meşhur MU kefal sahtesi / El yapımıdır, serinin ilki.

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    kardeşim derken?

2. korsann52

korsann52 cemil

Mükemmel gercekten.Tatli su levregi sahtesi (barsch)denedinizmi acaba dibe yakin geleninden burda yakaladigim sudaklarin icinden bu barschlardan ikiser ücer tane cikiyo(7-8 cm lik) sudak bayiliyor bu yeme. Sygilar.

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. İnşallah kısmetse gelir. Rastgelsin.

Teşekkür ederim . Sağlıcakla kalın.

:) Teşekkür ederim Emrecim. Geçen hafta Adana' daydım. Kebaplarınız tek kelimeyle harika :)

4. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Cemil bey. Barsch modeli yapmayı çok istiyorum, ancak ona henüz sıra geliyor. Tavsiyeniz ile 7 cm.lik dalan bir model hazırlayacağım inşallah. Bitince tecrübeleriniz ile beraber burada değerlendirmek isterim. Saygılar.

5. modena

modena

bu da çok güzel ellerine sağlık...

6. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Turgay kardeş.

7. adnanunder

adnanunder ADNAN

Abi tek kelimeyle muhtesem olmuş haddime olmayarak 2 taraflı koydugun topları çelik veya demir icine alırsan daha faydalı olacagına ınanıyorum yaptıgım gozlemlere gore avcı balık görüntü kadar ses'e de tepkı verıyor sahteden ne kadar ses cıkarsa o kadar verımlı olur kanaatindeyim av sırasında oltama gelen karagözün arkasından büyük bi levregın geldigini gördüm balıgın oltaya geldıgındekı ses'e harekket etti o kadar balıgın icinden oltaya gelıp ses cıkaran balıga yöneldi bence ses dikkat cekecı avcı balık icin saygılarımla hatamız varsa af ola

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Değerli görüş ve önerilerin için çok teşekkür ediyorum Adnan kardeş. Çok haklısın, ses olayına ben de çok özen gösteriyorum yaptığım sahtelerde. Yuvayı; içine koyduğum bilyelerden biraz daha geniş açıyorum ki içine koyduğum bilye rahatça hareket edip kenarlara çarptıkça tıkırtı sesi çıkartsın diye. Yalnız senin dediğin sistemi bir kez denediğimde çokfazla metalik ses çıktı. Ben de bu aşırı sesin balıkları ürkütebileceğini düşünerek daha doğal ve pratik yollar buldum. İlki; açtığım yuvayı epoxi ile kaplayarak sert bir zemin elde ediyorum ya da bazen işin kolayına kaçarak 1 damla japon damlatıyorum :) Diğer yöntem de; sesin biraz daha metaliğe yakın tiz çıkmasını istersem şayet, açtığım yuvanın çeperlerine ince ve sert mikadan kestiğim parçayı yapıştırıyorum. Bazen de ağırlıklara hiç dokunmadan ayrı bir yuva açıp (bu yuva aynı zamanda içerisinde hava olacağından ağır sahtelerin de hemen batmasını engelliyor) içerisine minik cam ve/veya sert plastik boncuklar koyuyorum.
    Sevgili arkadaşım, değerli yorumlarının eksilmeden devamını dilerim. Avların bereketli geçsin, rast gele.

9. rakkoca

rakkoca ramiz

harika olmuş.ellerine sağlık.başarılı avlar.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim arkadaşım. Sağlıcakla kal.

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Elleriniz dert gormesin.Hakikaten cok guzel.Iyi avlarda kullanin insallah...

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Emrah kardeşim. Sana da bereketli avlar diliyorum. Rast gele.