiz seni oradan alamazlar.Bir balikcilik esnasinda bobrek tasi dusurdugumu o halde 2km yol yuruyup, 30km araba kullanmak zorunda kaldigimi hic unutmam.Yeni Zelanda da bazi yerlerden birak cep telefonunu, normal telefon bile cekmez. Neyse eger imkanlarim biraz daha duzelirse yakin adalara mesela fisiye, mesela Avusturalyaya veya Samoa gibi Polenezya adalarina giderek oradan balikcilik goruntuleri cekmeyi hayal ediyorum.Oldukca tuzlu bir is.Imkan meselesi.Ama insallah olur. Evlatlar buyuyor dostum.Allah(cc) eksiklikleini vermesin cok iyi cocuklar. Maasallah diyelim.Erol aynen dedigin gibidir.Ilir'se Erol'dan daha sessiz gorunur ama cok uckagitcidir.Cok sakacidir. Insaallah dedigin gunleri goruruz.Simdi bile bana cok yardimci oluyorlar.Ve gercekten Allah(CC) kazadan beladan korusun avlaklarda kendilerini kollamayi biliyorlar.Her seyden onemlisi bir gurup oldugumuzun bilincinde soz dinleyip, samimi bir uyum gosteriyorlar.Bir cocuktan bundan daha fazlasini bekleyemezsin. Yoksa iki cocukla baliga gitmek cok zor olurdu. Arap Kadriyle ilgili verdigin bilgiler anilarimi canlandirdi bilgime bilgi katki.Katkilarin icin cok tesekkur ediyorum. Seni hasretle kucakliyorum sevgili dostum. Bu paylasimdan cok mutluyum. Tam bir gercek amator balikci muhabbeti var. Entellektuel, aydin, cok yonlu, insan ve doga sevgisiyle dolu.Sana cevabim vasitasiyla bana bu atmosferi yaratarak paylasan dostlarima cok cok tesekkur ederim. Kendine iyi bak sevgili Ibrahim. Gorusmek dilegiyle, saglicakla kal. Gonlundekine her daim rast gelsin.
Sevgili Alp, Eğer seninle doyasıya bir av yapmadan (her nerede olursa olsun) gidersem gözüm açık gidecek. Muhteşem av ve anlatımın için teşekkür ediyorum. Yeğenlerin gözlerinden öpüyorum. Senin gibi bir babalarının olması onlar için bence çok büyük bir şans. Allah nazardan sakınsın. RASTGELSİN.
Hüseyin benimde cevabım sana değil zaten gaye fark ettirebilmek , dillendirip niyetleri aktarabilmek diğer gönüllere , ışık olmak... sen bunu burada çok da güzel yapıyorsun.
Sevgili Hüseyin abi raporu okurken sanki o anı yaşadım sizinle . her cümleyi sindire sindire okudum ve çok büyük keyif aldım her ne kadar size imrendiysemde aynı zamanda güzel dünyada böylesine keyifli zaman geçirdiğiniz içinde bir o kadar da sevindim . sizin gibi doğaya saygılı işi bilen bir usta aynı zamanda iyi bir insanın yanında yetişmek , balığa gidebilmekte büyük bir şans . size ve dostlarınıza ve evlatlarınıza sevgiler saygılar abim . Daha bol bereketli , kazasız belasız avlar geçirmeniz dileğiyle . Rastgele
Sevgili ve cok saygi deger dostum Roy, Herseyden evvel cok degerli yorumun icin tesekkur ediyorum. Yeni Zelanda' da yani basimizdaki Tasman Adasi ve Avusturalya ile kiyasladigimizda karsimiza cok ilginc bir goruntu cikiyor.Bu iki yerde dunyanin en zehirli en tehlikeli yilan , bocek ve vahsi hayvanlarina nazaran Yeni Zelanda'da tek yirtici vahsi hayvan bir cesit sahindir ve bunun insana hic bir zarari yoktur.Tavsan ve posumdan baska da insana zararli olsun olmasin vahsi hayvan bulmazsiniz. Sadece bir orumcek turu oldukca zehirlidir burda.Ona katipo denilir ve sirtindaki kirmizi markla ayrimlanir ki bu orumcek oldukca nadirdir.Onun 19yydan bu yana sokma vakasi yoktur.Gelipte sizi bulmasi bir meseledir, bulupta sokmasi neredeyse ihtimal dahili olmayacak bir olasiliktir.Bu orumcek sadece Yeni Zelandada vardir ve soyu neredeyse tukenmek uzere olan bir turdur. Yeni Zelanda iki buyuk ada olarak gorunse de aslinda binlerce kucuk adaya sahip bir Ulkedir ve bu adalarin cogunda yerlesim yoktur.Genelde faunasi korunma altindadir.Bir zamanlar anakara Yeni Zelanda da tuatara adli cok iri kertenkeleye benzeyen bir tur surungen yasardi ki sonra Batili yerlesimin baslamasi ve kedi, kopek ve farenin adaya gelisiyle anakaradan butur tamamiyla yok oldu.Ancak cevre adalarda yerlesime acik olmayan bolumlerde tuatara korumaya alinarak tamamiyle Dunya uzerinden yok olmaktan kurtarildi. Tuatara en ilkel surungenler sinifindan gelmekte ve dinazorlar zamanindan bu yana herhangi bir evrim gecirmedigi gozunene alinarak yasayan dinazor olarak adlandirilmaktadir>ancak tuatara bir dinazor turu degildir, kertenkeleye benzese de kertenkele de degildir.Tuatara zehirli bir surungendir ve max 24cm'e erisebilir. Kisaca kimsenin artik gormedigi ve anakarada artik olmayan bir surungeniyle Yeni Zelanda insan yasamini tehdit edecek bir hayvan yada bocek yoktur denilebilecek duzeydedir.Ayrica Yeni Zelanda da bugune kadar kuduz vakasi ve kuduz mikrobu da gorulmemistir. Ilginc bir durumdur bu sevgili Roy... Umarim bilgiler faydali olmustur. Gorusmek dilegiyle degerli dostum. Kendine iyi bak. Daima gonlundekine rast gelsin.
Sevgili guzel, ruhu yasamina yoldas, dervis Abim benim, Kimisi vuslati bulur, kaybettiginde bedeni, Kismisi vuslatin ta kendisi olur yitirdiginde benligini... Kader savurur da dostlarla yollar ayrilirsa bir bir Sana sen bildigin seni anlatacak bir iz kalmadigi gun gelir Iste ogun elini kolunu acar Onu kucaklarsin , Yegane dostun kimmis anlarsin Kimisi vuslati bulur, kaybettiginde bedeni, Kismisi vuslatin ta kendisi olur yitirdiginde benligini... Can buldum sayili gunlerde Cananim can yuregine Kim giderse once yeri hazir etsin Bir gun olmazda bitmezse hicret eger Gonlum gonle Dugun gununde kavusmak diler... Canimsin...
Sevgili ve cok saygi deger dostum Isa, Evlatlarim da sizin ellerinizden oper.Cok nazik dilekleriniz icin hepimiz cok tesekkur ederiz. Bizlerde sevgili Isa sana burdan en icten sevgi ve saygilarimizi gonderiyoruz. Baska paylasimlar yolda.Onlarda bulusabilmek dilegiyle sevgili dostum. Kendine iyi bak, saglicakla kal. Gonlundekine rast gelsin.
Sevgili ve cok degerli Ustadim, Tarik Abim, O onur bana aittir, olmazsa benim gozlerim acik gider. Dun size sozverdigim paylasim icin kalktik yola ciktik.Ancak isler bu sefer hesapladigimiz gibi gitmedi.Yol uzundu, geciktik...Baktim cok gecikecegiz bari dedim yakinda bir yerde deniyelim.Cocuklar vardi hava soguktu.Daha guvenli gelgiti kacirmayacagimiz bir baska avlak sectim.Ancak burasi bana istediklerimi verebilecek yer degildi.Sonuc olarak gun cocuklari eglendirdigim bir gunden oteye gidemedi. Ancak bir daha ki ay donemini ve yuksek sulari yakaladigimda soyle gri renklerden bezenmis icinde yagmur olan, sularin yesil ve kahverengi aktigi, kum tepelerinin arasinda ruzgarin kavruk bitkileri kosusturdugu, islak bir kis paylasimi ariyorum.Baliklari cok ozel, icinde video cekimleri olan bir paylasim olmali.Anlayacaginiz ilhamim buyuk iz uzerindeyim.Sadece sartlari yakalamam lazim.Dua edin, beklentilerimiz olsun. Evlatlarim ellerinizden oper, onlarin adina size cok tesekkur ediyorum.Elbetteki sahsima gostermis oldugunuz yakin dostluk ve samimiyet icinde.Hepimiz size saygi ve sevgilerimizi yolluyoruz. Simdilik sevgiyle saygiyla, saglicakla kaliniz cok degerli Abim... Her daim gonlunuzdeki guzelliklere rast gelsin...
Sevgili ve cok degerli kardesim Hakan, Cok cok tesekkur ederim. Sizler gibi dostlari bu fani dunyada bulabilmek asil buyuk sansim.Cok sag ol.Cok nazik cunlelerle , comert dileklerle hepimizi cok mutlu ettin. Sana Yeni Zelandadan en derin saygi ve sevgilerimizi gonderiyoruz. Kendine ve sevdiklerine iyi bak kardesim. Saglicakla kal. Rast gelsin.
Alp agabeyim, Belki hic bir zaman goremeyecegimiz, bilemeyecegimiz o yeryuzu cenneti koselerinin, o bereketli avlaklarin hakkini ancak senin gibi usta bir avci verebilir. Insallah oralara da gidip boyle keyifli avlar yaparsiniz da bizler de forum sayesinde o muthis keyfin, lezzetin bir iki lokmasina ortak oluruz. Saygilar agabey..