aslında toplu alıcaksın 200 300 tane kendın yapıcaksın doldurucaksın içini.. İçine sine sine yenir o zaman ama ..Heralde işlenmemiş midyenin ticaretine pek rabet yok balıkçılarda..
Bende midyenin tavasina da dolmasina da bayilirim.Ama seyyar olanlardan almanizi kesinlikle tavsiye etmem.Birgun cok erken saatte baliga gitmistim.Kayaliklarin dibine bir baktim iki adam pasli bir tenekenin ustune dizmisler midye yapiyorlar.Ve oyle pis bir yerki...Simdi diyeceksinizki " belki kendileri yemek icin yapmislardir" . O zaman bende sunu soylerim : neden oyle bir ortamda ve pasli bir teneke uzerinde... Bogaz tarafinda restoranlarda pahali ama saglik ve damak tadi daha onemli.
emrah dostum meraba dizdikleri midyeler kabukla dizilmiştir dimi? çünkü kendileri yiyenler genelde öyle yapıyolar. yoksa paslı tenekeye gelene kadar bu işin iç pilavı var doldurması var tekrar kaynatması var kabuklarını yemedikleri için paslı maslı artık çalıların arasında orda ne bulduysalar onla yapıyolardır bizde genelde topladığımızda hemen kaya arasında minik bi ateş yakar üstüne atarız suyunu salar ağzını açar içindeki et kendini bi güzel toplar.. limon sıka sıka hüpletiriz... bunun adı midye dolma değil . midye tavada değil . kampçı usulu pişirme diyebiliriz valla emrah dostum eminönü ucuz . onun dışında istanbulun her yanı deniz bile olmuş olsa midyeler dükkanlarda satıldığıdnan beri . fiyatı 1 buçuk liraya 2 liraya midye gördüm. kokoreç yarımı olmuş 8 lira 10 liraya veren yerler var. işkembe midye aldı başını gitti .. eskiden varoş yiyeceği denilen şeyler şimdi sosyete yemeyi oldu fiyatlar uçtu konuyu açan arkadaşım . evinin yakınlarında real market yada uyum market varsa . temizlenmiş midye içi bulabilirsin.her daim tavasını yapabilirsin. afiyet olsun
istanbul kurtuluşta oturmanın faydalarını şimdi gördüm bu satırları okur okumaz hemen spariş verdim geldi kulaklarınızı çınlatarak afiyetle götürüyorum
Ben midyeyi boğazın karadeniz girişinden kendim toplar dolmasınıda kendim yapar yerim. Ha sadece yazları 2-3 ay yerim ama temiz ve sağlıklı olduğundan içim rahat eder.
Ya! Abicim oyle bir yazmissinki,icim gitti Inan simdi oyle canim cektiki o anlattigim pasli tenekenin ustunde yapilan midyeleri bile yiyebilirim simdi Rastgele
Usta demekki sen bu isten baya anliyosun Allahini seversen soyle guzel bir tarif verde ogrenelim Rastgele...
Sahi ya Birol Abicim.Oysaki daha onceden okumustum bu tarifini Basimin agrisi ve yorgunluk beynime vurdu Bugun saatlerce spin kamis aradim ondan bu hale geldim Kusura bakma Rastgele...
Bursa Kapakli Fistikli arasindaki koylara dalgali havalardan sonra git kova kova topla denizin icinden, hem de tanesi 100 gram gelecek cinsten. Bu arada cok sevdigim ve saydigim bir din adamindan dinlemistim ramazan'da denizden cikan hersey helaldir dedi kendileri. Orasi apayri bir yasam alani sonucta. Sadece temiz ortamlardan ve taze olmasina ozen gostermekte fayda var.
Zaten kuranda açıkca yasaklanan bir kaç şey var. (domuz eti, alkol, kan, irin) bunların dışındaki hemen herşey soru işaretli bende. Bana en komik gelen şeyde şu bazıları bira içer rakı içer iş midyeye gelince haram der.