Yine hüsranla geçen bir hafta sonu daha Cumartesi sabah 4:30 dan 7 e kadar at çek yaptım yaklaşık 5-6 farklı sahte yem denedim, kıyı boyu yürüyerek, iskeleden vb. en son kayalıkların üstünde beklerken bel yüksekliğinde büyük bir dalga çarptı dengemi kaybettim Allahın yardımı ile küçük sıyrıklarla atlattım
Bende T iskelede şansımı denedim.Güzel kubbes vardı iri yağmur biraz daha sert ve çok yağsaydı keşke daha güzel bir av olurdu pazar gündüz gittik rüzgar olmasaydı çok iyi çipura alacaktık ama rüzgarın azizliği birer taneyle yetinmek zorunda kaldık.Tahminlerimde doğru çıktı önceki mesajda yazdığım gibi yağmur yağdı ve az yağan yağmur bir deniz suyunu değiştirdi balık resmen kıyıya saldırdı biraz daha sabır mersin balıkçıları kıyı yakında dolacak . sanada tavsiyem rapala ve bilimum sahteyi şimdilik bırak 1 ay veya bir buçuk ay kadar sonra çıplak sürüleri kıyıya saldıracak .daha erkende olabilir takip etmek gerekir ben vakit buldukça takip edip burda size bilgi verecem o zaman size tavsiyem izmarit veya kubbes şekline benzer veya aynı renge sahip (DAIWA SEA BASS HUNTER SUNİ BALIK 11CM )15 gr altında olmasına dikkat edin çekerken ne çok dipte ne çok yüzeyde olacak 30 luk veya 35 lik örgü misina bulabilirseniz renk:gri olsun iyi avlar . levrek kıyıya indi .buarada izmarit ,kubbes ve kefal yavrularını takip edin yakındır kaçışmalarını seyredeceğiz kıyılarda .....
ya arkadaşım bu mevsimde okadar büyük dalgayı nerede buldun ???ayrıca geçmiş olsun dikkatli ol !!! sana dediğim gibi tüyü denedinmi ?? birdekullandığın sahteleri yazarsan bölge itibarıyla yardımcı olmaya çalışayım..
Engin arkadaşım yorumların gayet güzel yalnız Ethem arkadaşım bölgeyi çözer ise at-çeke devam edebilir bence ben bu aralar levreğe kısmet diye at-çeke devam ediyorum fakat sürekli çıplak çekiyorum yani anlıyacağın çıplak başladı bu sabah saat 4 ila 5 arası 6 parça aldım.
toplu takım ile arkasına tüy bağlıyorsun, sabah saatlerinde iyi bir surf kamışla at çek yapıyorsun, çatal kuyruk yapar. Şu an duyduğum kadarıyla Mersinde kıyıdan sahte iş yapmaz. Bende çok denedim tutamadım. Şu aralar sahte atanda görmüyorum. Eylülden sonra sahteleri denemen gerekiyor. Şu aralar mersin sahillerini kaplumbağalar istila etmiş durumda. Mayıstan beri kaplumbağa görüyorum sahillerde. Jig yapacaksan tekneyle, silifkeyi geçmen lazım. Bu sene balık yok diyorlar. Yinede tektük geliyor. En iyisi taze Karedis ve en kolayı dip oltası yap şu ara çupra başladı, arkası gelir, tabi zemine dikkat et.
Hasan bey sahte iş yapmaz diyorsunuz fakat ben önce tüyle başlıyorum atçeke sadece 2 gün önce tüyle 1 adet çıplak alabildim fakat su üstü sahte ile çatır çatır geliyor çıplaklar fakat yinede sizin yorumunuz saygı duyarım
AKIN K. , Ben Mersin merkezdeyim. Gerçekten su üstü sahte ile (popper rover...) balık tutamadım. kıyıda yanimdaki balıkçılarda tutamazsın deyince emin olup yazdım. Ama tüyle tutuyorlar. Belki de mersin merkezde olmanın dezavantajı olabilir. ben spin kamışla, ağırlıklız kıyıdan at çek yapıyorum Sorunumu rapala fabrikasıyla da görüştüm detaylı olaraK, onlarda bot ile 100 enfazla 150 metre ileri açılmamı önerdiler. büyük bir ihtimal ile mersin merkezdeki avlaklar iş yapmıyor olabilir. Sizdeki yöntemleri de denemek isterim.
Hasan bey ben tece tarafındayım şu an için buralardada av çok nadir ancak sabah suyuna balık avlıyabiliyorsunuz size dedikleri gibi kıyıdan 100-150 metre açıkta sahte ile veya sıyırtma olarak sırtı çekme şansınız var ise avcı balık şu an çok fakat kıyıdan bizimde onlara erişme şansımız zor oluyor size sadece önerim kimsenin hiçbir malzeme için iş yapmaz önerisine kulak asmayın sonuçta balığın hangi saatte hangi yemi seçeceğine onlar karar vermiyor siz rapala ile bir balık çekin bakalım o iş yapmaz diyenler ertesi gün ne ile avlanacaklar sonuçta avlanmak için elinizde hangi imkan var ise denemekten zarar çıkmaz ,,ben mesele şu an için levrek varmı yokmu kontrol etmek için popper kullanıyorum var ise takımı değiştip tüy atıyorum tabiki sebebe gelince mevsim itibarı ile sahte ile levreği şu an kandırabilmeniz çok zor fakat imkanınız var ise sabah suyunda ve akşam üzeri sırtıda şansınızı zorlayın bence..
Zaten bileklerime kadar suyum içinde at çek yapıyordum, büyük bir dalga beni pert etti Allah korudu Bu sene o iskeleden inş. çok güzel balıklar alacağım , kafaya koydum rasgele hepimize. Küçük sahte balık kullanıyorum sahte yem olarak, serçe parmaktan biraz küçük boyutu
Ethem arkadaşım merhaba iskele derken otarafta iskele varmıydı,,benim hatırladığım kadarı ile bir tek gama konutlarının iskelesi kaldı otarafta birde kullandığın rapala sanırsam kullandığın yere göre ufak kalıyor.Akşam üzerlri saat kaç gibi avlanıyorsun ?? belki o tarafa doğru bir ziyaret yaparım...fikir alışvrişinde bulunuruz.
Tömük deresinin tam döküldüğü yerden avlanıyorum, sabah gün doğumunda ve akşam gün batımında avlanıyorum, büyük rapala kullananlarda var sahte yemle balık tutan pek olmuyor, geçen sene adamın biri 1 kiloluk bir levrek yakalamış başka bir başarı hikayesi duymadım ) Dip oltası kullanırım büyük ihtimal bundan sonra, hiç değilse balık vurunca keyif alıyorum
ben kendimi ayarliyayım.sana burdan mesaj atarım bi yer var arkadaşın gittiği orayı bi öğrenim ordan 15 gün sonra çok güzel çipura ,mercan ,karagöz alırız ama 15 gün sabret .he yok ben dayanamam diyorsan t iskeleyi biliyorsundur tırtarda öle biyer varsa kendine bi takım hazırla hırsızlı sinek iğne 20 g veya 30 g kurşunla ;bide göl kamışı al 5 m yeterli derinliğe göre misine ucunu 01 veya 02 (9-8 olarakta geçer bazı markalarda)uzunpala ÇELİK (markaya göre büyüklük değişir 2,5 veya 3 cm iğne Alacaksın)bağla 10cm üstüne yaprak kurşun .Sonra savurmayla yemlik et karidesi bi gün önceden ayıkla (ayıkladığın çeri çöpü sakın atma bi poşete tak kedinin itin erişemeyeceği biryerde sakla) ayıkladığın et'in üstüne biraz tuz at ve buzlukta bir beze sararak beklet kullanacağın zaman kullanacağın kadarını bezden dışarda çıkart bi kaya veya oturduğun yerde beklet suyunu saldıktan sonra kes küçük tam iğneye göre kes (ava başlamadan önce poşette beklettiğin çeri çöpü avlanacağın yere tam göl kamışını atacağın yere savur) salla gitsin çekeceğin izmarit veya küçük boy kubbesi göl kamışının ucuna kuyruk kısmından dikişleyerek suya bırak sonrası senin kısmetin ve şansın bol şans rastgele.
mersinden küçük bir organizasyon yapmak isteyen arkadaşlar vardı. onlarla irtibat kurmakta fayda var.
At- çek ile levrek yakalama konusunda nerdeyse tez yazacam. Mart ayı itibari ile hafta da en az iki defa Mersinde belli noktalara sürekli deneme yapıyorum. Değişik sahte ile fakat mart ayından sonra sürekli bir düşüş yaşadım levrek haricinde balık tuttum. Fakat okudum raporlara istinayen şuana kadar ki tecrübelerim levreğin en verimli olduğu aylar aralık 15 ile mart 15 arası diğer zamanlarda git gide azalıyor ve nerdeyse hiç vuruş ve takip olmuyor. Şu zamanlarda erdemliden ilerideki koyları sırası ile denenirse şu sıralar baraküda yapacağını düşünüyorum. Geçen hafta Kız kalesinin doğu tarafındaki kayalıktan yaptığım her atışı takip aldım 1 defa sağlam vuruş aldım o da 1m kala kurtuldu sabah 7 civarı idi belki biraz erken gitsem bişeyler olacaktı. Levrek içi beklemeni sabretmeni, baraküda için deneme yapmaya başlayabilirsin bence.Birde unutmadan mümkün oldukça yalnız gitme allah korusun bişey olsa ters durum olur.Rast gele