merhabalar

Konu, 'Tanışalım' kısmında 8237 tarafından paylaşıldı.

1. Aramis

Aramis

Krokodil olmasın??

2. 8237

8237 nurullah keskin

Favori Kamış:
    Sheksper 3,60 kamış-10 bilyalı Albastar makina-Asso missina-KROKODIL misina
    En İyi Avı:
    17,5kg yayın-15,5 sazan-5kg turna
    teşekkürler

onu biliyorum ama o değil.benim aradığım 250m,lik kağıt paket içinde tabakaya sarılı sarı renkli ilk bakışta sert görünümlü,ama suya girince yumşayan bir yapısı var.

3. hey26

hey26 hasan erol yetilmezer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    2,400 gr sazan ve 1,700gr fangri
    Nurullah bey , o misinayı Dinçer Av'a bir baksana ,sivrihisar caddesinde,onda bayağı çeşitli marka misinalar var.Selamlar:) .

4. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    hşgldnz syn arkdşm

5. 8237

8237 nurullah keskin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selem

Teşekkürler.Önümüzdeki hafta bakmaya gidebilirim.Büyük sazan ve Yayın yakalamada çok tecrübeliyim.hem gölde hemde nehirde,ilgilenen arkadaşlar olursa yardımcı olmak isterim.turnadada tecrübeliyim ama yayın ve sazan kadar değil.

6. 8237

8237 nurullah keskin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Selam

temmuz ayı içerisinde bilecik civarına yolun düşerse eğer,bu bölgedeki sazan kuzularını zıpkınla avlamanı isterim.Ben pek beceremiyorum.motorunda güzel görünüyor.benimde Yamaham var.Selamlar

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Aramıza hoşgeldiniz Nurullah bey keyifli paylaşımlar.
    Son mesajınızda belirttiğiniz sazan kuzularını zıpkınla avlama yazısına istinaden bazı bilgiler aktarmak istedim aşağıda bulacaksınız;

Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ

Yayımlandığı R.Gazete: 19.10.2007-26675

Tebliğ No: 2007/4

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık

MADDE 10- (1) Parakete haricindeki her türlü olta takımı ve yemlik uzatma ağı ile içsularda amatör avcılık yapılabilir. Olta ucuna ağ (tırıvırı, paraşüt vb.) düzeneği takılarak avcılık yapılması doğaya verdiği tahribat nedeniyle yasaktır.

(2) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 6 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.

(3) Ek-1’de yer alan avlanmanın yasaklandığı içsular ile ek-2’de yer alan avlanmanın kısmen yasaklandığı içsularda dönem boyunca avcılık yapılması yasaktır.

(4) Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (germe, uzatma, sürütme, serpme, pinter, çevirme, tırıvırı gibi) amatör avcılıkta kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağının uzunluğu 5 metre, yüksekliği 1.5 metre, göz açıklığı 28 mm.’den büyük olamaz.

(5) Bayıltıcı, uyuşturucu, öldürücü kimyasal maddeler, her türlü patlayıcı madde, karpit, sönmemiş kireç, balık otu vs.’nin amatör avcılıkta kullanımı ve bu malzemelerin av mahallinde bulundurulması yasaktır.

(6) Elektrik akımı, elektroşok, tüp gaz ve hava tazyiki yöntemlerinin amatör avcılıkta kullanımı yasaktır.

(7) Sualtı tüfeği, her türlü zıpkın, yaba, balyoz vs. araçlar kullanarak avcılık yapılamaz.

(8) Alabalık avcılığında kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

(9) Boyu 7.5 metrenin üzerindeki teknelerle amatör balık avcılığı yapılması yasaktır.

(10) 1 km2 den daha küçük göl ve göletlerde motorlu, motorsuz her türlü tekne ve botla avlanmak yasaktır.

(11) İçsularda özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur.

8. 8237

8237 nurullah keskin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bilgi için TEŞEKKÜR

Aşkın arkadaşım teşekkür ederim.Zıpkından anlamadığım için bilmiyordum,bilgilendirmen için sağolasın.

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Ben teşekkür ederim Nurullah bey elbetteki bilmediğimiz konular olacak , bu site bunun için var birbirimizden birşeyler öğrenebilmek için.:)