Iste onun icin hep deniyor ya "derindeki baliklari avlarken buyuk baligi hedefleyelim ve buyuk igne kullanalim"... Boylece hem suya iade etsek bile olecegini bildigimiz ufakliklarin yerine, en azindan bir kez yumurtlamis iri baliklari hedeflemis, hem de az ama oz av yapmis oluruz ...
Sevgili Ersin kardeşim, bu örnek davranışın amatör balıkçılığa gönül vermiş kardeşlerimizi daha da bilinçli bir amatör balıkçı yapacaktır, hepimiz zamanında çok hatalar yaptık belkide şimdi bile bilmeden yapmaktayız, ama her gün bizler yeni bir şeyler öğretiyor, artık yeni yetişen genç balıkçı kardeşlerimizin yani sizlerin daha çok saygılı ve höşgörülü olduğuna inanıyorum, sevgiler, hoşçakal.
afiyet olsun, merak ettim acaba 30 kulaçtan gelen balık neden ölüyor? (yanlış anlaşılmasın bilmediğimden soruyorum) birde 1 kulaç=1,82 metre mi? wiki öyle diyor.
Bunu mu demek istediniz: "30 kulaktan gelen balık neler oluyor?" diyor sormak lazım balığa, acaba neler oluyor?
Soralım işte wiki'ye. Diyelim ki ey wiki 30 kulaçtan gelen balık neden ölür? Aslında bir zaman önce ben sormuştum ve demişti ki: Hayır öyle bir şey yok. Dura-dura, yavaşça balığı yukarıya getirirsen balık ölmez. Ama balığı dipten hızla-seri şekilde yukarıya getirmeye çalışırsan, basınç farkından dolayı gözleri portlar, hava kesesi patlar, kaskatı kesilir demişti. Limitaltı olupta salınmak istenilen balıklar da maalesef...
eğer dura dura yavaşça balığı yukarı getirirse heyecandan ve meraktan balığı tutan kişi ölür bu sefer balık en nihayetinde ya vurgun yiyecekleri hiç aklıma gelmemişti.