Mezgit paramparça oldu ??

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kale124 tarafından paylaşıldı.

1. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Buzluk diye google görsellerden gir , envai çeşidini görürsün . Öyle 100- 200 TL olanıda var çok uygun olanıda var .
    Kapaklı , kullanışlı , sadece balık değil heryerde, gezide kullanabilirsin . Bir kere alırsın ömürlük olur . Beyaz köpükden bahsetmiş arkadaşlar , doğrudur , buzun hemen erimesini önler tamamda , sana bahsettiğim onun hem çok daha işlevsel hemde kalıcı olanıdır .

Son düzenleme: 15 Temmuz 2011
  2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aynen katılıyorum .

3. kale124

kale124 dursun

buzlugun olcak diye bi koşul yok amatör balıkcılarda . balık zaten sudan cıktıktan 1-2 saat sonra kendiliğinden ölüyo . Ben ilk defa bu kadar dayanıksız bi balık tuttugum için ziyan oldu eger bilseydim mezgitin böyle bişi oldugunu suyunu sık sık değiştirir ve yanımda buzluk olmasada 5litrelik 2 tane buz götürürdüm. Bidaki avımdada buzluk olmadıgı için gereken herşeyi ögrendim sanıyorum burdaki abilerin tavsiyeleriyle herşeyi yapmaya calısıcam :)

4. kale124

kale124 dursun

ben öyle 100-200 tl birşey için veremem . Balıga zevkine gidiyorum . Öle zevk içinde 100-200 tl falan gözden cıkarmam . alırım çaparimi yemimi atarım oltamı suyumu cekerim koyarım kovama balık gelirse gelir gelmezse kısmet yokmuş der giderim.zaten normalde 1 kere cekiodum suyu ama artık full değiştiririm 10dakikada bir kere.

5. kale124

kale124 dursun

Aha tam istediğim gibi bişi hem ucuz hem kullanışlı :)) termos cantanın özelliği nedir söyler misin ? buzun kolay kolay erimemesini mi saglıyo bide ona su koyup içine balıkları atabiliyo muyum ?

6. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    bu aralar hiç imkanım yok gitmeye :) yarın altınoluk yolcusuyum orda inş. hırsımı çıkarıcam :)

7. kale124

kale124 dursun

bol keyifli bereketli avlar :D mezgit yakalarsan herkes fikrini söylemiş balıgın bayatlanmaması için ne yapman gerektiğini onlara bakarak yardım alabilirsin :D bide bana bi abi söledi mezgiti tuttuktan sonra mezgit ölünce hemen orda mezgiti temizle organlarını falan yem yap . mezgit temizlenince kolay kolay bayatlamazmış :)

8. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65

teşekkürler :) nedense mezgitin tipini begenmiyorum :D şaka tabiki oltayı yukarıya çekince ölü gibi oluyor ztn kımıldamıyor :)

9. tertek46

tertek46 Tuğrul

Favori Kamış:
    olta(kelebekli) ve zıpkın
    Favori Makine:
    zıpkın
    En İyi Avı:
    Alabalık,1 kilo
    Arkadaşlar!ben De Alabalik Tuttum K.maraş'in Barajinda.10 Tane Alabalik Tuttum Ama Hepsi Bozuldu Ya:(

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Canım , ben sana 100 - 200 e de var çook daha uygun olanıda var dedim . Ayrıca ben bile ondan kullanmıyorum . Şimdinin parasıyla tahminen 20-30 liralık bir buzluk aldım 7-8 sene önce , hala onu kullanıyorum ve ben kırmaz , parçalamazsam en az 10 sene daha dayanır. Sen bilirsin , köpük kullan kova kullan ama bu işe devam edip ilerlersen sende göreceksin , buzluk şart.

11. kale124

kale124 dursun

fırsatım oldugu sürece inş devam etmeye calısıcam. buzlugu uygun bi zamanda alırım sırf av süremi uzatıp balıklar ziyan olmasın diye daha keyifli ve uzun avlar yapmak için :)

12. azazel85

azazel85 uğur açıkgöz

Favori Kamış:
    shimano vengeance spin
    Favori Makine:
    shimano exage rc 4000
    En İyi Avı:
    1500gr civarı kasna ırak sınırı habur çayından
    geçenlerde buna benzer bir hadise benim başıma da geldi.sarımsaklı badavut koyundan gece avladığımız mırmırları büyük bir file içine koyup suya bıraktım.sabah avı bitirdiğimizde filedeki balıkların 2 tanesi neredeyse tamamen yenmşi 3 tanesinnde içi boşaltılmıştı.ne oldu bu balıklara diye şaşırmışken file altındaki dev gibi yengeçleri gördüm.fileye birkaç yerden delik açıp yemiş canım balıklarımı.bu da böyle bi anımdır.benim başıma gelen sizin başınıza gelmesin aman dikkat :)