metrodaki levrekler

Konu, 'Genel Konular' kısmında 56561 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Erdal cıgım.Mantıklı yaklasımından dolayı seni tebrik ediyorum.Konuya seyirci kalmadıgın icin tesekurler.Burada herbirimiz bilgilerimizi paylasıyoruz.Bazılarının bunu baska yere cekmelerine hayretle bakıyorum..

2. adra

adra

yav biz ne tartışıyoruz konu dışı olan arkadaşımız ne tartışıyo bir konu bukadar saptırılırmı bişe değil olduk biz suçlu neyse...

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Arda , tamamdır be Kardeşim , arasıra oluyor böyle yazışmalar.

Burada hepimiz birbirimizi tanıyoruz.
    Zaman zaman bizlerde tartışmaları farklı yerlere sürükleyebiliyoruz.
    ...........................

Asıl ana konuya dönelim mi arkadaşlar ?

4. adra

adra

asıl konu neydi tarkan abi inan unuttum.neyse olur böyle şeyler

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Balık Çifliklerinde Yumurtlama Olaylarını konuşuyorduk .

bu arada Carpe den yeni birşey ögrendim sağolsun.

levrek ve çipurada
    Havuz balıgı siyah,deniz balığı beyaz oluyormuş.

6. adra

adra

bu tartışmalardan sonra şöyle bir sonuç çıkıyor ortaya,levrek ve çipura balıklarında yumurtlama işi zor olduğu için bunu ayrı tesislerde yapıp porsiyonluk balık üreticilerine satılmakta, tabi burda büyük tesisler hariç.alabalık tesislerinde ise yumurtlama işleminin aynı tesiste yapılıp porsiyonluk boya getirilmekte. yavru alma işi ve yavru büyütme ayrı bir sektör haline dönüşmüş...

7. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    metrodan sürekli balık alıyorum kozyatağındaki şubesinden.belli dönemlerde deniz levreği ve çiprasıda geliyor çünkü metronun asıl müşteri kitlesi resturant lar.havuz balıklarında gramajına göre 4-6 6-8 gibi gruplamalar yapıyolar ve üzerlerinde yazıyor.adamların havuz balığını deniz balığı gibi satma gibi bi dertleri yok.market olduğu için dürüst bi etiketlendirme zorunluluğu var.kışın çok deniz levreği geliyodu ama bu mevsimde gelmez.sadece özel üretim diye bi balık geliyo onlarıda taze yemle besledikleri için doğala yakın olarak satıyolar lezzet açısından.ayrıca bu mevsimdeki deniz balıkları yağsız olur

8. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    ayrıca denizdeki doğal levrekler kışın yumurtlarlar.kasım aralıkta tuttuğumuz balıklarda yumurta oluyodu.yazın balık zayıf ve yumurtasız olur.

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.

Konuyla alakalı değil arkadaşım ama bu Wahşi = vahşi mi? yoksa başka bir anlamı var mı? eğer öyleyse w kullanmazsak sinirli olsak bile tavsiye ederim;)

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    :) Cok yerinde bir tesbit..Sizi tebrik ederim..Umarım merak eden arkadaslara faydam olmustur.Bizi birbirimizi iyi biliriz.Sitede herzaman duzeyli bilgi paylasımı olmustur..

11. denizcem

denizcem

Favori Kamış:
    zıpkın,olta
    En İyi Avı:
    2 kg levrek
    ..arkadaşlar bilgilendirici paylaşımlarınız için teşekkür ederim.. "Çiftlik balığı" kelimesi hayatımıza girmişti ama pek bilgimiz yoktu bu yetiştirme konusunda...

12. Yok biz senin le bu konuda anlaşamayacağız!!!!
    Kapitalizm'mi sen ve ben farklı anlıyoruz sanırım.Çünkü sen Büyük pazarlar yaratarak tüketiciyi fahiş parekendecilerden kurtarmayı kapitalizm olarak görüyorsun.
    İkincisi hala konuları okumadan yayyüklü mantıkla yazmaya devam ediyorsun.Burada üretim çiftliklerindeki yavrular senin yazdığın gibi dere agızlarından değil yavru üretim merkezlerinden temin ediliyor.Ve bu önceki mesajlarda bangır bangır yazılmış.
    Sence bunun çözümü ne ????........herkese birer olta verip deniz boyuna yollamakmı???hadi balığı tuttu diyelim...Et ihtiyacını ne yapacak herkese bi deynek,bi kepenek verip önüne 2de koyun'mu bırakacağız?????
    Yoksa senin kapitalizm dediğin yerler yerine başıboş,Denetimsiz sokak arası balıkçıları ve at,eşek ve hatta domuz eti satan kasabım diyenlere mi yönlendireceğiz/yönleneceğiz?????
    Birkonuya cevap yazarken konunun tamamını okuyup,düşünüp yazmak doğru olandır.
    ========================================================================

Son düzenleme: 7 Ağustos 2007

13. pardon
    1. turkiyedeki balık çiftliklerinin buyuk çogunlugu olması gereken yerde degil sıg suda kurulmustur.
    2. yavrubalık uretlez dogadaki yavruları telef ederler.
    3. gida üretip para kazanarakbiz eiyilik etmiyor ticaret yapıyorlar.Protein açlıgı çeken dunye masalına hiç gerekyok çunku tarla balıkçılıgının böylebir misyonu üstlenecek ne fiyat maliyet nede üretim hacmi olarak kapasitesi yoktur.

O yuzden ulkemde uygulanan vahşi kar yoket ve kazan politikaları konusunda seninle aynı fikirde degilim.Olmamda gerekmiyor.

14. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    [
    o yuzden ulkemde uygulanan wahşi kar yoket ve kazan politikaları konusunda seninle aynı fikirde degilim.olmamda gerekmiyor.[/QUOTE]

Sevgili arkadaşım, ben bu konuya değilde "w" harfine bir yorum getirmek istedim sadece...

15. Yahu arkadaşım konuyu masanın bi bu yanına bir öbür yanına çekiştiriyorsun!!!
    Önce karar ver ..Konu başlığınımı konuşalım?? senin Yanlışlarınımı ???:confused:

1-Birinci maddede mutabığız ama bunu niye yazma gereğini duydun konu ile alakasız..ayrı bir konu bu(diğer yazdıkların gibi)
    2-Burada ne demek istediğini anlamadım:confused: ama bundan önceki cevapların gibi gene konuyla alakasız olduğu şüphe götürmez
    3-Gıda üretenler babalarının hayrınamı yapsın üretimlerini???
    eski rusyada olurdu bu hikaye.geççç
    Sen yaptığın iş karşılığı para yerine erzakmı alıyorsun????
    Bugüne kadar yazdıklarından senden böyle bir fikir çıkacağı aklıma gelmemişti
    resmen dumura uğradım...çözümün varmı bu konuda en azından fikrin varmı..

şimdi sen adamlar balık üretiyor diye vahşi,yokeden diye ilan ediyorsun milleti..

eğer et yiyorsan ortaksın bu vahşete
    balık yiyorsanda
    pizza
    ekmek
    domates
    elektrik kullanıyorsan
    ........
    .....
    ...
    ..
    .

Adada yaşamıyor,kendin üretip kendin tüketmiyorsan söylediklerine göre sen kendini kandırıyorsun..Çelişkiler yumağı görüyorum sende..Fikirleri ve uygulamaları aykırı olan.....
    Sonuç olarak ayrı adaların insanıyız.
    Ben işimin karşılığı para alıyorum ve bu para ile başkasının emeğini satın alıyorum.ihtiyacım yönünde.Para verip emeğini satın aldığım adamda ihtiyaçları doğrultusunda başka birinin üretimini(emeğini alıyor).Bunada ekonomi deniyor

Bunun sayesindede ortak bir pazar oluşuyor.

Bu arada hobilerinde ukalık yazmışsın neyin ukalığını yapıyorsun merak ettim????

16. mcaglar

mcaglar Mehmet ÇAĞLAR

Favori Kamış:
    Olta, Kaşık, Meps, Rapala
    En İyi Avı:
    Turna, 6 kg
    ;) ;) ;) Cengiz beye de bir şey sormak istiyorum !!! Sürekli bir negatif hava yayıyorsunuz etrafa, bu çok hoşunuza mı gidiyoır ???

Son düzenleme: 9 Ağustos 2007
  17. balıkçiftlikleri konusu daha öncede konusulduç
    dogadaki balık yavrularını toplayıp dengelerini bozmalar çevreyi kirletmeleri denetimden yoksun sırf kar üzerine üretimyapmaları uzerine uzun uzun konusuldu
    eger buysa olumsuzluk
    evet dile getirdim
    benim olumsuz hava yarttıgımı dusunmeniz yeni bir fikir degil. bunu yaptıgım için üzgünüm.
    ancak tarzımhayat görusum ve geçmişim hataları görmeye endeksliyor beni. kusura bakmayın
    dikkat çekmek konsuna gelince:=))))

buna cevap bile vermek istemiyorum.
    çunku cevabımın sizde olumlu bir a hava yaratmayacagı simdiden ortada.
    sizi daha çok üzmek istemem.

burada balıkçiftliklerine karsı olan fikrimi degiştirmek gibi bir misyonu yoksa arkadasların neden buda bu adamın fikridir diyip geçip gidemiyorlar ona şaşırıyorum:=)
    dahasınıda demiyorum çunku konu kendini aşıp yolundan sapmak üzere.

w harfine gelince.
    eleştiri ve ironi mahiyetinde yazılmıştır. yanlıs anlamayınız.

18. Müüüdüüürrrr!!!!!!

Blader ben sinirleniyom ama
    Bu kadarda moloz olunmazki
    Kendine gel kendine

Eskı bi laf geldi aklıma huysuz ata gem gerek
    Beni resmen ve resmen gıcık ettın kendine müdür

Sus ve cevap verme artık
    çünkü bu konu "Over120 IQ"OKEYYYYYY

soruma cevap yazmamışın???? ne bu UKALIK olayı ???
    Sen neYın UKAsısın?????

Ben Ço0k ukalık yaptım ..Da

Ama senin gibiler uka olamaz.Sebebinisorarsan yazıcam.

19. Hocaaa yürü be
    enözbihasbir mişin ne sın
    Ama yörü
    Ben seni anladım
    sende beni anladın

:cool: :cool: :cool:

20. COLOR="Red"]w harfine gelince.
    eleştiri ve ironi mahiyetinde yazılmıştır[/COLOR]. yanlıs anlamayınız.[/QUOTE]

Enözbilmememne üye blader!!!!

W yasak
    Öle mana felen yüklemek de yasak
    W kullanma:mad:

Anladınmı enözde .................... kardeşşş:cool: :cool:

ZATEN139.PORTUN AÇIK KALMIŞ:D bıll gates geçiyo ordan Commodore .64 ile.eheheheeeee

_restart/exe

C/sys32/keylugger/d-msnlive/.

Hayırlı işleeerrrrrrr

Son düzenleme: 9 Ağustos 2007
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.