MERSİN SUSANOĞLU BARRACUDA avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında berkerbaris tarafından paylaşıldı.

1. berkerbaris

berkerbaris berker baris

[​IMG]19 temmuz gecesinde Susanoğlu plajının doğu kıyısında gerçekleştirdim avımı. Kıyı şeridinde kafeler ve çay bahçeleri vardır, hemen arkasında apartmanlar bulunur.Saat 22:30 sularında sillikon 12 cm raglou ile aldım. Orada bazı kafelerin önüne spot ışığı koymuşlar. Özellikle KAYA restoran ve KAYA kafenin önünde birkaç kayalık var. Oraya çıkıp attım. Masaların olduğu yerden attırmıyor . gerçi kayalardan atmamıza da laf ediyorlar yasak masak diye de karşılarında çocuk yok tabi. Allahın kayası, Allhın denizi. Oraya yemlenmeye gelen avcı balıklar görüyordum her gece. Yemlikleri sıçratıyorlar, suyu karıştırıyorlardı. Hadi bir deneyeyim dedim ve 2 kiloluk çanavarı 15-20 metre mesafeden aldım. Denizden çıkarırken misina koptu. Neyse ki babacan debelenmedi de ellerimle sudan aldım. Fotoğrafını 1-2 gün içinde yüklerim. Şu an yanımda değil. Benim balığı gören dier avcılar hemen ertesi gün sırtıya başladılar ve benim görüp duyduğum üç tane daha alındı 3 günde.

Son düzenleme: 23 Temmuz 2009
  2. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Bu arada resimler makinede. Yarın yüklerim siteye resimleri. Ama boyutunu gözünüzde canlandırmak için kolunuzu uzatın ve parmak ucundan omza kadar barracuda olduğunu düşünün. Tam bir canavar.

3. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Eline emeğine sağlık dostum. Avın Bereketli olsun.

4. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Arkadaşım avın için tebrik ederim.Ama ricam barracuda değil baraküda yazman.Bildiğin gibi türkçemiz yazıldığı gibi okunur.Yani sen baRRaCuda yazdığında okunuşuda böyledir.Dolayısıyla balığın adını bilmeyen ve söylemek isteyen nasıl okursa öyle olduğunu düşünerek barracuda diye garip bi şey söyliyecek ve komik duruma düşecektir.İngilizcesini yada latincesini değil türkçesini yazalım. Rastgele

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Berkerciğim avınızı tebrik ederim. Çok güzel bir balık olduğundan şüphem yok. Resimleri de heyecanla bekliyor olacağız.

Daha güzel ve iyilerine rast gelsin.:)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    baraküda-ıskarmoz

Erdem, Türkçe isimlendirme konusundaki hassasiyetinizi anlıyorum. Bunun yanında bir başka husus daha var, şöyle ki; Daha önce adı geçen balık hakkında sitemizde muhtelif tarihlerde paylaşımlar oldu. Sözü edilen balığın "ıskarmoz" olarak isimlendirilmesinin daha doğru bir isimlendirme olacağına ilişkin ilgili paylaşımlar aşağıdadır. Bu iki konu başlığında, Baraküda ve Iskarmoz balıklarının arasındaki farklar irdelenmiştir:

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26486
    Selamlar.:)

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Literatürümüze Iskarmoz olarak geçen balığın uluslararası adı "European Baraccuda". Yani Avrupa Baraküdası. Bu yüzden bu balığa ıskarmoz veya baraküda denmesinin çok da fark etmeyeceği kanaatindeyim.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yücel'im merhabalar,

Gerçek Baraküdanın ülkemiz sularında yaşamadığı ve "European Baraccuda" ya ise Turna/Deniz turnası ve ya Iskarmoz denmesinin daha doğru bir isimlendirme olacağı Yakup Hocamız tarafından birinci linkte ifade edilmiş.

Dolayısıyla isimlendirmenin ya ıskarmoz şeklinde, yahut Deniz turnası şeklinde yapılması daha doğru olacaktır.

Selamlar, sevgiler.:) ;)

9. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

BARRACUDA olmasında ikiside uyar. :) :)

10. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Niyork gibimi:confused:
    yoksa Newyork'mu:confused: :confused:

11. gokcer

gokcer GÖKÇER

Berker Bey tebrik ederim. O bölgede pek rastlamadığım bir av olmuş. Sanırım siz levrek hedeflemiştiniz.

Ben de 2 hafta sonra İstanbul'dan Mersin/Susanoğlu'na tatile geleceğim. Yapraklı koya yakın bir pansiyonda kalacağım. Bölgeyi bilen birisi olarak bana av, avlak, takım vs.. gibi konularda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

Daha önce bölge ile ilgili araştırmalar yaptım ama fazla bilgiye ulaşamadım maalesef. Bu arada fotografı bekliyoruz..

12. aslan_kral

aslan_kral Kubilay

Susanoğlu plajının bahsettiğiniz bölgesinde daha önce defalarca serbest dalış yaptım daha önce hiç görmediğim renkte ve türde balıkları orada görme fırsatını bulmuştum.
    Size özellikle tavsiyem yapraklı koy içerisinin güney tarafında nispeten diğer taraflara göre daha tenha yerlerini denemeniz mükemmel sonuç alacağınıza eminim...

13. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Daha basit bir örnek vereyim. Television mu? yoksa televizyon mu? Barracuda mı? yoksa baraküda mı? Sorun bence bazı kelimelerin Türkçe karşılıklarının orjinaline çok yakın olmasından kaynaklanıyor.Benim söylemek istediğim bunların karıştırılmaması. Newyork örneğine gelince; Newyork özel isimdir.Dolayısiyle türkçe karşılığı diye birşey yoktur;öyle yazılır ve okunur.Ama Barracuda nın Baraküda yada Iskarmoz olarak karşılığı dilimizde var ve bunlar kullanılırsa sorun kalmaz.(ilk mesajımdada belirttim bu yazıldığı gibi okunma Türkçemize özgü bir özelliktir.Bu nedenle yabancı kökenli her kelimede aynı yazım yada telaffuz sorununun yaşanması normaldir ) Eğer yanlış biliyorsam; büyüklerimiz yada konuya vakıf kardeşlerimiz; beni(bizi) aydınlatırsa sevinirim..

14. antepli

antepli Mustfa

Favori Kamış:
    Sportex, D.A.M, kabon kamis, Daiwa,D.A.M Quick rolle
    Favori Makine:
    Dam Quik, Freilauf, Cormoran, Zebco , Schkeapear ve diğerleri
    En İyi Avı:
    Turna 105 cm, 7,3 kilo, sazan 9.5 kilo
    Yakında susanogluna tatile gidecem, cok iyi oldu bu haber, tebrikler.
    Aslında Akkumda ben cok avlanıyordum ama orayı hic denememisdim.:)

15. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Dostlar ilginiz için sağolun. Fotoğrafı az önce yükledim. Takım hakkında bilgi vereyim. Misinam nispeten kaliteli, 22 lik misina. Ucuna fırdöndü takmadan 12 cm mavi beyaz silikon ragot raglou, kurşunlu iğne(zoka), kurşun renginde, yani boyasız. Bazıları sarı ya da kırmızıya boyalı oluyor ama ben boyasızla aldım. Bahsettiğim noktada yarım ile 1 kilo arası levreklerin yavru balıkları kovaladığını görünce at çek yapmaya karar verdim. Yanımda küçük boy silikon yoktu. o noktada turnaları her gece gördüğümden, büyükte olsa levrek için atayım dedim. turna geziyorsa bakarsın vurur düşüncesiyle de başladım atmaya. 4 - 5 jere attım ki bir asılma oldu, aha dedim levrek yutamadı, büyük geldi. Devam ettim ve 9 - 10. atışta kamış eğildi, ağırlık arttı ve hemen başladım sarmaya. Yay çizerek önüme kadar getirdiğimde çok şaşırdım. Yavru tam bir canavar ve 2- 30 metre öteye attığım oltamla aldığım için çok şaşırdım. Denemeye devam adecem ama kafe sahibi gıcıklık yapıyor. Müşteriler rahatsız oluyormuş efendim. Kavga çıkacak yani. Adamlar kayaları ve denizi sahipleniyor.

16. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Tebrikler Güzel Av.

17. gokcer

gokcer GÖKÇER

Bilgiler için teşekkür ederim. Ben de denizin içinde çupradan kefale, levrekten barbuna, mürekkep balığından kaplumbağaya, karagözden ahtapota çok çeşitli canlılar gördüm. Bu bilgiler dışında avlak, saat ve takım bilgisi verebilir misiniz.

Biraz armut piş, ağzıma düş olacak ama idare edin artık:D

Ben ilk aşamada klasik yemli takım, yem olarak da minare, sardalya ve tavuk göğsü düşünüyorum. Hedef balık çipura, karagöz ve sürprizler.

İkincisi sahte ile avlanma, yapraklı koy ve yakın koylar ile sahilin girişindeki kayalıklar.

Son olarak da Berker beyin avlağı:D hedef balık da tabii deniz turnası:eek:

18. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bana Baracuda'nın Türkçesinin yazılı olduğu resmi bir makamın yazısını gösterebilirmisiniz;) ;)
    pardon mademki Türkçemiz konusunda bukadar hassassınız sizin nikiniz niye Türkçe değil:confused: :confused: :confused:

19. berkerbaris

berkerbaris berker baris

tebrik eden herkese teşekkürler. Daha iyi avlar sizlerin olsun

20. avozer

avozer av.özer zayim

Favori Kamış:
    5 litrelik bidona sarılı 90lık misina
    En İyi Avı:
    avcı 16,5 kg
    valla çok güzel balık, hasret kalmıştık bu balığa, taşucunda üçtür boş çekiyordum, artık tekneyi takıp susanoğlu tarafına gelmek şart oldu :) tebrikler...