metrodaki levrekler

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    metrodan bugün 2 tane 800 gr civarı levrek aldım, çiftlik balığıdır herhalde pulları sarımsıydı biraz, işin kötü tarafı temizlerken allah allah bunun iç organları nerde diye düşündüm karnını yarmıştım ama iç organ falan gözükmüyodu, sonra dikkatli bakınca balıkların aslında karnının tıka basa havyar dolu olduğunu gördüm nerdeyse 2 balıktan 300 gr havyar çıktı, benim kediye kısmetmiş verdim afiyetle yedi.Umarım bu balıklar çiftlik balığıdır deniz balığıysa üzülcem

2. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    % 99.9 üretme balığı ;)

3. Şöyle anlarız;)
    Deniz levreğinin k.lo fiyatı 25ytl civarıdır.(boy büyüdükçe kilo-fiyat artar)
    Kaldıki bu tür büyük alışveriş merkezleri ürün devamlılığı açısından çiftlik ürünlerini tercih etmektededir..
    Afiyet balşeker olsun gönül rahatlığı ile yiyin:)
    Tabi bu demek değildirki çiftlik balıkları üremez ..havyar tutmalarına karşın yumurtlama alanı olmadığından o havyarlardan zaten yavru olmayacaktı.

4. adra

adra

peki erdal abi o havyarları çiftlik sahibi balığı sağıpta almıycakmı, böylelikle o havyarlardan yeni levrekler üremeyecekmi?

5. Hayır diyerek devam edeyim;)
    Çiftlik balığı yetiştiricileri balığı kendileri üretmiyorlar .bunun nedeni göründüğünden zor ve karmaşık olması(bir dişi bir erkek yetmiyoryani)
    Bunun için ortam detayları oluşturulmuş özel üretim havuzları kullanılıyor ve burada oluşturulan şartlarda havyar yavru balıklara dönüştürülüyor.
    Çiftlik sahipleri bu üretim yerlerinden balıkları Tabiri caizse tane ile alıp,Oksijen sağlayan konteynır içerisinde çiftliğe getirip havuzlarına bırakıyorlar.

Not olarak:Çiftlik balıklarında havyarın sağım olgunluğuna ulaşması balıklar arasında inanılmaz farklarla oluştuğundan bu sağma yöntemi pratikte uygulanabilir bir yol değil.Kaldıki bu havyarı yavruya dönüştürmek için gereken koşullarda cabası .yavru üretim çiftliklerinde bu su ısı kontrolü ile daha kolay olmaktaymış.

6. adra

adra

erdal abi kafam karıştı biraz şimdi diyosunki yavruyu dişardan alıyorlar öyle büyütüyolar.allah allah.

7. Evet aynen öyle
    balık yavruları 1cm iken alınıyor..
    ve bunlar havuzlarda büyütülüyor;)

Tabiki bazı büyük balık firmaları kendi havuzlarındaki balık yavrularını kendisi üretiyor mesala "Kılıç balıkçılık..vs"

8. adra

adra

peki bütün tesislermi aynısını yapıyo?

9. adra

adra

pardon altı okumamışım teşekkür ediyorum erdal abi

10. Ne dimek reca edirem:D

11. adra

adra

bizim burda bütün alabalık tesisleri yavrularınıda kendi yetiştirdiği için dedim levrek ve çipura yetiştiriciliği yapanlar da yavrularını kendileri yetiştiriiyo...

12. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Dun Turkiye nin en gelismis ciftligini gezdim.Balıgı kendileri uretiyorlar.Anaç çipura ve levrekler icin ayrı havuzlar yapılmış.Çipuralar yaklasık 5 kg civarı.Yumurta alacakları zaman anaçlar bir tanka konuluyor,önce ortama alısması bekleniyor daha sonra su yavas yavas ıstılıyor ve aydınlatılıyor bu birkac hafta da tamamlanıyor.Balık yaz geldi deyip yumurtluyor .Uretici yumurtayı alıp tankı soguma ve kararma surecine sokuyor.Balık kış geldi sanıyor ve birsure sonra ısıtma işlemi yeniden baslıyor.
    Anaç balıklar dogadan yakalanıp dogal yemlemeyle buyutuluyor..
    Yumurtalar 2gr olana kadar tankın icinde ısı ve ısık kullanılarak plangtom olusturarak besleniyor.2gr olunca boylanıp kafeslere ayrılıyor.
    Gittigim yerde 200 kafes vardı.Her kafesteki balık boyları aynı oluyor,aksi halde birbirinin gozune vuruyor ve ticari piyasası kalmıyor..
    Bence sizin aldıgınız balık uretim balıgı ..İcindekiler havyar olmayabilir.Üretim balıkları yazın cok yem yerler ve karın bosluklarında zaman zaman havyara benzeyen yag gibi bir doku olusur.Belkide boyle bir durum vardır.
    Ayrıca aklınızda olsun.Çiftlik balıkları siyahtır,toprak havuz daha beyaz,deniz levrek ve cipurası beyazdır.
    Afiyet olsun..

Son düzenleme: 5 Ağustos 2007

13. kar hırsı kendi havyarlı balıgını bile sattırıyor bu adamlara.
    metro markette deniz levregi satıldıgını kim görmuş . Bunu iddia edeni yaka paça bakırköye yatırırlar gözüm kardeşim.
    sadece wahşi kapitalizmbu wahşi kar. bırakınız geçsinler bırakınız yapsınlar.liboş ekonomi. özzal sektör.
    allah onların ...
    beddua insan olana yakışmaz. ama karşımızdakiler insan mı onuda düşünmeden edemiyor insan.
    bu ucubelere beddua etmezsek allah yakamıza yapışır diye düşünüyorum şahsen.

14. oooooo
    kapitalizmin sözculugu bugun sizdemi sevgili kardeşim.
    ben durmuyumburada bir kulah bulup ortaya bırakalım. siz ona anlatın bu masalları.

15. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Arkadasım anladıgım kadarıyla pazar gununu iyi gecirmissiniz.Allah daha iyi etsinde once konu hakkında fikir sahibi olmadan ahkam kesmeyiniz.Ben konu acıldıgı icin dunku edindigim bilgileri arkadasımla paylastım.Dun yasadıklarımı bugun bir konu acarak dostlarımla paylastım.İstersen bir incele bakalım kapitalizmin sozcusune benziyormuyum.Havadan ucmayı herkez bilir ben tecrube edindigim bir konuyu arkadaslarımla paylastım.Buyrun inceleyin..
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12654

16. peki o zaman senin mantıgına göre buradaki bazı tecrubeli balıkcılar havyar nedir bilmiyorlar ve kar amaçlı satılan balıkların ergenlik problemleri alıcıyı ilgilendirmez. ok.
    sözüm yok.

17. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Kesinlikle oyle demedim.Dikkat ettiyseniz havyar OLMAYABİLİR dedim...Belkide havyardır..Eger oyleyse bu durum beni inan herkezden daha fazla uzer.Ama zaman zaman bende balıgın icinden cıkanı once havyar sanıyorum ama dikkatli inceledigimde yag oldugunu anlıyorum.Ticari kaygıyla dogadaki hicbir canlının somurulmesini onaylayamam.İnan deniz kenarında kucucuk balıkları tutup da onları salmayıp gunesde kurumasına izin verip hevesi gecince onları benize atanlarla defalarca kavga etmisimdir.
    Beni sokmaya calıstıgım kılıf yasantımla taban tabana zıt bir durum.Beni uzende bu.Hala ikna olamadıysan senin bilecegin iş.Beni bu siteden de bircok insan şahsen tanır ve dogaya olan duskunlugumu bilir.

18. Sevgili Cengiz

Konuyu baştan sona kadar tüm mesajları okursan Buraya yazdıkların ve bıraktığın külahın Manasızlığını anlayabilirsin;)
    Burada konuyu kapitalizmle alakalandırmanız bende epey karışıklık yarattı
    Konu metro marketler anlamıyla ilişkilendirimiş ise o başka bir konu başlığı gerektirir.

Ricam şudurki konuyu baştan sona oku ve birdaha düşün..

19. İlave olarak havyarın ne olduğunu ve ürtimin nasıl olduğunu da cevaplarda bulabilirsin..
    Çiftlik sahibi ne yapacak??? bu balıklar havyarlı diye açık denizemi salacak???
    Çiftliğin 2 katı maliyeti göze alıp havyarlı balıklar için tesis mi yapacak???

Ya tavuk çiftlikleri ne yapacak bu mantıkla????Yumurtalardan yavru çıkacak diye satmayacaklarmı???

Örnekler o kadar çok ki????

sonuç olarak.artan nüfusun besin ihtiyacının karşılanması için ve ekonomik faydaları düşünüldüğünde paniğe gerek yok;) Çiftliğinde yetiştirdiğibalık havyarlı diye satmayan emekçi dediğin gibi bir yerde bulur kendini

20. kapitalizme karşıyaptıgım saygısızlıktan dolayı özür dilerim.

damızlık bulundurma, yavru üretme, yavruları bile deltalardan nehir agızlarından topla, ilaçların artık ürünlerinel denizi yok et, havyarlı balık sat ve yinede bir sürü mazeretin olsun.
    hepimizde çıkıp sana üzüleleim.

bu da bir yaklasım.

ama benim tarzım değil.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.