Merhaba, Halen Ankara'da ikamet ediyorum. Yaşım 40 ve kendimi bildim bileli amatör balıkçılıkla ilgileniyorum. İspari ile başlayan bu sevda, gün geçtikçe katlanarak süregidiyor. Bulunduğum yerler dolayısıyla genelde tatlı su ağırlıklı avlandım. Artık bundan sonra Ankara'da başka bir alternatifimde kalmadı sanırım. Meraklı arkadaşlarımın çevremde olmayışı nedeniyle balığa genelde yalnız giderdim. Olta başında günlerce yalnız başıma bekliyebilirim. Avlanırken yemek-yatmak gibi faaliyetlerle uğraşamıyorum. Balığa giderken eşimin hazırladığı yiyecekleri yemeden geri getiririm. "Ben yemekle uğraşırken, ya balık vurursa" psikozu yüzünden aç, susuz saatlerce bekler dururum. En çok sazan avcılığına emek harcadım. Pek başarılı olduğumu söyleyemem, ama bunun benim avcılığımla değil, avlandığım bölgeler ve sazan hayvanının psikopat yapısı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Sazanla ilgili yeryüzünde bilinen tüm teknik ve gelişmeleri uyguladığımı sanıyor, ancak bu forumdan öğrenecek çok şeyim olduğunu ve eksikliklerimi kapatacağımı umuyorum. Kıyı avcısıyım, tembel bir avlanma stilim vardır, statik avcılık daha cazip geliyor bana. Ama 7 saat hiç ara vermeden(su, sigara içmek gibi) turnaya şasi,kaşık attığım vakidir. Balık söz konusu olunca, tembel yapımı anında bir pantere çeviririm. Velhasılı, balıkçılığa, her ne kadar pratiğe dökemesem de, aşırı bir merakım var. En kısa zamanda birlikte avlanabilmek için fırsat yaratmak istiyorum.
Abi hoş geldin bu forumda aradığın arkadaşlığı paylaşımı organizasyonları bulucağını ümit ediyorum Ankaralı arkadaşlarımız çok güzel organizasyonlar düzenliyorlar tanışıp katılmanı tavsiye ederim
melih abi bu siteye çok sert ve kötü bir girişin olmuştu o günden beri seni izliyordum (gölge gibi) ama artık aramıza hoşgeldin diyorum abi hepimizin öğreneceği ve öğreteceği çok şey olduğuna inanıyorum keyifli paylaşımlar saygılarımla
Melih Bey merhaba , Aramıza hoşgeldiniz. Ailemizde birbirinden değerli birçok SAZAN ve TATLI SU ustası arkadaşlarımız var. Hep birlikte hoşca vakitler geçirmek dileklerim ile ... Siteniz güzel olmuş.
Aramıza hoşgeldiniz.Söylediğiniz yemek yeme konusu doğru.Ben ne zaman oltamdan kafamı çevirsem inadına balık vurur.Geri döndüğümde ise kaçmış olur. Siz doğru yoldasınız