mersinde nerede mırmır avlayabilirim

Konu, 'Bölgeler' kısmında mercan33 tarafından paylaşıldı.

1. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    Çatal :) Arasırada misina, kanca, kurşun birkaç düğüm...
    En İyi Avı:
    Kefal, Çupra, Karakulak, Mırmır...
    Aslında Hafta sonu balığa gitmeyi istiyorum ama uygun bir grup bulmak gerekiyor sanırım...

Eğer düşünen varsa haberleşelim... Mersine gelebilirim av için :)

Yada Karataşa

2. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Varmı arkadaşlar ilgilenen haftasonu yada pazartesi balık avı ile :)

3. premature

premature

Favori Kamış:
    Sadece olta ile
    En İyi Avı:
    KUZU,10 KİLO
    zor dostom zor...

şu ara mersinde ne yapsan boş.aslında bayağı bir zamandır balığı unuttuk.moraller sıfır..onun için yoldaş bulman zor derim ben.

4. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    evet katılıyorum hafta sonu erdemlideydim.cumartesi liman burnunda inat ettim saat 2 den akşam 7.30 a kadar sabırla bekledim ve tık demedi. kaya balığı vs bile vurmadı.
    pazargünü limonlu lamas çayının ağzında sabahtan öğleye kadar tık yok. öğleden sonra kumkuyu limanında 1 adet elim kadar melanur 7-8 tanede arı balığı yakalayabildim.
    busene balık azmı olacak yoksa. korkunç bişey bu :)

5. leopar27

leopar27

Favori Kamış:
    makine,kamış
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 kg
    arkadaşlar ben de pazar günü kargıpınarına gittim.bütün öğleden sonra değişik yerlerden olta attım,at çek yaptım.Ancak tık yok.Aslında balık tutup tutmamak değil mesele. Mesele oltaya bir tek balığın bile vurmayışı.

bu kadar yazlık olursa , bunların atık suları denize dökülürse,buralara da tekneyle veya sahilden avlanan bilinçsiz avcılar gelirse ve üzerlerine bir de trolları ekleyin:mad: :mad: Geçmiş olsun mersinde balık neslini kuruttuk galiba

6. OxDaTiTy

OxDaTiTy Burç

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar ben pazartesi tatili fırsat bilip karataşa gittim.

Adaya çıkacaktım oltam yemim herşeyim tamdı.

Kız arkadaşım ve bir arkadaşıda bana eşlik edecekti 3 kişi teknecileri razı edemedik çok -muhteşem bir hava vardı ama adamlar çok uçuk fiyatlar söylediler.

Adanalılar bilir. Benim arkadaşlarım yazın adalara 10 ytl ye gidip geliyorlar ama bana boş mevsimde boş oturup birşey yapmayan balıkçılardan gelen rakam 50 ytl oldu. çok dedim o zamanda işine geliyorsa dediler... hiç tavır değiştirmedi fiyatta. bende adadan vazgeçtim ama sonradan adaya giden kalabalık bir grup gördüm keşke onlara denk gelseymişiz bir grup piknik için 2 tekne ile gittiler bizide götürüp gelirlerdi. Herneyse...

Karataş Limanından önce yumurtalık tarafına doğru gittim biraz dsi tesislerinden önce balık tutanlar görünce orada duralım dedik tam çamlık piknik alanının altına denk geliyordu gittiğimiz yer ama bir müddet denedim bir vuruş bile alamadım

Daha sonra toparlandık limanın batı tarafında sitelerin o tarafa gittik 1-2 km kadar. Orada taşlıklardan olta attım birkaç saat ama oltama toplamda 3-4 balık geldi. 2 tanesi çingene balığı dediğimiz ufak bir balık. bir tanede ufak karagöz aldım hepsi biraz büyümeleri için denize iade edildi.

Bir ara gözüme gezinen 20-25 cm lik birkaç levrek takıldı ama yanımda uygun olta yoktu. Ben adaya gitme planı yaptığımdan oraya uygun oltalar hazırlamıştım canlı yemde deneyemedim...

Bakalım birkaç hafta daha bekleyip sonra tekrar bir gitmeyi planlıyorum biraz daha organize şekilde.

Bu arada limanda tekne işinden anlayan yada yardımcı olabilecek varsa sevinirim...

en azında uygun bir fiyat alırım belki ada için.

7. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    teknem varken soldaki adaya belki 20 defa çıktık ama hiç kayda değer birşey yakalayamadık.çok şey kaybetmemişsin :)
    yalnız gece ışıkla yakaladığımız kefalleri inkar edemem.

teknecilerin nazının sebebi sahil güvenlik.göz açtırmıyor.sertifika yelek bayrak vs ceza yazmak için uğraşıyorlar.

önümüzdeki haftalar çin sana tavsiyem harbiş ve batık gemi

silikon zargana tüy vs levrek zamanı başlıyooor. eğer onalarda bizi terkettiyse yandık.

8. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    geçen hafta mezitli davul tepe taraflarında kıyıdan salladık ratları pek bişe cıkmadi.sonra aksam 22:00 gibi mersinli arkadaşlar tanır orfoz dan murat abinin tavsiyesi uzerine limonlu ya kadar gittik.limonluyu 2km geçtikten sonra buyuk bir marina var hatta dalga kıranda bir 2 tane deniz feneri var.gece 00:00 ve sabah 08:00 kadar cok iyi mırmır ve sargoz aldik yem olarak boru kurdu kullandık.cok uzak düsmezse burayı tavsiye edebilirim..

9. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Arif bey tırtar limanından bahsediyosunuz sanırım!
    hangi olta takımlarını kullandınız,limanın içinemi dışınamı attınız ve boru kurdunu kimden aldınız ve fiyatı nedir öğrenebilirmiyiz acaba?
    şimdiden teşekkür ederim!

10. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    unuttum pardon, bir de limanının her yeri yapıyomu yoksa "işte sonu daha iyi yapıyo veya orta kısım daha iyi yapıyo diye bir yorumunuz olabilirmi"??

11. kuatele

kuatele ARİF

Favori Kamış:
    Surf Casting
    En İyi Avı:
    Levrek 4800 KG--Mırmır 850 gr
    ewt sanırım tırtar limanı.ben çift kostekli dip oltasi kullandim boru kurdunu orfozdan temin edebilirsin paketin tanesi 3ytl içerisinde 15 yakin kurt var.liman ici(içteki deniz fenerinin yakınları)sabaha karsi iyi mırmır yapar çok yokladi ama ben hiç alamadim ordan, ama alan arkadaş oldu.ben tüm baliklari liman dısından dalga kıranın burnundan açıga sallıyarak aldim.gerçekten cok balık vardi 10 dk içerisinde 1 mırmır 2 sargoz aldim(üçü yaklasik 1kg) ama dikkat edilmesi gereken bir husus var oda dalga kıran etekleri hep kayalık oldugu için olta cok fazla takılıyo.ama gulu seven dikenine katlanır diyororum.iyi avlar

12. Ozan Çolak

Ozan Çolak Ozan

Arkadaşlar mersin davultepe palma sitesi civarı mır mır yakalamak için uygunmudur?

13. Çukurovalı

Çukurovalı selahaddin

1. Karaduvar
    2. Adanalıoğlu
    3.Tarsus plajı
    4.Yenişehir (dumlupınar mah.)