Mesai çıkışı turna denemesi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında odemisli tarafından paylaşıldı.

1. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    her av iyidir. :D
    Mesai çıkışında havanın rüzgarlı olmasına aldırış etmeden, yakında bulunan avlağın ne durumda olduğunu görmek ve temiz hava almak maksadıyla direksiyonu eve deil doğaya doğru kırdım. 1 NİSAN da gelmiştim ama yanımda malzemeler olmadıgı için olta atamamıştım. Avlağa vardığımda iki kişininde at çek denemeleri yaptığını gördüm. Onlardan farklı bir köşede bende sarı kırmızı renkli silikonu çıkarıp denemelere başladım. Kıyıdan ulaşabildiğim her yeri tarayarak tan ilerlemeye başladım. 10 dakika kadar bu şekilde devam ettim. Bir yandan da diğer iki amatör balıkçı abinin konuşmalarına da kulak misafiri oluyordum. Balık olmadığını, soğuk ve rüzgardan dolayı bugün verimsiz olacağı şeklinde kendi aralarında konuşurlarken birden oltamda ağırlığı hissettim. reeling Tabi uzunca bir aradan sonra bu heyecanı tekrar yaşamak ister istemez adrenalin seviyesinin artmasına neden oluyor. Çok sürmeden balığı kıyıya aldım. Yaklaşık 45 cm civarı güzel bir turnaydı ve ben balık yakalayabileceğimi düşünmediğimden yanıma pense yada iğne çıkarmaya yarayan herhangibir aparat almamıştım. Biraz ugrastım ama silikona öyle saldırmışki iğne derinde ve dişlerinden dolayı elimi kullanamıyorum. Balığı kenara olta ile bırakıp arabaya geldim ve penseyi alarak geri döndüm. Biraz uğraştıktan sonra acele ile fotograf ve video çekerek balığı suya geri iade ettim. Daha güzel yakışıklılar ile buluşabilmeyi umut ederek arkasından el salladım mrsparkle :thumb: .

Buda iade videosu

http://www.dailymotion.com/video/x1lr68v_03042014-turna-iade_animals

2. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    İlk tebrik benden gelsin.Sizin gibi yakala - bırak av yapanları sizin nezdinizde tekrar tebrik ediyor, daha çok adrenalin yaşatacak avlarınız olmasını diliyorum.Sevgi ve saygılarımla...

3. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    çok güzel bir haber balığın olması ellerinize sağlık göl deki su durumu nasıldı acaba

4. gkhndry

gkhndry Gökhan

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA 2.70 14-40 GR, SHIMANO SPIN JOY 2,10 MT 10-30 GR
    Favori Makine:
    OKUMA CEYMAR 40 , SHİMANO AX 1000 FB
    En İyi Avı:
    LEVREK 3200 KG.
    Abicim mevki belirtme imkanın var mı özelden terkos a gitmeyi planlıyorum bu hafta sonu kıyıdan avlanacağım oraları pek bilmiyorum yardımcı olurmusun..

5. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:

Teşekkür ederim abi, saygı bizden.

6. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:

Su geçen seneye göre çok az, havalar ısındıkça buharlaşmanın da etkisi ile dahada azalacaktır.

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok güzel bir turna, tebrik ederim. Güzel bir açılış olmuş.
    Ayrıca balığı iade etmeniz ve bunu videoyla taçlandırmanız çok güzel bir örnek olmuş :)

Nice güzel, keyifli avlarınız olsun. :)

8. symrna3519

symrna3519 Sercan

Favori Kamış:
    Ef-Fe Extreme Karbon Surf Kamış 390cm
    Favori Makine:
    Okuma Compressa cp65
    En İyi Avı:
    0,00003 gram istavrit :)
    öncelikle hemşehrim hayırlısı olsun. güzel bir masum takılmış oltana. tekrar suya iade etmen ise gerçekten takdire şayan. ben dahil keşke hepimiz bunu yapabilsek.

9. cakall

cakall Burhan Sait

tebrik ederim. daha büyüğü nasip olur inşallah. suların çekilmesi ile ağ atan kişiler göl, barajlarda büyük bir ihtimalle canlı bırakmayacaklar.

10. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    Tebrikler
    mesai çıkışı avlağa gidebilmek ve oltanın ucunda makinede o anı yaşamak
    Özendim doğrusu

11. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim tebrikler için. İnşallah herkes için güzel bir sezon olur.

12. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Tebrik ederim güzel bir av olmuş bugün bende o taraflardaydım çok güzel yerler gerçekten.

13. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:

teşekkür ederim. Rastgele o zaman güzel bir av günü geçirirsiniz umarım.

14. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Az önce aynı avlakta 2 saatimi gecirip eve geldim. Bu sefer küçük bir vuruş aldım ama silikonun kuyruğunu kaybederek balıgı kaçırmış oldum. Sonra tesadüfen gecerken beni gören ve hevesle kaşıgı su ile buluşturan bir arkadas ile tanıstım. Turna konusunda tecrübesinin çok az oldugunu söylerden oltasına takılan ufaklıgın farkına bile varamadan kıyıya aldı ve cıkarmak için yardım istedi. 30 cm kadar gelen ufaklıgı fotograflamaya çalışırken elinden kaçırdı ve foto yada video çekemeden kendini suya attı ufaklık. Daha sonrasında hevesle atçek yapmaya devam ettik. Ben işim olmasa devam ederdim ama arkadaşa rastgele deyip avı sonlandırdım.

15. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Perşembe günü tekrar 1 saatliğine yoklama yaptım. 4 kişi yemli oltalarını atmış, bir yandan da mangal ziyafeti için hazırlık yapıyorlardı. Bir tane küçük yakaladıklarını ve geri attıklarını söylediler. Bende gecen yaz aldıgım ama deneme fırsatı bulamadıgım rapalanın yüzüşünü test etmek için birkaç deneme yaptım. Dışarıdan renk olarak sazan balıgı gibi sarı kahverengi renkleri bulunan pullu deseni olan bir rapalaydı. Yüzdürürken gerçek balık havası veriyor insana ama hiç bir ufaklıgı kandırmayı başaramadık. Bugün sabah havanın yağışlı olmasına rağmen şu saatlerde güneş yüzünü göstermekte ve akşam üzeri bu şekilde olursa yine mesai çıkışı orada olucam. Hafta sonu evde badana faaliyeti olmasından dolayı iş çıkışı yada öğle yemeği aralarında kısa sürelerle avlanmaya çalışıyorum. MAksat temiz hava alıp o anın gelmesini beklemek :)

16. börteçine52

börteçine52 t.coşkun

Favori Kamış:
    lineeffe carıbbean 4,20- YOBOMAX BULDOG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA RTX65 - MISTIQUE MQ65 -MITCHELL AVOCET AV-C 2000S-Abu Garcia Cardinal 100u
    bende geçen sezon başladım turna avına
    meralar bana biraz uzak kalıyor sezonda bir iki kere ancak gidebiliyorum
    anadolu yakası bu konuda biraz şansız
    var olan birkaç merada turna kalmamış
    rast gele

17. odemisli

odemisli ilker

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Bu sabah tekrar aynı avlaktaydım. Sabah 6 gibi uyanınca hevesle havanın durumuna baktım, rüzgarlı ve kapalı. Fazla umutlu olmasamda evde boş boş oturmaktansa avlakta kaftanın stresini atayım diye düştüm yola. Suya vardığımda hemen çalışmaya başladım. Zaman ilerledikçe yeni arkadaşlarda avlağa gelmeye başladılar. Bu sabah sanırım 10 kişiden fazlaydık nasibini arayan fakat ben eli boş döndüm. 2 arkadaşta turna vardı biri 7:30 gibi diğeri 11:00 gibi yakalandı. Rüzgardan dolayı su çok dalgalı ve olta atmak çok zordu.