Mersin'de Son durum?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Mersinfish tarafından paylaşıldı.

1. Mersinfish

Mersinfish Ali

Mrb arkadaşlar bu aya kadar mersinde ister tekneden olsun ister kıyıdan olsun istenilen avlanmalar yapılamadı hatta istenilen değil doğru dürüst balık çıkmadı.Avlanma yasağından soonra bi umut o bol bereketli günleri bekliyoruz.
    Bu konuyuda mersindeki son durumdan haberdar olmak için açtım çünkü herseferinde bi umutla gidip hayal kırıklıgına ugramak çok sıkıcı oldu:) umarım paylaşimlarınız olur birbirimizi bilgilendiriz.

2. doctor_33

doctor_33 Ömer EKER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ SET
    Favori Makine:
    OKUMA AQUIOS AQ-65
    En İyi Avı:
    Çipura,1 kg.
    Malesef haftasonu Tırtar ve Erdemli denemelerimiz de hüsranla sonuçlandı. Koca denizde balık nereye gitti anlamadım...

3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben merkezdeyim balık yok. oltacıda yok. koca denize boş boş bakıyoruz. serbest bölge liman arkasında balık var diyorlar, orasıda kontrolsüz bölge, yam yam dolu, sanki Türkiye Cumhuriyeti değil .gidebilene aşkolsun
    Te iskelede yunus görmüşler (ben görmedim). tutabilen iri karakulak tutuyor
    kefal çarpıyorlar, arada mırmır ve tek tük diğerleri... başkada balık görmedim
    balık tutan varsada forumda yazmıyorlar

4. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Su önceki senelere nazaran çok soğuk , sıcak havaya bakıp aldanmayın . Her dereden kar suyu akıyor kıyılara . Bence su birkaç derece ısındığında balık yapar . Ama şimdi malesef yok .

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet 33orfozun dediğine katılıyor. hava sıcaklıkları normal olsa bile su geç ısındı (daha doğrusu bu sene iyice soğumadı bile). geçen hafta su 18 dereceye yükseldi iyi balık yaptı. su her bir derece arttığı gün balıkta ol, balık kıyılar bunu gözlemledim. sonra yanılgıya düşen balık tekrar ortadan kaybolur.
    her bir derece artışta birşeyler alırsın (havasıcaklığı ne olursa olsun). bu simdiki. şimdiki dönemde ilkbahar aylarında oluyor .meteoroloji artık en güncel raporları saniye saniyesine veriyor takip edebilirsin

6. ugursat

ugursat uğur satılmış

Favori Makine:
    okuma salina SA65
    En İyi Avı:
    750 gr minekop
    sevgili dostlar 9.8 parsun 4.10 uyar marina sprint tekne almak kısmet oldu muhteşem bir ikili oldu gerek hız gerek serpinti almaması sürpriz oldu ve yeni marinaya teknemi koydum....olmayanlara da nasip olur inşallah....ancak denize henüz 1 kere çıkabildim onda da hava muhalefetinden açılamadım T-iskele ve marina arasındaki dalgasız bölgede yaklaşık 3 saat dolanıp çapasız av denedim...sanırım kıyıda balık yok ...yem donmuş! karides ve sardalya gerçi..belki de ondan vuruş alamadım...Şu an bir umut düzgün bir hava ve güzelbir avlak bulmayı ümid ediyorum...........SAYIN SİYASETÇİLERİMİZ
    LÜTFEN MERSİNE YAPAY RESİF KAZANDIRINIZ (hangi parti olursa olsun)

7. Mersinfish

Mersinfish Ali

Dün Te ye gitme fırsatım oldum Kefal yapmaya başlamış arkadaşlar heberiniz olsun.Bayağı kalabalık vardı ve iki abimiz berberce 10 15 parça kadar çekmişlerdi.(Uzun bi aradan sonra o kadar balığı birarada ilk kez gördüm(kıyıdan avlanmada))Yalnız kefallar çok iri değiller

8. doctor_33

doctor_33 Ömer EKER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE ALLROUND 350 cm KAMIŞ SET
    Favori Makine:
    OKUMA AQUIOS AQ-65
    En İyi Avı:
    Çipura,1 kg.
    Kefal avını hangi takımla yapıyorsunuz biraz bilgi verirseniz sevinirim..

9. Mersinfish

Mersinfish Ali

10. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    şu aralar kefali çarparak alıyorlar, ekmeğe gelmeye başladımı bilmiyorum

11. Mersinfish

Mersinfish Ali

Arkadaşlar mersin merkezde kefal artık yapmaya başladı diyebiliriz.Pozcu Te iskelede oranın usta kefalcileri yerlerini almaya başladı:)Bu kefal avcılığının orada başladığının göstergesidir.Dün ordaydım yine gerçekten iyi avlanma oldu,rüzgarın oluşturdugu tüm olumsuzluklara rağmen birkaç abimiz dışında kefal alamayan olmadı.Bilgilerinize..

12. Mersinfish

Mersinfish Ali

Bu arada lokma ile avlanıyorlar,çapari ile pek avlanılamıyor.
    Lokma ile avlanma yöntemi: 5 yada 7 metrelik kargının ucuna 10 numara iğne takımı.İğnelere ekmegi(taze) tak at : )

13. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    evet kefal başlamış (ayrıca o çapari değil, çarpma (ama çarpma çoğu zaman balığa zararverdiği için yanlış bir yöntem)) dediğin gibi ekmekle takılmayı tercih ederim

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Merkezde biyerden 1 çupra 1 mırmır. 15er cm. Bu sabah aldım.

15. denizaltı

denizaltı emre

donmuş yemi biz her hafta kullanıyoruz tırtar limanından teknemizle açılıyoruz balık yok demek yanlış olur bana göre teknede olunca en kötü günü 1kg atıyorum 3,5kg buldugum günler oldu ama hava ve deniz şartlarından iri balıklar pek başlamadı tek tük kolyos vuruyor gündüzleri kıyı balıkçılıgı bitti gibi birşey oldu o yüzden tekne aldık işallah herkese kısmet olur çünkü kıyının tüm dert ve sıkıntılarından kurtuluyorsunuz yok orda olmadı burda olmadı yok geziyor duruyor tekne çapa atmadıkça fotograf atamıyorum ama yakında her pazarın resimli raporlarını atacam size bereketli avlar şimdiden hepinize

16. verbovolant

verbovolant Muzaffer

Mersin T'^de 12.05.2012 akşam saat 7 den sonra gece saat 1'e kadar 5 parça dil iyi boyda ve irili ufaklı yaklaşık 20 parça mırmır aldım..Yem boru kurdu...ama 13.05.2012de akşam 7,30 dan sonra bir şey alamadım.

17. denizaltı

denizaltı emre

27,05 de tırtar limanında sezon açıldı heralde hasılatım 4 kg toplamda 11,5 kg iskeden de mırmır yapıyor kıyıdaki arkadaşlar

18. fuat33

fuat33 fuat

Hasılattaki balıkların türlerinide yazsanız?

19. mehmetcelik33

mehmetcelik33 mehmet celik

merhaba arkadaşlar geçtiğimiz pazar göksu ırmağının ağzından denize tekneyle açıldık.gitmediğimiz mera kalmadı sonuç hüsran.koskoca denizde tık yoktu.

20. kayabalıgı

kayabalıgı can

ben parlak fosforlu hamsinin biraz büyüğü bir balık tutmuştum,ne balığı o acaba