herkeze selamlar birşeyi merak ediyorum balıklar meyve yada sebze ile yakalanamazmı yada bu tür yemlerle balık yakalayan varmı acaba ..dut ile sazan yakalandını biryerde duymustum mesala ama hiç şait olmamıitım mısırı zaten biliyoruz hepimişz ama diğer meyve yada zebze ile yakalayan varsa dinlemek isterim
bu gölün çevresindeki bitki örtüsü ile alakalı bir durum. erik, dut, kiraz, mısır vs.... bu saydığım bütün meyveler ile sazan yakalandığını biliyorum. doğal yollar ile göle düşün meyeler, sazan'ın beslenme alışkanlığına etki ediyor kanımca. yanılıyor da olabilirim, bu benim fikrim
havucla turna yakalayani gormustum,havucu sahte balik sekli verip ortasindan uclu kancanin misinasini gecirdikten sonra firdonduyu bagliyorsunuz,ama guclu bir balik kolayca kirabiliyor,herseferinde yeniden yapmaniz gerekebilir
Doğrudur, tamamen bitki örtüsü ile alakalı bir durum, Tekirdağda bir barajda kirazla sazan tutulduğunu gördüm. Sebebini ise göl çevresini dikkatlice inceleyince anladım, sebebide göle sarkan sarkan kiraz ağaçlarının olması. Mısırla Sazan yakalanmasının da sebebindeki döngünün bu olduğunu düşünüyorum.
bölgede ne avrsa onu yer özellikle sazan. büyük sazanlar su üstü şeyleri ağzına alıp yenmeyecekse dışarı atmayı sever. mesela bir seferinde barajın kıyısındaki bir tarladan büyükçe bir kaabk çiçeğini koparıp içine oltayı koyup baraja giren ufak bir suyun akıntısına bırakmıştım ve daha 10 m gitmeden iri bir sazan çiçği almıştı bende balığı deneyin bişey kaybetmezsiniz. balığın yem almadığı günler fanteziler için iyidir
Dut, Kiraz, Patates, Konserve kuru fasulye, Konserve Nohut, Çok sık olmasa da bu meyvelerle sazan yakaladım.