Dersanenin başlaması nedeniyle sadece hafta sonları canım taşucuna gelebiliyorum..Bu yüzden önümüzdeki hafta itibariyle kıyıdan iskelelerden levrek için deneme yapmaya başlayacağım..Oltaya geri dönüyorum sanırım..Bunun içindirki biraz önce 2 mavi zarganadan bir 30 lik misinayı 35lik 2 metre misinaya bağladım sonrada öbür evden şamandırayı alıp bu takımın sonuna bağlayacağım bunu da bir klipsli fırdöndüyle esas 35lik misinaya bağlayacağım..bu benim kendi hazırladığım ilk levrek takımım biraz uzak oldu birbirinden ama sanırım çok mühim değildir..Mersinli üyelere levrek varmı diye sormak istiyorum bu hafta Taşucunda bile yoktu çünkü..Birde yozuri pins minnow var bende 5 mi 7 mi öyle bi uzunlukta..Ne dersiniz balık varsa yakalayabilirmiyim??Birde akşamüstleri gelen olursa herangi bir iskeleden beraber de şansımızı deneyebiliriz belki(tabii derslerden kafayı kaldırırsam).
aman dershaneyi aksatma üniversiteyi kazanamamak dünyanın sonu değil ama cidden çok moral bozuyo balık malık seneyede yaparsın ,ben kazanamdım bu sene cidden çok can sıkcı
anil ben mesajdan pek birsey anlamadim zarganayi misineye bagladin firdondu samandira?bir aciklik getirsen...
Arkadaşlar dikkat üniversite olayı gerçekten önemli dünyanın sonu değilse bile ileriki yaşantınızda önemini kazanır. Sadece iş hayatı olarak görmeyin özel yaşamınızada katkısı çok büyük oluyor.Elbette yaşınızın zamanı neyi gerektiriyorsa yapmak sizinde hakkınız ama zaman çabuk geçiyor dikkat edin ve iyi kullanın .
yok ya dersaneyi aksatmam merak etmeyin..yoksa burdayken babam ne yapar eder zıpkını saklar oltaları yokeder..Ben sadece akşamüstleri varsa oradada bir dneyeyim dedim Mustafa abi bu zargna canlı balık olan değil...Ufak aterna yavrusu kılıklı bir sahte balık..Yani yozuri pins minnow gibi...Onlardan 2 taneyle bir takım yaptım ucuna bir şamandıra takıcam yüzeyden gelmesi için ondan sonrada sallayacam denize o yüzden mersinli üyelere balık olup olmadığını sordum
anil birak sen yapaylari fazla sansin olmaz gelsede ispendek gelir...trofe tutmak icin levrek gezen bir yer bul kendine veya bir sahile aksam gun karariken veya karardiktan sonra git...hem dersanen etkilenmez hemde senyem olarak balik halinden 2kg sardalye veya subye al...bunlari serce parmak seklinde kes suya bir iki avuc olta tabilecegin mesafeye yolla..daha sonra bir 0,25 birde 0,35 mm saglam misineden iki kasnak olarak hazirla ucuna 5-6 numara bir igne bagla veya o yo-zuri rapalandaki uclu boyutunda uclu igne..ne kursun nede firdondu kullan...direkt misine ucuna igne ve yem olarak sardalye veya subye tak..ufak subye kafasi olursa kopmle tak eger sardalye varsa ufaklarini sec alirken sardalye ufaksa parmak buyuklugunde yem tak igneyi yemin icine gizle ama igne ucu disarida olsun..bu yemleri temin edemem dersen kiyidan teke yakala veya yengec yakala tak ufak yengec ama..onunlada ugrasamam dersen ufak kefal atherina canli olarak tak salla suya..mutlaka balik alirsin...levrek icin dikkat etmen gereken ise.. 1-misineleri gergin birakma...hem balik huylanir hemde gergin misine dalga vurdukca suda uglama olarak bir ses yapar buda balikta yemin tehlikeli olduguna dair bir his verebilir.. 2..levrek ilk once yeme ufak vuruslar yapabilir hemen cekme oltayi ve dokunma oltaya fazla.. 3-baktin olta gitmeye basladi 15-20 mt yol ver panik yapip asilma..eger asilirsan balik kusacaktir yemi.. 4-balik yemi yutunca yani igne batinca birden hizlanir o an igneyi baliga oturt ve cekmeye basla...baligi cekerken de nerden enrahat disari alirsin ona bak.. 5-balik zorladikca kalama yap yani baliga yol ver..en dikkatli olucagin yer balik 1-2 metre onune gelince cok kafa atar orda dikkatli olup hemen disari alayim hissine dusme misineyi kirdirabilirsin..balik yorulunca kuzu gibi cikar disari... bunlari uygularsan %90 sansin var...% 10 kismida balik yoktur orda ama iri sargoz,cinekop-lufer,mirmir,melanur gibi degisik turlerde tutabilirsin..yani bos donmezsin eve
Vay be!! valla çok sağol..Hani üşenirsin demişsin yaben canlı kefale de üşeneceğim en iyisi halden sübye bulmak ufakmı takayım diyosun??3lü iğneye kafasını takıyoruz...Yalnız bu kasnak olayını anlamadım..Doğrudan 35lik misinanın ucuna bağlayıp atsam?? Yalnız ben dip yapısınıda bilmiyorum mersinin kirlilikten gözükmüyoki
Valla Anıl dün birisiyle tanıştım hergün canlı karidesle alıyormuş.Ama doğru yalan bilemem.Zargana ile şu aralar pek yok.
kasnak bu halka seklinde olan ve ustune misine sardigimiz aletsubyenin kafayi kopar ondan sonra bir igne veya dal parcasi ile misineyi kafanin arkasindan gecirip on taraftan cikar ve daha sonra ucluyu bagla..igne subyenin kollari arasinda gizlenmis olur hem hemde levrek cok sever bu yemi....dip yapisi cok onemli degil kumluk kayalik karisikta olabilir...liman iclerinde levrek cok gezer birde limanda deneyebilirsin...