1961 Ankara doğumluyum. 1978-2003 seneleri arası Esenboğa Hava Limanı FIC ofiste görev yaptım. son 3 yıldır DHMİ Genel Müdürlüğü Hava Seyrüsefer Dairesi Başkanlığı Kalite Yönetim Temsilciliği görevini yürütmekteyim. Evliyim ve iki kız çocuk babasıyım. Balık avına rahmetli babam ve aynı zamanda ustam sayesinde 5-6 yaşlarında başladım. Son 11-12 senedir sorumlu ve sürdürülebilir avcılık (balık ve kara avı) için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Eşi ve çocuklarıyla birlikte amatör balık avının tadını çıkartabilen şanslı avcılardanım. Amatör balık avcılığında ÜMİT, SABIR ve PAYLAŞIMIN sermaye olduğuna inanıyorum. Av araç ve gereçlerimden mümkün olanları kendim imal ederek daha bir zevk almaktayım. Tavsiye de ederim. Av ahlakından emin olmadığım kişilere özellikle alabalık avlakları konusunda bilgi vermemek gibi katı bir özelliğim olup, (sermeyeye aykırı gibi gelebilir ama ayrıca tartışabilirim) bu konu hariç bildiğim avcılık ile ilgili her konuda herkese yardım etmeye, bilgi vermeye/almaya ve omuzdaş olmaya hazırım. Küçük kızımın yeni konuşmaya başladığı günlerde bana Tarık yerine Torik baba demesi ile av camiasında ve aile ortamında TORİK olarak anılmaya başladım. Selam ve saygılarımla.
Sevgili abeyim hoş geldin. Sizi burada görmek büyük bir onur. Sevgili arkadaşlar Tarık abiyi bir töhmet altına sokmak istemem ama göreceksiniz ki çok güzel paylaşımlarla hepimizi şaşırtacak. Engin tecrübelerine ben hayranım ya eminim sizler de hayran kalacaksınız. Alabalık, turna, sazan ve sahte ile avlanan diğer balıkların avcılığında tecrübeleri engindir. Diğer yandan avcılık etiği konusunda da yazdıklarıyla değil de duruşlarıyla bizlere örnek olduğu pek çok vaka vardır. Bunların başında da tırıvırının yasaklanması gelir. Tekrar hoş geldin abi...
Değerli forum üyeleri, aranızda olmaktan mutluyum. Hoş buldum. Zamanım elverdiğince ve elimden geldiğince faal olmaya çalışacağım. Sevgili Yakup Hocam, İltifatlarına teşekkür ederim. Yazdığın gibi Amatör Bilinç adına fayda sağlayabildiysem ne mutlu.
Tarık Kardeşim, Aramıza katılmanıza sevindim.. Paylaşımlarınızı merak ile bekliyoruz. İyi avlar dilerim. Her daim rastgelsin..
Vay Tarik Abi Sen Burada Ha şu Allahin Işine Bak Hoşgeldin Safalar Getirdin Abi... Ne Oldu Abi şaşirdin Değilmi. Buda Kim Dedin Bir An..evet Bende Seni Ilk Kez Görüyorum Ama Foruma Ayak Bastiğin Anda Herkesle Kanka Oluyorsun. Yapilan Muhabbet öyle Güzelki Sanki Kirk Yillik Dost Gibisin O Derece Yani... Yeni Gelenlerde üye Olduktan Itibaren Otomatik Olarak Kankan Oluyor:d Neyse Sana Iyi Paylaşimlar Abi. ölümüne Kankayiz:d
Aman tanrım, Tarık Ersal sitemize üye olmuş Tarık bey sizi aramızda görmek çok sevindirici. Dilerim keyifli paylaşımlar yaşarız ve sizin deneyimlerinizden faydalanırız Arkadaşlar, Tarık bey benim çok sevdiğim ve özelden de görüştüğüm değerli bir ağabeyimdir. Sizler de yakında daha iyi tanırsınız sanıyorum ve tanımanızı da isterim hakikaten. Deneyim ve bilgilerinden çokça faydalanacağınızı düşünüyorum... Hoşgeldiniz, sevgiler...
Tarık Abi aramıza hoşgeldiniz. Sizin gibi ilkeli ve tecrübeli avcılardan öğreneceğimiz eminim çok şey vardır. Umarım bizi öncelikle geriye baktığınızda ilk aklınıza gelen unutamadığınız anılardan mahrum etmezsiniz. Çünkü kendinizi tanıttığınız yazınızdaki anlatım tarzından çok güzel hikayeler çıkacağından kuşkum yok.
Abi hoşgeldiniz, Madem size aile içinde TORİK diyorlar,müsade ederseniz size Torik Abi diyelim,nede olsa burasıda bir aile. Balıkavı ailesine hoşgeldiniz Torik Abi