Mersin Balığı

Konu, 'Denizdeki Balık Türleri' kısmında BB1750 tarafından paylaşıldı.

1. sedatk

sedatk Sedat

en nihayetinde balığının türünü tespit edip uzlaşmışsınız işte :D ;)

2. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bazen boyle kucuk Mersin baliklari aglara vurur.Sonra balikcilar agi ceker bunlari gerisin geriye sallarlar denize. Bu baliklar nedense saskoloz olurlar ve sularla, akintiyla assagilara inerler. Zamaninda kiyi zipkiniyla yanlislikla bir metreden buyugunu Istanbulda vurmustum.Gerci ozamanlar oyle sirku falanda yoktu. Baligi cikartinca mersin baligi oldugunu anladim. Disardan sanki yarali , zedelenmis bir balik gibi gorunuyordu.

Simdi hem yasak hem gercekten cok yavas buyuyen, yavas ureyen, yasama alanlarini gun gectikce kaybeden turu tehdit altinda bir balik.Korumak icin elimizden geleni yapalim.

Zamaninda ki cahilligim icin herkesden ozur dilerim...

3. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tür bizde sivrişka diye bilinen Acipenser stellatus. Dağılım alanları içinde Akdeniz bile olduğundan Marmara'da görünmesi normal. Akdeniz balıklarını Karadeniz'e taşıyan neyse, Karadeniz balığını Marmara hatta daha ötesine dağıtan da odur.

4. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Evet Yakup hocam güzel bir açıklama getirmiş , yalnız benimde bu konuda Okan Akyol hocamla yapmış olduğum sohbet esnasında bu boyutta olmasından dolayı , İstanbulda su ürünleri tarafından yetiştirilen ve İstanbul un Karadeniz kıyılarından salınan bu yetiştirilme Mersin balıklarından biri olabileceği ihtimali üstünde durmuştuk . Çünkü Karadeniz den kalkıp Marmaraya giren Bir Mersin balığının daha büyük boyutlarda olması konusunda bir yorumu olmuştu Okan hocamın.( Okan hocam resmi görmeden yorum yapmıştır)

5. ozan

ozan Ozan

terside namık sevgisindenmi abi. balık bile biliyo mazluma elinin kalkmayacağını ta ordan kalkıp buraya geliyo. gözlerim yaşardı ağladığım görünmesin diye gözlük taktım:cool:

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Okan AKYOL konusunda uzman, dört yıl beraber dirsek çürüttüğüm değerli bir arkadaşım. Bence konu akademikleştiğinde, akademisyenlerin adını kullanmakta biraz tedbirli olmamız lazım. Sizin de belirttiğiniz gibi o fotografı görmemiş. Fakat... yetiştirilen tür bu değil. O nedenle salınan da olamaz.

Bu tür farklı bölgelerde diğer bölgelerin canlılarının görülmesindeki kilit noktayı belirttim (kimse detay sormuyor, ben de herkesin bildiğini varsayıyorum).

Namık haklı olarak konuyu kendine bağlamış...:eek: Ama ona da verecek bir cevap var... Hadi Akdeniz balığı senden kaçıp Karadeniz'e geliyor... Pekii Karadeniz'den kalkıp senin avlağına doğru inen cengaverlere ne demeli ;) :D

7. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Kusura bakmayın Okan hocamın resmi görmediğini ve benim tarafımdan anlatılanlara istinaden yorum yaptığını ve bir ihtimal olarak konuştuğumuzu belirtmek isterim. (aslında belirttiğimi sanmışım ;)). Kendisi benim kuzenim olduğu için bu konularda biraraya geldiğimiz zaman konuşmayı çok seviyorum. Ayrıca sizin isminizi daha önce duyduğu zaman selam iletmemi söylemişti üzerimde kalmasın. :)

8. sniperr

sniperr Teodori

slm

Balığı ilk vurduğum günün gecesi ve sonraki bir kaç gün çok ama çok kötüydm üzüntüden uyku girmrdi gözüme .