Bölüm-1 Kasım 15' te başlayan yıllık iznim nihayet bitti. Bu geçen süre zarfında çeşitli yerlerde avlanma fırsatı buldum. İşte kısa kısa bu avlara ait raporları ve gittiğim yerlerden küçük kareleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bodrum' da ilk gün kıyıdan denemelerim maalesef boş çıktı. Hayalimde ki değil lidakileri, kıyıdan yazılı hani dışında hiç balık çekemedim :) Neyse; Antalya' dan bir arkadaşımın tavsiyesi ile ertesi gün sabah 06:00' da Güvercinlik' te Murat abi ile buluştuk ve onun teknesi ile ava çıktık. Niyetimiz cupra tutmaktı bu nedenle çiftliklere doğru yöneldik. Ama ne çuprası sağolsun izmaritten yakayı burada da kurtaramadık ve yaklaşık 3 kg kadar izmarite talim ettik. Kıyıdan denemelerim, AV-1 Yer: Bodrum Halikarnas disconun önünde ki iskele Malzeme: 0.35 misina - 3 lü klasik dip takım Yem: Sübye Sonuç: Bir kaç ufak yazılı hani, bir iki küçük kuppes.... [IMG] AV-2 Yer: Güvercinlik - Balık Çiftlikleri Yakını Malzeme: 0.35 misina - 5 li dip takım Yem: Mamun Sonuç: 800 gr kadar 1 adet palamut, 3 kg kadar izmarit... [IMG] Palamut tek geldi ama iyi geldi... [IMG] Suyun altında kofana tarafından kopartılan izmarit. Çektiğimde hala canlıydı... Bu sahneyi görünce hemen livardan bir kaç izmarit çıkarıp canlı bırakma yaptık ancak bıraktığımız 3 balığıda aldı bu kofana... Ah ah içim gitti.... Alamadık ya şu kofanalardan bir tane. [IMG] İşte karagün dostları izmaritler.... Maaşallah geldi mi aile boyu geliyorlar... [IMG] Turgutreis marina içinde ki havuzda bulunan kefaller, içim gitti bir olta atayım diye ama.... Ben bu kadar kefali hiç bir arada görmemiştim. Maşallah kolum kadar olanları vardı... [IMG] İşte yemlik sübyeyi aldığım balıkçıdan renkli bir kare... Adamlar üşenmemiş uğraşmış valla helal olsun. Haa şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ben burada ki balık çeşitliliğini hi bir yerde görmedim. Bütün tezgahlar çeşit çeşit balık ve deniz canlısı dolu... Fiyatları karşılaştırınca Antalya' dan çok daha ucuz. Ayrıca dilediğiniz her türlü canlıyı da bulmanız mümkün... Örneğin adamlar canlı daha yeni gelmiş koca koca sübyelere 1 ytl diyorlar... Al sana canlı yem... Küçük yerin gözünü seveyim. [IMG] Buradan organizasyonu gerçekleştirmem konusunda bana yardımcı olan Can' a ve o gün üzerimde büyük emeği olan Murat' a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Benimle uğraşmak hiçte kolay değil, yok sırtı çekelim, hani cupralar, kofanayı neden tutamıyoruz ki..... Ayrıca Bodrum' da bulunduğum süre boyunca tanışmayı çok istediğim Adnan ile görüşemediğimden dolayı beni bu seferlik affetmesini istiyorum, inşallah bir daha ki sefere gelir çayını içerim... Bodrum' dan bir manzara: Gümbet Kışın gelmesiyle adeta hayalet şehri andırıyor. İn-cin bir de ben... [IMG] Bodrum' dan bir manzara: Yalıkavak Hep yazları gördüğüm bu belde, ilk defa bana bu kadar sakin geldi... O ne huzur yarabbim... [IMG]