Merhabalar, 4-5 yıldır İstanbul'da olmama ve balık tutmaya gitmek için bir sürü fırsatım olmasına rağmen izlemekten öteye geçemedim. Fakat son 1-2 hafta içinde yeni tanıştığım bazı arkadaşlarımın da balık tutmaya ilgili olması sebebiyle kendime uygun bir ortam bulmuş oldum. Şimdi 0 dan başlayacağım balık tutmaya. Birkaç gündür Beiktaş sahildeki balıkçılarla sohbet sırasında bişeyler öğrendim 3 tane de çinekop takıldı oltama ilk denememde tabi diğer abilerin 10 kancasından sadece 1 i boş geliyordu Onlara da sordum tavsiye ettikleri balık av malzemeleri satan dükkan sahibine de, hepsi ilk başta ucuz bir takım alsam iyi olacağını (makina10ytl+kamış10ytl) söyledi. Zamanla ihtiyaçlarımı farkettikçe ve balık tutamaya alışıp eksikliklerimi gördükçe kendiliğimden yeni alacağımı söyledi. Bir bildikleri vardır elbet hem elimde ki oltamı da çevremde yeni heveslenen birilerine hediye edip bu işe başlamasını sağlayabilirim diye düşündüm. Birşey alacağım zaman uzun uzun araştırırım mümkün olduğunca elimde ki paraya iyi özellikler barındıran birşey olsun diye. Bunun için nette gezdim ve en fazla bu forumda takıldım güzel bilgiler aldım malzeme seçimi konusunda, sağolsun herkes kullandığı ürünleri-tecrübeleri paylaşmış ve buluşmalar v.b. etkinlikler sayesinde sıcak-samimi bir ortam oluşmuş. Simdi kendime giriş seviyesi için kullanışlı bir olta takımı almak istiyorum. Balık av malzemesi satan bir dükkana girip hemen orada tavsiye edilen birşeyi almak istemiyorum, kendim fiyat-özellik olarak birçok markanın ürününü inceledim internetten. Balığı istanbulda olduğum sürece Beşiktaş, Bebek v.b. sahillerden tutmaya çalışacağım. Uygun olduğumuz vakitler de nerede olduğunu ve ismini bilmiyorum ama istanbul yakınlarda bir iki göle gitmeyi düşünüyoruz. Sizden ricam bana olta takımı konusunda seçim yapmamda bana tavsiyeleriniz ve sizin önerebileceğiniz makina+kamış marka-model tavsiyeleri. Karbon surf kamış kullanmak isterim hafif bir takım olması sanırım önemli ,makina da ise 50 lik 80 lik arası bir seçim sizce nasıl olur. Bana 60ytl, 100ytl ve 120 ytl civarı 3 faklı konfigürasyon yapabilir misiniz?
Merhaba hoşgeldiniz Bence danıştığın insanlar mantıklı olanı söylemişler sana,sanırım zamanla ihtiyaca göre alış veriş yapmak daha mantıklı... Rastgele
Teşekkür ederim, merak ettiklerim hakkında cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum, bugün veya haftasonu takımlarımı alıp beşiktaş sahile inmeyi planlıyorum. 1-2 gündür forum forum geziyorum hem deneyimleri-maceraları okuyorum hem de teknik kısmı ile ilgili bilgi topluyorum. Bir yandan da diyorum daha önce niye başlatacak kadar heveslenmemişim diye.
Teşekkür ederim bulsep Evet konfigürasyon alayım sizden, olta takımını bugün veya yarın alacağım yardımcı olursanız.
aramiza hos geldin erkan bende dedikleri gayet mantikli cunku bende öyle basladim zaten zamanla anliyorsun belli bir sure sonra kesmiyo ve ögrendigin kadariyla ve siteden abilerin yardimiyla kendini gelistiriyosun ya mesela bizde cogu zaman besiktasta avlaniyoruz eger siteyi takip edersen ufak orgonizasyonlar oluyo onlara katilip bilgi edine bilirsin
Hoşgeldin Erkan Kardeşim. Diğer hoşgeldin diyen arkadaşların sana sorduklarının cevabını vermemiş olmalarının sanırım nedeni; o soruların yanıtlarının forumda av malzemeleri bölümünde mevcut olmasından kaynaklanıyor. Biraz araştırırsan zaten cevapları bulacaksın. Ama çok yeni bir arkadaşımız olduğundan ben biraz daha yardımcı olayım.. Başlangıç için 2.70m boyunda ve 100-200 gr atarı olan bir basit kamış al ve ona Alba'nın Delta, Gamma ya da KK serilerinden 60-70 lik bir makina tak. Gerisini avlayacağın balığa göre ayarlarsın.. Rastgele..